Prima pagină » HUAWEI Watch Ultimate Design Review: Când luxul întâlnește tehnologia în primul smartwatch de aur HUAWEI

HUAWEI Watch Ultimate Design Review: Când luxul întâlnește tehnologia în primul smartwatch de aur HUAWEI

de Roboțelul @ iDOR.info
huawei-watch-ultimate-design-review:-cand-luxul-intalneste-tehnologia-in-primul-smartwatch-de-aur-huawei

De la debutul primului smartwatch HUAWEI și până în prezent au trecut nici mai mult nici mai puțin de 8 ani, timp în care compania a tot inovat în segment, ceasurile sale inteligente fiind cunoscute pentru autonomia excelentă, funcțiile de top și design-ul super arătos.

Aceste elemente s-au păstrat de la o generație la alta și de la primul HUAWEI Watch care avea și o versiune Elegant placată cu aur roz, iată că ajungem la HUAWEI Watch Ultimate Design, primul ceas de aur semnat HUAWEI și ceasul care a marcat intrarea brandului în zona smartwatch-urilor de lux.

S-a lansat pe final de septembrie 2023 și noi am fost destul de norocoși încât să primim unul la teste, livrat în condiții speciale, dat fiind și prețul său de 14.999 lei. Este cu adevărat o operă de artă, iar dacă vă amintiți, ceasul a primit și un hands-on odată cu debutul său în România. Apropo, ceasul îți este livrat personal de un angajat HUAWEI, care pe deasupra te învaţă să îl foloseşti şi setezi. Vine şi cu 3 ani de garanţie.

Acum este momentul pentru o privire mai detaliată asupra sa, într-o recenzie în care vom pune accentul desigur pe design. 

Unboxing

Am avut ocazia să testez multe smartwatch-uri HUAWEI de-a lungul anilor și de fiecare dată m-a încântat atenția la detalii și calitatea premium al ambalajului în care soseau ceasurile, dar acum clar trecem la următorul nivel. Pe formatul cutie în cutie, vei descoperi întâi „cofrajul” din carton tare negru și mat la interiorul căruia se află cutia în sine a noului tău ceas de lux.

Această a doua cutie are înveliș din piele ecologică pe care stă măreț logo-ul HUAWEI vopsit în auriu, semn că ai de-a face cu o bijuterie la interior. Capacul se deschide apoi ca o cutie de bijuterii și imediat vei admira ceasul expus falnic în centru pe un suport moale și fin și flancat de două elemente aurii care sincer, la început mă gândeam că sunt doi butoni (bonus) pe care HUAWEI i-a pus în pachet, dar nu, au doar rol estetic. 

Cutia este capitonată cu acest material moale la interior, la fel și micile cutii de la interior în care găsești accesoriile. Apropo de accesorii, vei avea adaptorul pentru alimentare, manuale de utilizare, alături de extra zale pentru cureaua deja instalată pe ceas, plus o curea din silicon pe care o poți folosi la schi pentru a fi înfășurată peste costumul dedicat și asigura o strângere potrivită în timpul practicării acestui sport alpin.

O atenție deosebită la detalii și apropo, în cutie mai găsești și o lavetă din microfibră pe care o vei folosi pentru a reda luciul cadranului și elimina amprentele. 

Design și materiale

Motivul principal pentru care vei alege ceasul HUAWEI Watch Ultimate Design este design-ul, capitol la care părerile sunt împărțite, dar mie unul mi se pare că smartwatch-ul arată super elegant, mai ales acum cu aur de jur-împrejur. Varianta de bază Watch Ultimate avea un cadran mai robust, iar aici liniile sunt ajustate pentru a-i da mai multă eleganță, cu multe rotunjimi și elemente care să îl scoată în evidență.

HUAWEI Watch Ultimate Design

Vorbim despre un cadran ce îmbină elementele din ceramică și cele de aur de 18K, mai precis 6 elemente de aur tip mici lingouri care trebuie ajustate pe bezel de mai multe ori astfel încât să fie obținut efectul perfect. Este nevoie de răbdare în primul rând și aflăm că are loc și un proces de placare cu aur pe bezel acolo unde avem caracterele. Se aplică și un strat de lac auriu pentru a păstra luciul timp îndelungat.

HUAWEI Watch Ultimate Design

Carcasa este realizată din Liquid Metal bazat pe zirconiu, un material ce nu se deformează ușor și își păstrează luciul multă vreme. HUAWEI Watch Ultimate Design este primul ceas din aur din portofoliul companiei și așa cum l-am numit în titlu, este ceasul care îmbină tehnologia de ultimă oră cu luxul. Este atât o bijuterie cât și un computer de scufundări dacă vrei.

HUAWEI Watch Ultimate Design

Aur întâlnim și pe butonul crown rotativ iar cureaua din titaniu are zale placate cu aur. Fiind mai degrabă o bijuterie cred că o să îți vină destul de greu să îl iei cu tine pe munte, astfel că e binevenită cureaua extra din pachet, sau la nevoie poți apela la o altă curea care să se potrivească în funcție de activitatea desfășurată. HUAWEI Watch Ultimate Design este o declarație de lux din partea HUAWEI și poți observa măiestria din orice unghi l-ai privi. 

Display și teme

Un capitol la care HUAWEI Watch Ultimate Design rămâne neschimbat față de ediția de bază Ultimate este ecranul, asta exceptând aurul ce îl înconjoară. Avem același panou AMOLED de 1.5 inch, cu tehnologie LTPO astfel că în mod Always on Display va consuma foarte puțină energie. Este super luminos, redă culori vibrante și totodată ne pune la dispoziție o rezoluție de 466 x 466 pixeli, având și protecție din sticlă de safir.

HUAWEI Watch Ultimate Design

Este un ecran cu adevărat generos pe care vei putea interacționa și la exterior, dat fiind nivelul de luminozitate pus la dispoziție. Ai și un mod Auto dacă preferi ajustarea automată a luminozității, iar experiența poate fi personalizată cu teme, watchface-uri, unele suportând și schimbarea widget-urilor afișate pentru diferite activități sau tracking fitness.

HUAWEI Watch Ultimate Design

Interacțiunea se realizează prin gesturi tactile, swipe în general și ai și butoane, precum cel crown rotativ din dreapta, butonul Function tot în dreapta jos și pe care îl folosești pentru a activa funcții de workout. Butonul crown poate fi apăsat pentru a ajunge în meniu sau înapoi în homescreen și mai există și butonul Assist din dreapta sus, pe care îl vei apăsa pentru a accesa modul Expediție sau a primi date cheie în timpul scufundărilor.

Pentru că vorbeam de watchface-uri, un ceas atât de special nu putea sosi fără teme pe măsură și avem unele tematice, cum altfel, decât aurii. Le-am găsit numite drept Helm of Life I, II, III și IV, fiecare prezentând un combo negru-auriu și cu o hartă a lumii în background. Temele suportă și afișarea de fus orar dual, iar în zona inferioară avem un soi de motoraș mecanic care conferă un look clasic acestui ceas.

Health & Fitness

La categoria Health & Fitness, totul rămâne ca la HUAWEI Watch Ultimate, ceas pe care ediția Ultimate Design este bazat, astfel că vei primi monitorizare puls, somn, pași, calorii consumate, distanță parcursă, monitorizare nivel SpO2, EKG plus temperatura la nivelul pielii. Sunt și multe activități sportive suportate aici, ceva la care nu te aștepți să ofere un ceas îmbrăcat în aur.

HUAWEI WATCH ULTIMATE

Mă refer la monitorizare jogging la interior sau exterior, ciclism, înot, scufundare, escaladare, mers pe jos, ski, snowboarding sau triathlon. Interfața este foarte ușor de folosit și ai totul la doar o atingere distanță, iar în zona altele mai trebuie menționat și modul Expediție care îți va afișa pe ecran date despre baterie, dată, durata explorării, puls și distanța parcursă astfel încât să înțelegi mai bine situația și progresul etapei de explorare. Poți folosi și funcția de întoarcere pe aceeași rută.

Mai apare și funcția de scufundări, HUAWEI Watch Ultimate fiind mai mult decât o bijuterie, ci și un adevărat computer de scufundări. Suportă 3 moduri diferite de scufundări, precum cel recreațional scuba diving, profesional, scufundare liberă sau cu ecartament. Avem desigur și certificare serioasă aici, mai precis ISO 22810 10ATM pentru rezistență la scufundări chiar și la adâncimi de până la 100 de metri. 

Ceasul poate rezista și la presiunea extremă la adâncime. În materie de funcții vei găsi pe ceas Find Phone, lanternă, mod DND, mod Sleep, alarmă, busolă, nivel presiune aer, altitudine, vreme, contacte, cronometru, calendar, timer, prag lactat, muzică, task-uri plus camera shutter, cât și un mod Drain pentru a scurge apa din difuzoare. 

Autonomie

Și la autonomie lucrurile rămân fix cum le-am lăsat pe HUAWEI Watch Ultimate, ceea ce înseamnă că vei avea parte de până la 14 zile de funcționare cu o singură încărcare, asta într-un ritm normal de utilizare. Ai și tehnologie de încărcare rapidă, ceea ce înseamnă că ajungi de la 0 la 25% în doar 10 minute, sau până la 100% în doar 60 de minute. 

Dacă folosești ceasul intens ajungi la câteva zile autonomie, dar chiar și așa lucrurile se prezintă foarte bine față de modelele rivale, iar faptul că nu ai Wi-Fi pentru a accesa web-ul și un OS Lite sunt motivele care conduc la asemenea cifre uriașe, sacrificii pe care eu unul sunt dispus să le fac pentru a nu încărca ceasul zilnic. 

Impresii

Am ajuns și la final de recenzie, o parte destinată concluziilor. Ținând cont de faptul că am testat anterior și HUAWEI Watch Ultimate (ediția de bază), principalele noutăți în cazul lui HUAWEI Watch Ultimate Design au fost modificările vizuale și desigur materialele din care este confecționat acest ceas. Este primul smartwatch din aur semnat HUAWEI, o demonstrație de forțe prin care compania ne spune că poate juca și la nivel mai înalt în zona de ceasuri, alături de nume consacrate în piață.

Vei alege HUAWEI Watch Ultimate Design dacă vrei să ai mai mult decât un simplu smartwatch, dacă vrei o bijuterie, un ceas care să atragă priviri și un ceas de purtat la cele mai elegante evenimente la care participi. Măiestria din spatele procesului de dezvoltare se vede cu ochiul liber și poți admira minute în șir elementele din aur de pe cadran, butonul Crown și modalitatea în care ceramica se îmbină cu prețiosul metal.

Atunci când îți dorești ceasul devine mai mult decât o bijuterie, devine chiar și computer de scufundări și nu îți va lipsi nimic dacă vrei să acoperi și partea aventurieră cu toate că mă îndoiesc că vei sacrifica ceasul pentru a-l pune la încercare. Există și părți negative ce-i drept, iar ceva de împărțit am cu brățara placată cu aur, care se va zgâria foarte ușor. La mine a a ajuns din start cu mici zgârieturi pe care cu greu le poți evita, aurul fiind un material moale care se zgârie rapid.

Trebuie să ai mare atenție în utilizarea sa pentru a evita într-o oarecare măsură apariția zgârieturilor, care deși nu atât de vizibile de la distanță, pentru tine poate că vor părea deranjante vizual. Vei avea mult de curățat și ecranul, dar ai o lavetă din microfibră care să te ajute la asta. HUAWEI Watch Ultimate Design este o îmbinare perfectă dintre lux și tehnologie, o bijuterie de care trebuie să ai mare grijă. 

Dacă ești interesat să descoperi mai multe despre ceasul HUAWEI Watch Ultimate Design și dotările sale poți urmări recenzia video pentru varianta de bază Watch Ultimate mai sus. 

Preț și disponibilitate 

HUAWEI Watch Ultimate Design este disponibil în România pe HUAWEI Store la prețul de 14.999 lei, la pachet cu următoarele avantaje premium: 

  • Garanție 3 ani
  • Livrare gratuită
  • Livrare personală din partea unui angajat HUAWEI și un scurt training despre cum se configurează smartwatchul și cum se poate conecta la telefon
  • Plata în 12 rate fără dobândă
  • 14999 puncte HUAWEI ce pot fi transformate în discounturi viitoare
  • Transport gratuit pentru trimiterea și aducerea din centrul de service




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: HUAWEI Watch Ultimate Design Review: Când luxul întâlnește tehnologia în primul smartwatch de aur HUAWEI

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type