Prima pagină » La munte cu Samsung Galaxy Watch6 Classic: Drumeții, adrenalină, off-road și tiroliană în Cheile Grădiștei

La munte cu Samsung Galaxy Watch6 Classic: Drumeții, adrenalină, off-road și tiroliană în Cheile Grădiștei

de Roboțelul @ iDOR.info
la-munte-cu-samsung-galaxy-watch6-classic:-drumetii,-adrenalina,-off-road-si-tiroliana-in-cheile-gradistei

Anul trecut am testat Galaxy Watch5 într-un mod mai special, am mers să fac rafting pe râu alături de mai mulți jurnaliști și influenceri. În acest an am testat și Galaxy Watch6 Classic în condiții extreme, în inbox sosind în urmă cu ceva timp o invitație din partea Samsung România. E continuată astfel seria de provocări #AdrenalineChallenge, prin care avem posibilitatea de a încerca lucruri noi și să testăm cele mai noi smartwatch-uri din portofoliul companiei la adevăratul potențial.

Smartwatch-ul Galaxy Watch6 Classic e prevăzut cu senzor BioActive folosit pentru măsurarea ritmului cardiac. Există barometru, altimetru, senzor SpO2, senzor de temperatură, opțiuni utile pentru activități sportive extreme. În rândurile de mai jos vă povestesc cum a decurs călătoria și cum se prezintă Cheile Grădiștei, locația unde a avut loc toată acțiunea.

Excursia a avut loc pe 26 octombrie, o zi surprinzător de călduroasă pentru această perioadă a anului. Au fost invitați jurnaliști și influenceri din apropierea Bucureștiului. Eu locuiesc aproape de Ploiești, deci am fost luat puțin mai târziu, iar la locație am ajuns în jurul orei 11.

Despre Cheile Grădiștei

E important să discutăm despre locație în primul rând. Cheile Grădiștei se află între localitățile Moieciu de Jos și Fundata, în apropiere de Culoarul Rucăr-Bran, la aproape 30 de kilometri de Brașov. E o zonă turistică de relaxate, un loc extrem de frumos în care te poți conecta cu natura. Sunt multe hoteluri și pensiuni, iar activități vei găsi atât vara, cât și iarna. 

Ai posibilitatea să închiriezi biciclete, să mergi cu tiroliana în tandem 500 de metri, să faci drumeții montane. Sunt și UTV-uri pe care le poți închiria, dar și carturi de munte, într-o zonă special amenajată. Dacă mergi iarna poți face schi sau snowboard pe două pârtii.

Există pârtia Fundata, de 267 metri lungime și înclinație de 25%, dar și pârtia Moieciu, cu grad mic de dificultate, pentru începători. Acestea sunt dotate cu instalații pe cablu teleschi și instalații pentru zăpadă artificială.

Activități montane cu Galaxy Watch6 la încheietură

Cum a decurs experiența? Ei bine, am început undeva la ora 11:30 activitățile, iar la încheietură am avut varianta Classic din seria Galaxy Watch6. Ceasul a fost setat pe modul de sport „Other Activities”, iar în primă fază ne-am testat pulsul printr-o tură off-road folosind UTV-urile.

În cazul în care vă întrebați de ce UTV-uri, se pare că ATV-urile au fost interzise în urmă cu ceva timp, aceste vehicule fiind considerate mai sigure. Am luat parte le această aventură alături de cântăreața Lora, Sara, PR Specialist România. Tura a durat cam 30 de minute și s-a desfășurat preponderent prin pădure.

Inițial nu consideram că e o activitate chiar periculoasă, dar peste ceva timp am aflat că doi oameni au căzut cu această „mașinuță” într-un mic derapaj pe iarbă. Ajunși înapoi la locul de „start”, am fost invitați să încercăm carturile. E una dintre cele mai distractive activități.

Te dai la vale cu acestea, ai frână stânga – dreapta dacă vrei să faci drift-uri și prind viteză destul de ușor. Ajuns jos te vei „agăța” de un cârlig și vei urca pentru o nouă cursă. M-am dat de 3-4 ori cu aceste carturi, a fost chiar distractiv.

Distracția nu a durat chiar mult, întrucât a sosit timpul să ne echipăm pentru tiroliană. Am primit echipamentul, iar ulterior ne-am deplasat spre cel mai înalt punct din locație. Ni s-au explicat „regulile” și modul în care va trebui să stăm pentru a nu ne răni. Pot spune că te vei simți ca în leagăn, chiar dacă ești în aer, iar distanță de 500 de metri se parcurge destul de ușor.

Foarte important ar fi să ai picioarele cât mai sus în aer întrucât e posibil să te lovești dacă ajungi la linia de finish. S-a accidentat în acest fel colegul Tudor de la Zona IT și e chiar dureros, deci mare atenție dacă plănuiți să vă dați cu tiroliana. Revenind la experiență în sine, peisajul este de vis și mi-ar fi plăcut să filmez din aer, însă nu am avut echipamentul necesar pentru a face acest lucru în siguranță.

A urmat o mică pauză de masă, era deja în jurul orei 14:30 – 15:00. Ne-am delectat cu o serie de gustări tradiționale, ciorbă țărănească cu afumătură, smântână și ardei, dar și un platou combinat cu pulpe de pui la ceaun, vițel la ceaun, piure de cartofi și salată de varză crudă. Toate acestea au fost servite pe rând cu pălincă de piersici, de prune și de gutui. La desert am avut clătite cu dulceață. 

Până acum totul a fost destul de ușor și deși pulsul a crescut, parcă nu am ars chiar multe calorii, ba chiar cred că aveam un surplus serios. Ei bine, a sosit ora 16:00, momentul în care am plecat la drum alături de ghidul nostru într-o sesiune de hiking. E vorba despre o distanță de 4-5 kilometri, doar că am urcat, am coborât, am mers pe teren accidentat, iar asta s-a simțit, pulsul urcând în cazul meu chiar până spre 200 de bpm. 

Partea bună e că ne-am bucurat de peisaje spectaculoase, am văzut animale (oi, vaci, cai) și am imortalizat aceste momente. În plus, plimbările de acest fel sunt ocazii bune de a cunoaște oameni, astfel că m-am împrietenit cu influencerii și jurnaliștii care au participat la aventură. 

Samsung Galaxy Watch6 Classic

Cred că ar trebui să discutăm puțin și despre Galaxy Watch 6 Classic. Smartwatch-ul s-a aflat la încheietura mea toată ziua, challenge-ul s-a încheiat în jurul orei 19:00. Am avut un total de aproximativ 20.000 de pași, aproape 15 kilometri parcurși și am ars în jur de 3327 kcal doar din activități sportive. Sesiunea de hiking a fost înregistrată, iar eu am avut locația pornită, astfel că se observă în aplicație chiar și traseul parcurs.

Varianta de la încheietura mâinii mele are 47mm, corp fabricat din oțel inoxidabil și cântărește 59 de grame. Se simte premium și e suficient de confortabil pentru a dormi cu el fără probleme. Are parte de certificare militară MIL-STD-810H, certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf. Rezistă până la o adâncime de 50 de metri scufundat în apă, apropo. Panoul este Super AMOLED, are 1.5 inch, rezoluție de 480 x 480 pixeli și e protejat de sticlă din cristal safir. 

Oferă EKG, SpO2, senzor de puls, senzor pentru măsurarea temperaturii la nivelul pielii. Ceasul vine și cu acea funcție inedită Body Composition care îti arată câţi muşchi, apă, oase ai în corp, câtă grăsime şi altele asemenea, oferind şi sfaturi pentru a deveni mai sănătos. Totodată, ceasul rulează Wear OS 4.0, cea mai nouă versiune a sistemului de operare pus la dispoziție de către Google.

Dacă ești curios de hardware, sub capotă se află 2 GB RAM, un procesor de nouă generație Exynos W930, dar și 16 GB de stocare. Știu însă că mulți sunt nemulțumiți de autonomia smartwatch-urilor Samsung cu Wear OS. Ei bine, ni se promit până la 40 de ore de autonomie.

Pentru mine a fost o zi plină, am monitorizat ore în șir activitățile și am folosit locația GPS. Am folosit smartwatch-ul și pentru a asculta muzică folosind YouTube Music în mașină, iar AOD-ul a fost activat permanent. 

Seara, când am ajuns acasă, ceasul mai avea 28% baterie. Se încarcă destul de rapid, 30-40 de minute fiind suficiente pentru o alimentare completă. Nu uităm totuși de faptul că e un ceas smart care îți permite să instalezi multe aplicații, să faci plăți NFC, să monitorizezi o mulțime de activități sportive.

Dacă te interesează cât costă smartwatch-ul, îl vei găsi în varianta testată de mine pe la 1549 de lei. Modelul ce aduce conectivitate LTE 4G costă 2060 lei.

Opinii

Samsung a reușit să organizeze un eveniment plăcut și să ne ofere șansa de a testa seria de smartwatch-uri Galaxy Watch6 într-un mod mai special. M-am bucurat de aventură și de adrenalina generată de toate activitățile pe care le-am avut.

Carturile au fost distractive, tura cu UTV-ul a fost incitantă, iar tiroliana mi-a creat puține emoții, dar în final experiență a devenit memorabilă. Am ieșit din zona de confort și am ars cu adevărat calorii într-o sesiune de hiking ceva mai intensă. 

Cheile Grădiștei e un loc în care cu siguranță mă voi întoarce. Te poți bucura de un peisaj natural, pitoresc și de aer curat alături de prieteni sau familie. E un loc care îți oferă un echilibru interesant între relaxare și aventură, mai ales dacă îți faci curaj să încerci tiroliana.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: La munte cu Samsung Galaxy Watch6 Classic: Drumeții, adrenalină, off-road și tiroliană în Cheile Grădiștei

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă