Prima pagină » Elon Musk susține că Cybertruck a fost testată în stilul lui Al Capone / Criticii nu sunt atât de convinși

Elon Musk susține că Cybertruck a fost testată în stilul lui Al Capone / Criticii nu sunt atât de convinși

de Roboțelul @ iDOR.info
elon-musk-sustine-ca-cybertruck-a-fost-testata-in-stilul-lui-al-capone-/-criticii-nu-sunt-atat-de-convinsi

Îndelung așteptata camionetă electrică a Tesla, Cybertruck, este rezistentă la gloanțe, potrivit CEO-ul producătorului de mașini electrice. Criticii nu sunt însă atât de convinși de afirmația făcută de Elon Musk, relatează Business Insider.

Elon Musk la prezentarea Cybertruck in 2019Foto: Ringo H.W. Chiu / Associated Press / Profimedia Images

Musk a făcut afirmația după ce clubul auto oficial al proprietarilor de mașini Tesla din Silicon Valley a distribuit vinerea trecută pe „X”, fosta Twitter, o înregistrare video care arată o Cybetruck rulând pe șosea cu ceea ce par urme de gloanțe în partea stângă a camionetei.

BREAKING: Cybertruck seen on the highway potentially gone through bullet proof testing uD83DuDCD0uD83DuDC7DuD83EuDD2F

Seen by member of the club. pic.twitter.com/wBr9mNrLl7

— Tesla Owners Silicon Valley (@teslaownersSV) October 20, 2023

La doar 10 minute după publicarea acestei înregistrări pe rețeaua de socializare pe care a cumpărat-o anul trecut, Musk a răspuns speculațiilor privind imaginile, afirmând într-o postare că:

„Am golit tot încărcătorul unei mitraliere Tommy în portieră în stilul lui Al Capone. Niciun glonț nu a păstruns în compartimentul pentru pasageri”.

We emptied the entire drum magazine of a Tommy gun into the driver door Al Capone style. No bullets penetrated into the passenger compartment.

— Elon Musk (@elonmusk) October 20, 2023

Deși unii dintre cei peste 160 de milioane de urmăritori pe care Musk îi are pe X și-au exprimat entuziasmul față de aparenta inovație pe care Tesla nu a dezvăluit-o cu privire la camioneta sa electrică, alții nu au fost tocmai convinși de afirmațiile lui Musk.

Unul dintre utilizatorii X i-a cerut lui Musk să publice o înregistrare video cu momentul în care inginerii Tesla au tras cu mitraliera în mașină, afirmând că, în caz contrar, „asta nu s-a întâmplat niciodată”.

Alții au notat rapid că în imaginile video apărute acum cu Cybertruck pe șosea se poate observa că geamurile camionetei nu prezintă niciun fel de urme de gloanțe, sugerând că o mașină nu este cu adevărat „antiglonț” dacă doar caroseria sa nu poate fi străpunsă de gloanțe.

Unii și-au amintit de asemenea de momentul prezentării Cybertruck de către Musk în 2019, când înregistrarea video cu momentul dezvelirii s-a viralizat pe rețelele de socializare după ce geamurile ransforsate ale camionetei s-au spart când au fost lovite cu o bilă de metal ce ar fi trebuit să arate cât de rezistente sunt.

Musk, care a înjurat în secunda următoare după incident, a încercat să explice ulterior că de vină a fost ordinea în care a fost făcută demonstrația, însă criticii au rămas circumspecți.

Elon Musk a spus despre Cybertruck că ar urma să fie și amfibie

Faptul că Cybertruck ar fi rezistentă la gloanțe nu este prima afirmație îndoielnică făcută de miliardarul sud-african cu privire la camioneta electrică a Tesla. Pe lângă numeroasele termene-limită ratate privind livrarea sa, Musk a susținut în octombrie anul trecut că Cybertruck ar urma să fie amfibie pentru o perioadă scurtă de timp.

„Cybertruck va fi suficient de etanșă pentru a servi pentru puțin timp și ca barcă, pentru a putea traversa râuri, lacuri și chiar mări care nu sunt prea agitate”, a promis el.

Jurnaliștii de la site-ul tech Cnet notau însă la momentul respectiv că „pentru scurt timp” este o exprimare foarte interpretabilă. Multe automobile – și alte obiecte – pot pluti „pentru scurt timp”, dar asta ar putea însemna că plutesc o secundă sau două înainte să înceapă să se scufunde.

Cei de la Cnet se întrebau de asemenea ce s-ar întâmpla dacă Cybertruck rămâne fără baterie sau, mai rău, se strică în timp ce este pe apă, amintind de istoria nu tocmai strălucită a Tesla în ceea ce privește siguranța mașinilor sale.

Săptămâna trecută Elon Musk le-a spus investitorilor Tesla că aceasta „și-a săpat singură mormântul cu Cybertruck”, anunțând că obiectivul de a livra 250.000 de camionete anual, asumat în urmă cu doar câteva luni, nu va putea fi atins în viitorul imediat apropiat.

„Ne-am săpat singuri mormântul cu Cybertruck”, a subliniat el, adăugând că autovehiculul este „unul dintre acele produse speciale care apare o dată la ceva timp”. „Iar produsele speciale care apar o dată la ceva timp sunt pur și simplu incredibil de adus pe piață în volum”, a spus Musk.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Elon Musk susține că Cybertruck a fost testată în stilul lui Al Capone / Criticii nu sunt atât de convinși

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google