Prima pagină » Duelul celor mai bune telefoane de ultimă generație: iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23

Duelul celor mai bune telefoane de ultimă generație: iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23

de Roboțelul @ iDOR.info
duelul-celor-mai-bune-telefoane-de-ultima-generatie:-iphone-15-vs.-samsung-galaxy-s23

Articol de GSP – Publicat luni, 23 octombrie 2023, 13:04 / Actualizat luni, 23 octombrie 2023 13:50

Samsung vs. iPhone este cel mai controversat duel al secolului al XXI-lea în materie de branduri de telefoane. Indiferent despre ce model vorbim, taberele sunt deja împărțite: cei care iubesc Apple și stabilitatea sistemului de operare iOS, și cei care iubesc brandul Samsung și flexibilitatea cu care vine sistemul de operare Android. Deși dilema celor mai mulți cumpărători, până în momentul lansării noului model de smartphone iOS, era iPhone 14 vs. Samsung Galaxy S23, în septembrie lucrurile s-au schimbat. La o primă vedere, cele mai recent lansate modele ale brandurilor, iPhone 15 și Samsung Galaxy S23, par foarte asemănătoare, atât la design, cât și la performanțe. Însă, pentru a ne convinge dacă există un câștigător sau este egalitate, în cele ce urmează, vom analiza ambele smartphone-uri din bătălia iPhone 15 vs. Samsung 23.

Cuprins:

  • Capacitatea de stocare – iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23
  • Cea mai bună performanță – iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23
  • Cel mai bun sistem de operare – duelul iOS vs. Android continuă
  • Display iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23
  • Camere foto și performanțe vizuale iPhone vs. Samsung – către cine înclină balanța dintre ultimele modele flagship?
  • Autonomia bateriei
  • Design iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23 – culori disponibile, materiale și texturi, estetică
  • Prețuri și disponibilitate: iPhone 15 vs. Samsung S23 – care e cel mai ieftin telefon bun de ultimă generație pe care îl poți comanda în curând?
  • iPhone 15 Pro MAX vs. Samsung Galaxy S23 Ultra – ce telefon premium alegi?

Capacitatea de stocare – iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23

În 2023, capacitatea de stocare reprezintă un aspect important pentru orice utilizator de smartphone care obișnuiește să facă multe fotografii și video-uri. Indiferent ce model alegi, pe ambele le vei regăsi pe piață în variantele de stocare de 128 GB, 256 GB și 512 GB, fără posibilitatea de extensie a memoriei printr-un card SD. Cu toate acestea, Samsung S23 are un avantaj în fața noului iPhone 15 , deoarece vine cu 8 GB de RAM, comparativ cu smartphone-ul de la Apple, care are doar 6 GB RAM. Totuși, dacă o memorie de 512 GB nu te satisface, poți opta pentru modelele Samsung S23 Ultra sau iPhone 15 Pro sau iPhone 15 PRO Max, care vin cu o capacitate de stocare de până la 1 TB.

Cea mai bună performanță – iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23

La capitolul performanță, comparațiile nu prea își au locul, deoarece fiecare model are integrat un procesor diferit, dintr-un ecosistem diferit. Telefonul iPhone 15 deține un cip A16 Bionic, de 4nm, cu CPU Hexa-core și GPU Apple, în timp ce S23 beneficiază de un cip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 de 4 nm, cu CUP Octa-core și GPU Adreno 740. 

Cel mai bun sistem de operare – duelul iOS vs. Android continuă

Galaxy S23 rulează sistemul de operare Android 13, deși One UI 6 beta oferă utilizatorilor posibilitatea de a vedea cum va rula următoarea versiune, Android 14, pe telefoanele lor. În schimb, așa cum deja bănuiai, iPhone 15 rulează pe sistemul de operare iOS 17, care vine deja cu câteva schimbări mici. Spre exemplu, sistemul are capacitatea de a informa prietenii sau familia ta că ai ajuns în siguranță la destinație prin mesaje sau prin mesageria vocală. O altă noutate este funcția StandBy, care îți permite să vizualizezi de la distanță anumite notificări, prognoza meteo, widget-uri sau ce alegi tu din setări. 

↗️Pregătește-ți coșul de cumpărături Flanco pentru cele mai mari reduceri din an. La noi, vei găsi cele mai noi gadgeturi, smartphone-uri și electrocasnice lansate în 2023, care îți fac viața mai ușoară

Display iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23

Duelul celor mai bune telefoane de ultimă generație: iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23

Cele două modele de la Apple și Samsung vin cu display-uri diferite, însă ambele de o calitate excepțională. Modelul S23 are un display AMOLED 2X, de 120Hz și HDR10+, o mărime de 6.1 inch, o rezoluție de 1080 x 2340 pixeli și este protejat prin sticlă Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 pe ambele părți. Modelul iPhone 15 se laudă cu un ecran Super Retina XDR OLED, care oferă suport True toNE ȘI Haptic Touch și cu o certificare IP pentru rezistență la apă și praf, datorată sticlei protectoare Ceramic Shield. La fel ca și Samsung S23, dimensiunea lui este de 6.1 inch, însă are o rezoluția o idee mai mare, de 1179 x 2556 pixeli. O îmbunătățire la noul iPhone se remarcă la capitolul decupaj, de tipul Dynamic Island. În ceea ce privește luminozitatea ecranelor, iPhone 15 are un avantaj în fața modelului S23, de 2000 nits, comparativ cu Samsung, care atinge un maxim de 1750 nits. 

Dacă preferi un model cu un display mai mare, în cazul de față, poți opta pentru iPhone 15 Plus sau iPhone Pro Max, cu un display de 6,7 inch, echivalentul a 17 cm diagonală. Dacă ești fan Samsung, poți alege modelul S23 Ultra, cu o diagonală de 6.8 inch și o rezoluție de 1440 x 3088 pixeli. 

Camere foto și performanțe vizuale iPhone vs. Samsung – către cine înclină balanța dintre ultimele modele flagship?

Galaxy S23 Ultra a înregistrat cele mai semnificative modificări ale camerei dintre produsele emblematice ale Samsung, având o cameră principală de 200 MP, cele mai bune capabilități de teleobiectiv din clasa sa, plus că filmează la rezoluție 8K. În schimb, modelele și iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max au camere principale de 48MP și ultra wide de 12MP. Diferența între cele două modele se remarcă la digital zoom, primul mărind de până la 15x, în timp ce Pro Max are capacitatea de a mări imaginea până la 25x.

Modelul Samsung Galaxy S23 are trei camere principale de 50 MP, f/1.8, 10 MP, f/2.4 și 12 MP, f/2.2, cu funcții de LED flash, auto-HDR. De asemenea, poate filma la rezoluție 8K, cu 24/30fps. Camera secundară, de tip selfie, atinge o rezoluție de 12 MP și o focală de f/2.2. În schimb, iPhone 15 are două camere principale, prima cu o rezoluție de 48MP, f/1.6 și cea de-a doua cu 12 MP, f/2.4. Printre funcțiile camerelor regăsim Dual-LED dual-tone flash și HDR. Rezoluția maximă la care poate filma este 4K. Camera selfie are 12 MP și poate filma la rezoluție 4K, la fel ca S23. Ambele modele performează la acest capitol, chiar și în condiții de lumină slabă, însă, dacă este să comparăm capacitatea fiecărei camere în parte, am spune că Samsung Galaxy S23 Ultra câștigă detașat. Cu toate acestea, fiecare cameră a tuturor modelelor vine cu plusuri și minusuri prin comparație, iar preferințele pentru un model sau altul pot fi destul de subiective.

Autonomia bateriei

Chiar de la lansare S23, modelul Ultra s-a făcut remarcat și datorită bateriei sale Li-Ion extrem de puternice, de 5000 mAh și încărcarea rapidă, de 65% în doar 30 de minute. În paralel, iPhone 15 Pro Max vine cu o baterie Li-Ion cu o capacitate de 4441 mAh, ușor mai slabă decât cea de la Samsung, care se încarcă la 50% în 30 minute. Samsung Galaxy S23 are, în schimb, o baterie de 3900 mAh, care o învinge la capacitate pe cea a modelului iPhone 15, cu o baterie Li-Ion de 3349 mAh și o încărcare de 40% în 30 minute. Chiar și la capitolul încărcare wireless, Samsung câștigă cu o viteză de 15W, comparativ cu iPhone 15, care se încarcă la o viteză de 7.5W. Autonomia bateriei este mai bună tot la modele Samsung, de 101h, în timp ce la iPhone 15 ajunge la 98h. 

Design iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23 – culori disponibile, materiale și texturi, estetică

Duelul celor mai bune telefoane de ultimă generație: iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23

Samsung are trei modele de telefoane în familia Galaxy S23 – pe lângă telefonul entry-level de 6,1 inchi, puteți alege și dintre Galaxy S23 Plus de 6,7 inchi sau Galaxy S23 Ultra de 6,8 inchi. Atât Galaxy S23, cât și S23 Plus au adoptat aspectul modelului Ultra, prezentând o coloană verticală de camere în loc de o matrice distinctă de camere care iese din spatele telefonului.

Cu smartphone-urile din acest an, Samsung a pus accent pe durabilitate, făcând din Galaxy S23 primul telefon care dispune de Gorilla Glass Victus 2, o versiune actualizată a sticlei securi de la Corning. În ceea ce privește culorile, ai disponbile următoarele culori: crem, negru, verde sau lavandă.

Modelele din familia iPhone 15 se disting prin designul lor clasic și sunt construite pe un cadru metalic – modelul standard și Plus au cadru realizat din aluminiu, în timp ce Pro și Pro Max un un cadru realizat din titan, pentru o greutate mai redusă. Designul predominant este compus din sticlă minerală cu textură mată. Variantele standard sunt disponibile pe variantele de culori negru, bleu, verde, galben și roz, în timp ce modelele din gama de vârf se regăsesc pe culorile negru, alb, albastru și alb

Prețuri și disponibilitate: iPhone 15 vs. Samsung S23 – care e cel mai ieftin telefon bun de ultimă generație pe care îl poți comanda în curând?

Lansarea noii game de telefoane iPhone 15 a avut loc în luna septembrie a acestui an, ceea ce înseamnă că poți găsi oricare dintre modele în orice magazin fizic sau online. Data de lansare Samsung S23 la nivel internațional a fost pe 17 februarie 2023, ceea ce înseamnă că indiferent de ce alegi, vei știi că sunt telefoane recent lansate, disponibile pe piața locală și actualizate la cele mai noi software-uri. Dacă prețul reprezintă un criteriu de alegere a viitorului tău telefon smart, gama Samsung Galaxy S23 câștigă detașat la acest capitol. Cel cu capacitatea de stocare de 256 GB se poate găsi la prețul de aproximativ 4000 lei, în timp ce iPhone 15 256 GB de găsește la prețul de aproximativ 5300 lei. Prin urmare, dacă nu ești fidelizat niciunui brand sau sistem de operare și tot ce cauți este un smartphone performant, la un raport calitate-preț bun, varianta câștigătoare este Samsung S23.

↗️Descoperă care sunt cele mai importante noutăți smartphone la Flanco. Te așteptăm online sau în magazinele Flanco pentru a testa cele mai performante modele de telefoane și pentru a-ți alege favoritul

iPhone 15 Pro MAX vs. Samsung Galaxy S23 Ultra – ce telefon premium alegi?

Duelul celor mai bune telefoane de ultimă generație: iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23

Așa cum probabil te-ai obișnuit deja, fiecare nouă gamă de smartphone-uri lansate de către Apple sau Samsung vin cu modele standard și modele premium, care se remarcă prin performanțe mai ridicate la toate capitolele. Ne referim aici la iPhone 15 Pro MAX și la Samsung Galaxy S23 Ultra, între care se lansează un alt duel la capitolul performanțe.

Rețea

Cele două modele funcționează pe o rețea GSM și au integrată tehnologia 5G, ceea ce garantează o viteză mai mare a transmitere a datelor, o latență mai scăzută și mai puțină energie consumată de către dispozitivele conectate la rețea. 

Lansare

Primul dintre cele două telefoane lansate a fost Samsung Galaxy S23 Ultra, care a fost prezentat pe piață în luna februarie a anului 2023. Modelul iPhone 15 Pro MAX a apărut pe piață la șapte luni distanță, în septembrie 2023.

Dimensiuni

În general, cei care își aleg varianta premium a gamei o fac și pentru dimensiunile, tehnologia sau rezoluția ecranului. iPhone 15 Pro Max vine cu un ecran OLED de 6,7 inch, o rezoluție de 2796 x 1280 pixeli și o rată de refresh de 120 Hz. În același timp, Galaxy deține un ecran de tip AMOLED, de 6,8 inch, o rezoluție de 3088 x 1440 pixeli și cu aceeași rată de refresh, de 120 Hz. Totuși, diferența se remarcă la tehnologia de ajustare a ratei de refresh în funcție de conținutul afișat al telefonului S23 Ultra, ceea ce înseamnă că oferă o experiență mai fluidă decât iPhone 15 Pro Max.

Memorie

Capacitatea de stocare cea mai mică pentru care poți opta în cazul ambelor telefoane este de 256 GB. Dacă preferi o memorie mai mare, poți alege varianta de 512 GB sau de 1TB. Cu toate acestea, există o diferență și la acest capitol: iPhone oferă memoria RAM de maximum 8GB, în timp ce modelul de la Samsung ajunge la 12GB RAM. 

Camera principală, cameră frontală selfie

Camera este subiectul de care cei mai mulți pasionați de smartphone-uri sunt interesați și reprezintă un criteriu care poate cântări greu în alegerea ta. Modelul iPhone 15 Pro Max are integrate trei camere foto, cu un obiectiv principal de 48 MP, unul ultra-wide de 12 MP și un teleobiectiv de 12 MP. În schimb, Samsung Galaxy S23 Ultra are patru camere, un obiectiv ultra-wide de 12 MP, unul wide-angle de 200 MB, două teleobiective de 10 MP și un obiectiv frontal de 12 MP. Diferența la care Samsung câștigă la camera foto este la capacitatea zoom-ului optic de 10x, comparativ cu iPhone, care are un zoom de 5x. Totuși, modelul 15 Pro Max de la Apple excelează pe partea de video. Acesta filmează ProRes 4K 60p, cu posibilitatea de înregistrare pe SSD extern. 

Design și materiale

În majoritatea magazinelor, Samsung Galaxy S23 Ultra este disponibil pe următoarele culori: crem, lavandă, verde și negru Phantom. Pe de altă parte, iPhone 15 Pro Max se găsește pe următoarele culori: titan natural, alb titan, albastru titan și negru titan. Un plus este că, în ceea ce privește materialele din care este realizat, iPhone-ul are o carcasă din titan foarte rezistent la șocuri și ușor, de 221 grame. În schimb, Samsung S23 Ultra este construit dintr-o carcasă Gorilla Glass Victus 2 și are margini din aluminiu, ajungând astfel la 234 g.

Baterie

Bateria telefonului Samsung Galaxy S23 Ultra, de tip Li-Ion, are puterea de 5000 mAh și se poate încărca prin cablu la capacitate de 65%, la o viteză de 45W, în doar 30 minute. Viteza de încărcare prin wireless este de 15W iar, conform testelor efectuate, bateria are o autonomie de 126 h. În schimb, telefonul iPhone 15 Pro Max deține o baterie de tip Li-Ion cu o putere de 4441 mAH, care se încarcă la o viteză de 25W, la 50%, în 30 minute. Încărcat prin wireless, viteza acestuia este la jumătate sub cea a S23-ului, de doar 7.5 W. Un alt dezavantaj este că iPhone-ul promite o autonomie a bateriei de 118 ore, mai scăzută decât cea a modelului S23 Ultra. 

Performanță

La capitolul performanță, modelul Galaxy S23 vine cu un cip Snapdragon 8 Gen 2, în timp ce iPhone se mândrește cu un nou procesor, A17 Pro, despre care pretind că este cel mai rapid cip de pe orice smartphone disponibil pe piață. Totodată, prin noul procesor, iPhone aduce și ray tracing hardware integrat. O comparație între cele două procesoare nu se poate face, deoarece sunt total diferite și fac parte din ecosisteme diferite.

Unii ar spune că, să compari iPhone cu Samsung e ca și când ai compara merele cu perele, din cauza sistemelor lor de operare și a procesoarelor complet diferite. Totuși, fiind două telefoane smart despre care se discută destul de mult în ultima vreme, comparațiile intervin la nivel de camere foto, capacitate de stocare, preț, baterie și display. Iar aici putem spune că avem un câștigător, și anume Samsung Galaxy S23, care oferă performanțe mai bune la mai multe capitole și are un preț mult mai atractiv decât noua gamă, iPhone 15. Cu toate acestea, atașamentul față de un brand sau altul poate fi un motiv suficient de puternic pentru a alege viitorul tău telefon.

Sursa foto: Freepik




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Duelul celor mai bune telefoane de ultimă generație: iPhone 15 vs. Samsung Galaxy S23

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă