Prima pagină » Atenţie la Bard şi alţi chatboți; Linkuri false spre Bard vă pot fura datele, informaţii financiare

Atenţie la Bard şi alţi chatboți; Linkuri false spre Bard vă pot fura datele, informaţii financiare

de Roboțelul @ iDOR.info
atentie-la-bard-si-alti-chatboti;-linkuri-false-spre-bard-va-pot-fura-datele,-informatii-financiare

După ce ChatGPT a provocat ceva rumoare atunci când a învăţat din date interne Samsung sau din alte date confidenţiale, fiind interzis în Italia la un moment dat, acum Bard are un necaz. Nu are de-a face cu echipa Google, ci cu scammeri, care folosesc linkuri false spre Bard pentru a fura date, inclusiv informaţii financiare.

Google a anunţat la începutul săptămânii într-o postare pe blog că dă în judecată un trio de scammeri cunoscut ca „DOES 1-3„. Respectiva procedura legală porneşte de la faptul că 3 firme au postat pe site-uri social media linkuri spre chatbot-ul cu AI Google Bard, cel puţin la prima vedere. De fapt erau linkuri spre descărcare de malware, care fură datele victimelor şi credențialele de login.

Marele G afirmă că scammerii încercau să fure informaţii financiare aparţinând advertiserilor şi micilor afaceri. Procesul se desfăşoară în California, San Jose. Google are o problemă şi cu faptul că i-a fost folosit logo-ul pentru acest scam. A cerut şi blocarea linkurilor din a oferi downloaduri pentru Bard, plus plata unor daune.

Domeniile respective au fost deja dezactivate de la autorităţile de înregistrare din SUA. Google tine să amintească faptul că în fiecare zi Gmail blochează peste 100 de milioane de încercări de phishing. Browsing-ul în siguranţă protejează peste 5 miliarde de dispozitive, iar Google Play scanează peste 100 de miliarde de aplicaţii. 

Un al doilea proces e intentat contra unor părţi care au folosit plângeri legate de copyright pentru a face rău rivalilor. Au abuzat drepturile de copyright contra unor campanii de producţie, ducând la blocarea a 100.000 de site-uri business pe temei nelegitim. 




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Atenţie la Bard şi alţi chatboți; Linkuri false spre Bard vă pot fura datele, informaţii financiare

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă