Prima pagină » Cum am folosit Kingston XS1000 și cât de util este un astfel de SSD compact și rapid?

Cum am folosit Kingston XS1000 și cât de util este un astfel de SSD compact și rapid?

de Roboțelul @ iDOR.info
cum-am-folosit-kingston-xs1000-si-cat-de-util-este-un-astfel-de-ssd-compact-si-rapid?

Dacă ne urmăriți, mai mult ca sigur ați remarcat faptul că am postat recenzia SSD-ului compact Kingston XS1000 în urmă cu ceva timp. Ei bine, el a rămas la mine o perioadă mai lungă și oarecum involuntar am început să îl folosesc ceva mai intens. Încă mă uimește faptul că un gadget atât de compact oferă 2 TB de stocare, dar și viteze de transfer mari, de până la 1.050 MB/s. 

Având în vedere că m-am găsit în situația de a-l utiliza mai mult decât mă gândeam, ar fi cazul să vă împărtășesc și de ce este util un astfel de SSD și cum l-am folosit. Mai jos am toate detaliile.

În primul rând, țin să vă reamintesc că acest gadget cântărește doar 28.7 grame, e fabricat din aluminiu bine finisat și e compatibil cu o varietate de dispozitive și sisteme de operare. Varianta testată de mine are 2 TB, dar există și un model cu 1 TB de stocare.

Pentru a-l folosi la adevărata sa valoare am folosit un cablu USB-C la USB-C, întrucât am utilizat gadget-ul atât pentru a salva / transfera fișiere de pe smartphone, cât și de pe laptop. Vom vedea însă că e util și cablul USB-A la USB-C pe care îl primim în pachet.

1. Backup de fotografii și date pentru smartphone

Mă puteți considera un „ciudat” pentru că nu vreau să plătesc un serviciu de cloud pentru a-mi ține amintirile, dar prefer să le transfer pe un spațiu extern. Pe Kingston XS1000 sunt păstrate toate fotografiile și clipurile video în siguranță, iar transferul se realizează extrem de rapid atunci când îl conectez la telefonul meu. Ca o comparație, e mult mai rapid decât dacă aș conecta smartphone-ul la laptop și le-aș transfera în acest fel. 

De multe ori mi s-a întâmplat să mi se blocheze sau să nu pot transfera o cantitate mare de date conectând terminalul direct la  PC. În schimb, cu acest SSD nu am întâmpinat probleme, totul realizându-se rapid și fără bătăi de cap. Îl văd chiar ca o alternativă la un abonament Dropbox / Drive / iCloud întrucât pot  transfera aici fotografiile în siguranță, iar gadget-ul e atât de compact încât îl pot avea cu mine oriunde, încăpând în rucsac cu ușurință.

2. Transfer rapid de date spre alte dispozitive

Anual trec prin mâna mea multe device-uri, însă cel mai mult testăm telefoane și tablete. După o serie de teste (fotografii, benchmark-uri, screenshot-uri) vine momentul să adunăm toate aceste date și să le prelucrăm pentru crearea recenziei.

Kingston XS1000 ajută când trebuie să transferăm fotografiile și clipurile video rapid din memoria device-urilor testate. Similar cu ce am scris mai sus, prefer această metodă de transfer, întrucât conectarea directă la laptop nu e întotdeauna cea mai rapidă sau stabilă soluție.

3. Vizualizare conținut media din surse externe pe TV

Uneori mă plictisesc de Netflix și HBO Max și nu am avut niciodată răbdarea necesară pentru a crea un server Plex. Totuși, am putut descărca conținut nou din alte surse pe laptop și să îl urmăresc pe TV folosind acest SSD de mici dimensiuni. Pur și simplu conectezi gadget-ul la un port USB din spatele televizorului, iar conținutul va putea fi urmărit pe TV.

 TCL MiniLED 64C845

Aici a intrat în acțiune cablul USB-A la USB-C pe care îl primim în pachet, întrucât TV-ul meu are doar porturi USB-A. Ca un reminder, transferăm 10 GB de fișiere în doar 34 de secunde, ceea ce nu e rău deloc. Un film în format Blu-Ray are în jur de 30-40 GB și se transferă în aproximativ 2 minute de pe PC, pe XS1000.

Cam astea ar fi scenariile în care folosesc eu acest gadget compact. După cum spuneam și în recenzie, Kingston XS1000 e un companion de încredere pentru backup-uri și transferuri rapide între dispozitive.

Nu am avut încă ocazia, dar el poate fi transportat cu ușurință. E foarte util dacă mediul tău de lucru este unul dinamic și ai de editat clipuri video filmate cu smartphone-ul on-the-go. Eu nu mă ocup cu așa ceva, însă un vlogger poate să transfere mult mai ușor conținutul proaspăt filmat, pentru editare pe laptop. 

Vă reamintesc și prețurile de comercializare pentru Kingston XS1000:

Magazin 1 TB 2 TB
eMAG 329 lei 549 lei
PC Garage 329 lei 549 lei
IT Arena 318 lei 515 lei
evoMAG 340 lei 556 lei
IT Galaxy 328 lei 532 lei
ForIT 301 lei 510 lei
*Pentru mai multe prețuri puteți consulta site-ul compari.ro.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cum am folosit Kingston XS1000 și cât de util este un astfel de SSD compact și rapid?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă