Prima pagină » Cine este Banksy? Un interviu scos la iveală de BBC ridică o parte din misterul din jurul identității artistului

Cine este Banksy? Un interviu scos la iveală de BBC ridică o parte din misterul din jurul identității artistului

de Roboțelul @ iDOR.info
cine-este-banksy?-un-interviu-scos-la-iveala-de-bbc-ridica-o-parte-din-misterul-din-jurul-identitatii-artistului

BBC a scos la iveală un vechi interviu cu Banksy, care nu a fost niciodată difuzat în întregime și care pare să dezvăluie prenumele enigmaticului artist britanic: „Robbie”.

Pictura de Banksy, UcrainaFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

În acest interviu din 2003, scos la iveală marți pentru un episod special al podcastului „The Banksy Story”, un jurnalist BBC îl întreabă pe artistul de graffiti dacă numele său este „Robert Banks”, la care artistul răspunde: „Este Robbie”, citează AFP.

Acesta este unul dintre puținele interviuri acordate la radio de acest artist de renume mondial, care și-a ascuns identitatea încă de la începutul carierei sale și ale cărui opere se vând cu zeci de milioane de euro.

Acest mister a generat numeroase speculații, iar prenumele Robin, Robert sau chiar Robbie au fost menționate.

Nigel Wrench, un fost jurnalist de cultură de la BBC, l-a intervievat pe artistul de douăzeci și ceva de ani în iulie 2003, cu ocazia deschiderii expoziției sale „Turf War” la Londra.

Interviul nu a fost difuzat în întregime la vremea respectivă. Însă, aproape 20 de ani mai târziu, în timp ce asculta podcastul Banksy, jurnalistul și-a amintit de interviul cu artistul de graffiti și a găsit înregistrarea integrală pe un disc pe care îl păstrase acasă.

De asemenea, Banksy își compară graffiti-urile sale cu mâncărurile „rapide”, „de încălzit în cuptorul cu microunde”, și consideră că nu are de ce să își ceară scuze pentru că a făcut stenciluri (șabloane) neautorizate în spații publice.

Întrebat despre ilegalitatea operei sale, artistul de graffiti, care s-a angajat să se opună Brexit-ului, să apere migranții și să susțină ucrainenii aflați în război cu Rusia, a răspuns cu un sfat: „Ieșiți din casă! Faceți pagube! Distrați-vă!”

Podcastul grupului public britanic de radiodifuziune prezintă, de asemenea, un alt interviu pe care Banksy l-ar fi acordat postului de radio american NPR în 2005.

„Presupunem că sunteți cine spuneți că sunteți, dar cum putem fi siguri?”, îl întreabă gazda, la care invitatul său răspunde: „Oh, nu aveți nicio garanție în acest sens”.

O bătălie juridică între Banksy și compania Full Color Black (FCB), care vinde felicitări inspirate de șabloanele artistului, ar putea, de asemenea, să-l oblige în curând pe acesta să-și dezvăluie numele în public.

Full Color Black l-a dat în judecată pe artistul de graffiti și compania care îi identifică lucrările, Pest Control, pentru defăimare, după ce artistul s-a supărat pe Instagram de asemănarea cu lucrările sale.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cine este Banksy? Un interviu scos la iveală de BBC ridică o parte din misterul din jurul identității artistului

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă