Google a adus modificări consistente aplicației Camera, ocazie ideală și pentru o schimbare de nume care să facă mai evidentă asocierea cu propria gamă de dispozitive Pixel.

Suficient de mult schimbată încât să o putem considera o aplicație complet diferită, Pixel Camera pune mai mult accent pe funcții avansate precum Portait mode, Night Sight, Time Lapse și Cinematic Blur, toate acestea fiind de fapt atuuri ale telefoanelor Pixel și capabilitățile acestora pentru procesare asistată de AI. Prin urmare, nu ar trebui să fi surprins dacă descoperi că aplicația nu este disponibilă pentru telefonul tău, sau că anumite funcții sunt arătate doar pe telefoanele Pixel 8.

Google promovează camera Pixel 8 drept un instrument pentru creativitate, trecând în plan secund atribute precum tipul de senzor sau lentilele folosite. De acum, procesarea AI este atât de avansată încât poate altera fundamental aspectul imaginii. Spre exemplu, poți folosi Pixel Camera pentru a schimba cerul înnorat cu unul complet senin, sau cel mai frumos asfințit văzut vreodată. Poți muta focusul imaginii și înlătura obiecte sau persoane din cadru, ba chiar multiplica/genera decoruri care nu există în poza inițială.

Pixel Camera

Aplicația Pixel Camera include și un mod Pro Controls cu acces la setări avansate de captură, utile mai ales pentru cadrele dificile și utilizatori care doresc să-și exerseze abilitățile creative. Din păcate, la fel ca și opțiunea 50MP High Res, modul Pro Controls este o exclusivitate adresată posesorilor de telefoane Pixel 8 Pro.

Cunoscută anterior sub denumirea Google Camera app for Pixel devices, noua aplicație Pixel Camera (v9.1) este disponibilă doar pentru dispozitive Pixel 8 și 8 Pro, însă pe lista de compatibilitate ar putea fi incluse și alte dispozitive cu Android 14, în special cele din seriile Pixel Fold, Pixel Tablet și Pixel 7 Pro. În schimb, pentru utilizatorii de Android 13 și Android 14 nesuportate rămâne Pixel Camera v9.0, versiunea neîmbunătățită a aplicației.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.