Prima pagină » Aşa arată un camion nou Tatra din Australia, transformat fără limită de buget în casă pe roţi pentru expediţii | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Aşa arată un camion nou Tatra din Australia, transformat fără limită de buget în casă pe roţi pentru expediţii | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

de Roboțelul @ iDOR.info
asa-arata-un-camion-nou-tatra-din-australia,-transformat-fara-limita-de-buget-in-casa-pe-roti-pentru-expeditii-|-piataauto.md-–-site-ul-lumii-auto-din-moldova

18 Noiembrie 2023, 10:37
Redacţia PiataAuto.md

Camioanele Tatra sunt cunoscute pentru capacităţile lor formidabile de înaintare, datorită punţilor articulate şi conceptului de tracţiune, dar acestea nu sunt de obicei asociate cu luxul, întrucât sunt concepute mai degrabă să muncească greu. Acum, însă, compania SLRV Expedition din Australia a avut ocazia să pregătească un camion Tatra pentru un client care le-a dat undă verde şi libertate absolută la buget, pentru a-l transforma într-o casă de expediţii pe roţi, în care toate să fie concepute la superlativ.

La bază a fost luat un camion modern Tatra Phoenix cu formulă de tracţiune 8×8, cu două punţi viratoare în faţă. Camionul de bază a fost comandat din start la producătorul ceh şi a fost echipat cu anvelope specializate de offroad, beneficiind şi de rezervoare mai mari, pentru autonomie sporită. Motorul e unul de origine Paccar, răcit cu lichid, din gama instalată în mod obişnuit pe Phoenix.

Australienii l-au pregătit şi pe dinafară de terenul dur al ţării lor. Au montat bare de protecţie metalice dure în faţă, cu troliu şi elemente de cuplare rapidă pentru tractare, iar cabina e protejată de bare metalice dure atât de crengile şi copacii din deşert, cât şi în cazul unei eventuale răsturnări. Farurile sunt protejate de plase metalice, iar deasupra mai există încă 4 faruri mari pentru zonele pustii.

Casa pe roţi, pe care o poartă camionul, e şi mai impresionantă. Totul e făcut folosindu-se materiale naturale, scumpe, dar totodată durabile. Există o zonă de livind cu o masă retractabilă în centru, înconjurată de o canapea tapiţată cu piele. Deasupra există şi un dormitor care poate coborî din tavan.

Există, fireşte, şi o bucătărie complet echipată, cu plită şi cuptor Miele, cu frigider mare şi sertare multifuncţionale. Toate uşile la dulapuri dispun de lacăte securizate, pentru ca atunci când camionul merge în offroad să nu se deschidă accidental.

Nu lipeşte şi un aparat de cafea bună în sălbăticiei, un televizor, un sistem de climatizare şi conexiune la internet cu ajutorul tehnologiei Starlink. Toată iluminarea interiorului e aleasă cu grijă la designul interior, dar şi la consumul eficient, fiind formată doar de LED-uri. Toată casa dispune de prize de voltaj standard pentru o locuinţă, la bordul camionului existând un sistem electric ce converteşte electricitatea la tensiunea normală, putând stoca electricitate pentru mai multe ore de consum firesc al camionului.

Şi, desigur, în camion există şi o baie complet echipată, cu duş în toată regula, ba chiar şi o maşină de spălat automată, tot de marcă Miele, fiind clar că proprietarul are un ataşament faţă de aceste produse.

Pe lângă dormitorul mare retractabil, apropo, mai există două paturi mai mici, supraetajate.

Cei de la SLRV Expedition nu menţionează cât a costat toată transformarea camionului în final, limitându-se în a spune că au avut buget nelimitat pentru această creaţie.

E clar că tot proiectul a costat câteva sute de mii de dolari, dar proprietarul va primi cu siguranţă un camion formidabil, aşa cum puţini şi-ar fi putut imagina că poate arăta vreodată un Tatra!

Înapoi

ŞTIRI DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Aşa arată un camion nou Tatra din Australia, transformat fără limită de buget în casă pe roţi pentru expediţii | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă