Prima pagină » Cum am devenit mai puţin uituc cu Samsung SmartTag2 şi mai productiv cu Tab S9 FE+ şi Galaxy Buds FE

Cum am devenit mai puţin uituc cu Samsung SmartTag2 şi mai productiv cu Tab S9 FE+ şi Galaxy Buds FE

de Roboțelul @ iDOR.info
cum-am-devenit-mai-putin-uituc-cu-samsung-smarttag2-si-mai-productiv-cu-tab-s9-fe+-si-galaxy-buds-fe

Mărturisesc că nu am crezut prea mult în ideea de tag-uri atunci când ele au apărut, cu Samsung şi Apple fiind principalii lor promotori. Cel puţin până nu am încercat un astfel de accesoriu tracker… iar în ultimele săptămâni am purtat unul ataşat la bagaje în deplasări, drumeţii, ieşiri din oraş. Şi mi-am crescut productivitatea, lăsând acasă laptopul de 15.6 inch şi înlocuindu-l cu tableta Galaxy Tab S9 FE+ cu stylus şi tastatură, în vreme ce zgomotul urban l-am blocat cu căştile Galaxy Buds FE

SmartTag2 şi cheile

Sunt puţine lucruri atât de traumatizante ca pierderea cheilor de la apartament. Asta a păţit o persoană foarte apropiată recent, fără a avea un al doilea set de chei la îndemână. Şi cu proprietarul de apartament plecat din oraş. Şi cu imposibilitatea de a înlocui yala până ce nu faci rost de documentul care arată că locuieşti cu adevărat acolo.

SmartTag2

Au fost câteva zile de iad pentru respectiva persoană, s-a lăsat cu plâns, drame. Atunci mi-am dat seama că are nevoie de un accesoriu ca Samsung SmartTag2 şi că nici eu nu eram departe de aşa o ispravă de a pierde propriile chei de câteva ori. Ba chiar mai grav de atât, pentru că nu aveam o copie de la chei făcută în caz de… ceva. Aici intervine SmartTag2-ul.

  • Ce este SmartTag2?

Nu vă gândiţi la ceva complicat, ci la un breloc cu funcţii de localizare. E un tracker compact, cu design actualizat faţă de predecesor şi foarte bun dacă eşti uituc şi vrei să nu îţi pierzi cheile, bagajul, animalul de companie. Are formă ovală şi un inel pentru ataşare la obiecte. O mare noutate e funcţia Lost Mode, prin care îţi poţi salva informaţiile de contact.

Astfel, cine găseşte „jucăria” o va scana via NFC şi obţine acele informaţii, căutându-te apoi pentru a îţi returna bunurile… sau pisica. Are conexiune UWB, pusă la treabă în tandem cu un telefon Galaxy, care te va ghida spre tracker cu săgeţi spre el, folosind Bluetooth, UWB şi camera telefonului cu realitate augmentată. 

Cât ţine bateria? 500 de zile. Şi acum hai să vă arăt şi cazuri de utilizare. 

Cazuri de utilizare

  • Ai un animal de companie căruia „îi place viaţa”? Unele pisici sunt ceva mai independente şi decât să pui postere peste tot cu „s-a pierdut Miţi”, mai bine ataşezi la zgardă acest tag. 
  • Călătoreşti des? Uite spre exemplu în ultima lună am avut două deplasări la Berlin şi una în Finlanda. Uneori am şi bagaj de cală şi în perioada uriaşelor greve de pe aeroporturi de acum un an mereu stăteam cu grijă ca el va ajunge în cine ştie ce hub precum aeroportul din Frankfurt şi că acolo va rămâne. Cu SmartTag2 scap de grija asta.
  • Mergi des la concerte? Da, fac şi asta şi în vânzoleală şi între miile de oameni, cu atât de mult dans şi ţopăit pot pierde portofelul şi cheile. Nu şi dacă le ataşez un SmartTag2.
  • Laşi bicicleta sau maşină parcată într-o zonă în care mergi prima dată? Nu vă zic de câte ori şi-au pierdut amici, rude maşina în parcarea de la mall. Nu degeaba are Seinfeld episod despre asta. Un simplu Galaxy SmartTag2 lăsat în maşină te scapă de frustrări, certuri cu oamenii cu care ai fost la film şi nervi.
  • A început şcoala şi dacă vrei să îl ştii pe cel mic în siguranţă sau să îi monitorizezi traseul spre şcoală, îi poţi ataşa un tracker de genul de ghiozdan. Sau o situaţie mai tristă, o utilitate sugerată de mine unui vecin cu o rudă în etate, cu probleme cu memoria şi orientarea. Îi poate pune acest accesoriu în buzunar sau ataşat de gentuţa pe care o poartă mereu când merge la piaţă. 

Bonus: Lipeşte-l o de telecomandă, pe care o tot pierdem cu toţii!

Productivitatea crescută

Aşa cum scriam mai sus, am avut deplasări multe în ultima vreme, în afara oraşului, dar şi în afara ţării şi învăţ să călătoresc cu bagaj mai mic. Am lăsat laptopul acasă, l-am înlocuit cu o tabletă cu stylus şi tastatura, Samsung Galaxy Tab S9+ FE 5G, iar gălăgia urbană şi zgomotul aeroportului le-am blocat cu noile căşti Galaxy Buds FE. În vreme ce SmartTag2 a ţinut bagajele bine păzite.

Câteva constatări personale în bătălia laptop versus tableta:

M-am săturat să îmi fac telefonul hotspot pentru laptop, aşa că m-am bucurat că Samsung Galaxy Tab S9 FE+ 5G avea direct conexiunea celulară integrată. Aşa am putut posta imediat pe Google Docs articolele scrise pentru muncă, pentru a fi editate de colegii rămaşi în ţară. Fac upload-uri de mulţi GB şi am nevoie de viteză, dar şi de download-uri de comunicate de presă în ataşamente măricele. 

Galaxy Tab S9 FE+

Nu ştiu voi, dar am dat ceai şi apă pe laptop de câteva ori şi nu a ieşit bine. Galaxy Tab S9 FE+ are certificare IP68, ceea ce m-a scăpat de grija asta. Ecranul de 12.4 inch mi-a fost suficient pentru sarcini de tip Office, mailuri, editare foto rapidă din mers, chat cu colegii de muncă, transferuri de poze şi video.În deplasarea de 3 zile, cu vreo 3-4 ore de muncă pe zi, nu am încărcat tableta o singură dată, deci ţine de vreo 3 ori mai mult bateria decât la laptopul folosit de obicei.

Chiar şi sub soare orbitor, pentru că uneori am de scris recenzii şi dat mailuri şi afară, ecranul LCD de 12.4 inch a făcut faţă. A sărit de 800 LUX la testele noastre. Am luat notiţe mai uşor la evenimente folosind stylusul S Pen şi i-am împrumutat-o chiar cuiva care a început facultatea şi dorea să vadă dacă merită să treacă la o tabletă sau să rămână la laptop. A ales tableta.

Tastatura? Îmi plac tastele moi şi plate, de aia folosesc Logitech MX Keys acasă la desktop. Puţine laptopuri îmi oferă ceva similar. În cazul tastaturii care a venit cu tableta de faţă am avut fix ce trebuie pentru a scrie recenzii de 4000+ cuvinte şi asta şi rapid, pentru că deh, suntem jurnalişti lucrăm la deadline. O ştire veche nu mai e ştire!

Cum stăm cu căştile?

Posed o sumedenie de căşti wireless, am zis să le iau pe acestea cu mine în deplasare. E obositor să ai pe cap zgomotul din aeroport sau gară, nu mă pot concentra la scris. Dar e vital să şi aud anunţurile legate de schimbarea porţii unui avion. Pentru asta Galaxy Buds FE are modul Ambient, care lasă să treacă anumite sunete. Am remarcat că îl filtrează şi îl lasă să treacă şi pe cel de ambulanţă, important la volan sau când treci strada. 

Am conectat căştile şi la un Galaxy S23 Ultra şi la tableta mai sus amintită, făcând trecerea dintre ele uşor via Bluetooth 5.2. Fără vreun pairing anevoios. S-a conectat uşor şi la TV-ul Samsung dn camera de hotel apropo. 

Galay Buds FE

Ca hobby personal… sunt cam pasionat de muzică şi am studiat industria muzicală, aşa că ştiu că în fiecare vineri se lansează single-uri şi albume. Pe 20 octombrie 2023 au scos album The Rolling Stones, Blink-182 şi Within Temptation. Nu puteam să ratez aşa ceva, chit că eram plecat în deplasare. L-am auzit pe Mick Jagger colaborând cu Paul McCartney, cu voci perfect redate în Tidal, Apple Music.

Am primit şi suficient bas şi chitară pe albumul punkiştilor Blink şi elementele electronice şi simfonice de la Within Temptation nu au suferit vreo distorsionare pe piesele de pe „Bleed Out”. Căştile au fost comode pe durata celor 2 ore de mers cu trenul sau vreo 6 ore cu avionul în 3 zile. Nu am avut presiune în ureche, nu au căzut uşor din ureche, au fost confortabile.

Şi ca şi la tabletă, le-am încărcat abia ce am ajuns acasă, tocul sărind şi la 30 de ore de autonomie fără ANC sau vreo 20-21 cu ANC. Iar aripioara de fixare în ureche m-a ajutat la jogging şi flotări, nu am simţit că ar cădea din ureche. 

Concluzii

3 gadgeturi am luat cu mine şi toate încap într-un ghiozdan mic cât pentru 4-5 caiete A4, scăpându-mă de un extra troller în deplasare. SmartTag2 mi-a ţinut bagajele în siguranţă, căştile Buds FE m-au făcut să mă concentrez mai bine şi să scap de zgomot în aeroport, iar pe tabletă am scris de zor şi am luat notiţe cu stylusul la prezentări. Trackerul e 158 lei, tableta în jur de 4000 lei, căştile 500 lei. Pentru sub 5000 lei îţi poţi face treaba în deplasări cu acest bundle de produse.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cum am devenit mai puţin uituc cu Samsung SmartTag2 şi mai productiv cu Tab S9 FE+ şi Galaxy Buds FE

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă