Prima pagină » Dubioza Kolektiv și alți artiști la Timișoara 2023. Celebrarea orașului. 19 concerte cu acces gratuit, pe malurile Begăi – Tion

Dubioza Kolektiv și alți artiști la Timișoara 2023. Celebrarea orașului. 19 concerte cu acces gratuit, pe malurile Begăi – Tion

de Roboțelul @ iDOR.info

Dubioza Kolektiv și alți artiști la „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”. 19 concerte cu acces gratuit, pe malurile Begăi

Foto: Tion

Reactualizat la:

Între 6 și 8 octombrie, pe Bega, în Uszoda și de acolo în amonte și în aval, în peste 50 de locații, va avea loc evenimentul „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”. Bosniacii de la Dubioza Kolektiv și un mix de artiști din România – Domino, Brigada D vs Qinta Spartă, DJ Dox, Spike și alții – cântă la Timișoara.

Scris de Diana Lupulescu Între 6 și 8 octombrie, pe Bega, în Uszoda și de acolo în amonte și în aval, în peste 50 de locații, va avea loc evenimentul „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”. Bosniacii de la Dubioza Kolektiv și un mix de artiști din România – Domino, Brigada D vs Qinta Spartă, DJ Dox, Spike și alții – cântă la Timișoara.

Spectatorii vor avea parte de ska, hip-hop, jazz, muzică simfonică, folk, rock și electro.

Dubioza Kolektiv a devenit cea mai mare trupă din regiune, având concerte cu casa închisă în Amsterdam, Berlin, Dublin, Londra, Madrid, Oslo, Praga, Viena, precum și în SUA și Canada. Cu Dubioza Kolektiv publicul se poate întâlni duminică, 8 octombrie, de la 20:45, pe scena din zona Uszoda.

Spike este un alt artist care va lua parte la celebrarea orașului. Cu 17 ani de experiență pe scena rap românească, Spike a lansat până în prezent patru albume: „Relații cu Publicul”, „Rămânem prieteni”, „Lumea lui Paul” și „Propaganda”. Concertul Spike pe scena „Timișoara 2023. Celebrarea orașului” va avea loc sâmbătă, 7 octombrie 2023, de la ora 21:10.

Tot sâmbătă, 7 octombrie (ora 20:15), timișorenii se întâlnesc pe scena din Parcul Central (zona Uszoda) cu DJ Dox, unul dintre cei mai cunoscuți DJ din România, o figură reprezentativă a hip-hop-ului românesc.

De asemenea, muzica se aude și în amonte și în aval de Uszoda.

În parteneriat cu Muzicon, Centrul de Proiecte oferă publicului în acest weekend nu mai puțin de 19 concerte, cu acces gratuit, în locații partenere situate pe malurile Begăi precum: Anturaj, Manufactura și D’Arc pe Mal. Toulouse Lautrec, Psihodrom, B.A.U., Doctorul Sinteză, AnonimTM, We Singing Colours, Jazz à la Jais, ZoleeVee, Sleepin’ Insomnia, Fără Filtru și mulți alții vor crea de-a lungul canalului Bega o atmosferă efervescentă, plină de culoare, ritm și energie.

Pentru publicul care preferă muzică experimentală, inovațiile sonore și vizuale, Festivalul Simultan are loc în acest weekend, în cadrul „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, la MX – Muzeul „Corneliu Miklosi”.

În weekend-ul „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, iubitorii de jazz au parte, la Timișoara Jazz Festival, de concerte de neratat precum cele ale lui Nils Petter Molvaer și Airelle Besson, Reto Weber și Jasper van’t Hof/Ruggero Robin Trio și alții. Programul complet al concertelor din cadrul „Timișoara 2023. Celebrarea orașului” poate fi consultat AICI. Evenimentul „Timișoara 2023. Celebrarea orașului” este organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Programul cultural național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este finanțat de către Municipiul Timișoara, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Dubioza Kolektiv și alți artiști la Timișoara 2023. Celebrarea orașului. 19 concerte cu acces gratuit, pe malurile Begăi – Tion

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google