Prima pagină » Chevron, mutare de ultimă oră pe piaţa energiei. Plăteşte 53 de miliarde de dolari pentru a cumpăra un competitor

Chevron, mutare de ultimă oră pe piaţa energiei. Plăteşte 53 de miliarde de dolari pentru a cumpăra un competitor

de Roboțelul @ iDOR.info
chevron,-mutare-de-ultima-ora-pe-piata-energiei.-plateste-53-de-miliarde-de-dolari-pentru-a-cumpara-un-competitor

Chevron a decis să plătească 53 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea unui competitor de pe piaţa de energie. 

Concret, este vorba despre Hess Corp. Mutarea duce rivalitatea din Chevron şi Exxon Mobil la nivelul următor, prin creşterea prezenţei în Guyana. Achiziţia Hess Corp, spune Reuters, creşte cu 30% afacerile Chevron. 

Având în vedere faptul că Exxon a cumpărat recent Pioneer, analiştii au crezut Chevron va mai aştepta până va oferi un răspuns pe piaţă. Dar, în final, Chevron ar putea rămâne, de fapt, cu un portofoliu mai puternic, mai diversificat, lucru care ar putea fi mai pe placul acţionarilor pe termen lung. Pe termen scurt, însă, ar putea fi resimţit un impact asupra acţiunilor. 

Hess Corp a devenit o ţintă importantă pentru mai mulţi jucători din piaţă, însă motivul pentru care vânzarea nu s-a petrecut până acum a  fost poziţia lui John Hess, care refuza astfel de tranzacţii. 

Adevăratul premiu din portofoliul pe care Chevron îl va achiziţiona este, de fapt, Guyana, ţară unde, în mai puţin de un deceniu, a avut loc o creştere importantă în producţia de petrol non-Opec. Guyana ar putea avea o producţie de peste 1 milion de barili pe zi până în 2026 şi astfel ar urma să depăşească Venezuela. 

Achiziţiile recente făcute de Chevron şi Exxon Mobil le aduc aminte experţilor de construirea „super companiilor”, care a început acum 25 de ani. Era aceea a transformat industria de petrol şi a dus la formarea companiilor uriaşe din domeniu aflate astăzi în piaţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Citește articolele cu aceleași etichete:

chevron

energie

hess corp

petrol




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Chevron, mutare de ultimă oră pe piaţa energiei. Plăteşte 53 de miliarde de dolari pentru a cumpăra un competitor

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă