Prima pagină » Biden salută acordurile de muncă istorice din industria auto

Biden salută acordurile de muncă istorice din industria auto

de Roboțelul @ iDOR.info
biden-saluta-acordurile-de-munca-istorice-din-industria-auto

O grevă fără precedent de șase săptămâni la cei trei mari constructori auto americani se încheie datorită acordului de principiu încheiat luni între General Motors și sindicatul UAW, după cele încheiate la Ford și Stellantis, acorduri calificate drept „istorice” de președintele Joe Biden, potrivit AFP.

Greva in industria auto din SUAFoto: Gina M Randazzo / Zuma Press / Profimedia

„Aceste acorduri record îi răsplătesc pe muncitorii din industria auto care au făcut multe sacrificii pentru a menține acest sector în viață” în timpul marii crize economice din 2009, a declarat președintele american.

Biden a făcut din sprijinul acordat sindicatelor o caracteristică a mandatului său, iar sprijinul acordat de UAW pentru candidatura sa în 2020 l-a ajutat să încline Michigan în favoarea sa, în ciuda faptului că statul a votat pentru Donald Trump în 2016.

La sfârșitul lunii septembrie, președintele a vizitat o linie de pichetare în fața unei uzine General Motors.

Anunțată luni dimineață de surse apropiate negocierilor pentru AFP și presa americană, confirmarea acordului de principiu între GM și UAW a sosit în jurul orei 20:00 GMT, la câteva minute după închiderea ședinței de tranzacționare la Bursa din New York.

Potrivit unui comunicat de presă al sindicatului, constructorul a acceptat – ca și cei doi concurenți ai săi – o creștere a salariului de bază cu 25% pe parcursul celor patru ani ai contractului colectiv.

Această majorare este mai mică decât cea de 40% pe care o cerea președintele sindicatului, Shawn Fain, dar considerabil mai mare decât cea de 9% propusă inițial de Ford, de exemplu, în august.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Biden salută acordurile de muncă istorice din industria auto

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă