Prima pagină » Donalam Târgoviște renaște: a depășit producția de 155.000 de tone de armaturi în primele 9 luni din 2023

Donalam Târgoviște renaște: a depășit producția de 155.000 de tone de armaturi în primele 9 luni din 2023

de Roboțelul @ iDOR.info
donalam-targoviste-renaste:-a-depasit-productia-de-155.000-de-tone-de-armaturi-in-primele-9-luni-din-2023

Donalam, compania românească a Grupului AFV Beltrame care a cumpărat Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște (COST), unul dintre cei mai importanți producători europeni de bare comerciale și oțeluri speciale, a anunțat că a vândut peste 155.000 de tone de armătură și produse din oțel de înaltă.

COS Târgoviște are nevoie de sute de angajați. FOTO Beltrame

În ciuda condițiilor dificile de piață, poziționarea companiei noastre pe piața locală a fost întărită de vânzările de bare de armare produse la Târgoviște în primele nouă luni ale anului. Aceste rezultate subliniază că producția locală nu este doar o tendință, ci o necesitate, vitală. pentru reducerea dependenței țării de importuri și asigurarea unei creșteri economice durabile pe termen lung pe fondul incertitudinilor globale”, a declarat Dan Cheroiu, director de vânzări la Donalam, într-un comunicat de presă.

Donalam SRL, care își desfășoară activitatea în Călărași și Târgoviște, a atins o cotă de piață locală de aproximativ 24 la sută pentru armarea armatură, în timp ce a investit peste 30 de milioane de euro în modernizarea ambelor unități în 2023, cu scopul de a-și consolida poziția pe piața locală și ridicând România înapoi la statutul de mare producător european de oțel.

Înainte de începerea producției de bare de armare la Târgoviște, România se baza în totalitate pe importuri pentru a satisface cererea pieței locale, în special din Egipt, Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia și Italia.

Cu toate acestea, odată cu achiziționarea COS Târgoviște, unitatea Donalam din Târgoviște a început producția de armătură în iunie 2022, iar uzina are acum o capacitate de producție de armatură de aproximativ 15.000 de tone pe lună.

Scopul este de a crește capacitatea de producție la peste 58.000 de tone pe lună, ceea ce echivalează cu peste 600.000 de tone pe an, permițând Donalam să aprovizioneze aproape jumătate din cererea internă de armatură a României pentru proiecte de construcții.

Cu investiții de peste 30 de milioane de euro în 2023, dedicate modernizării celor două unități de producție din Călărași și Târgoviște, compania își propune să-și consolideze poziția pe piața locală și să readucă România pe lista marilor producători europeni de oțel.

  Înfiinţat în anul 1896, AFV Beltrame Group este, în prezent, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine şapte fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 3.000 de angajaţi, mai mult de două milioane de tone de oţel vândute anual şi activităţi comerciale în 40 de ţăr  




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Donalam Târgoviște renaște: a depășit producția de 155.000 de tone de armaturi în primele 9 luni din 2023

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google