Prima pagină » Cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android. Semnele la care trebuie să fii atent – UseIT.ro

Cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android. Semnele la care trebuie să fii atent – UseIT.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
cum-poti-verifica-daca-ti-a-fost-citit-mesajul-pe-android-semnele-la-care-trebuie-sa-fii-atent-–-useit.ro

Cum verifici mesajele citite pe Google Messages

Aplicația Messages e cea implicită pe telefoanele Android. Unii producători, precum Samsung, Oppo și Xiaomi au aplicații diferite pentru această funcție, dar poți descărca oricând varianta Google de pe Play Store. 

Aplicația Google Messages are RCS chat, ce folosește WiFi sau date mobile pentru mesaje. În plus, oferă și posibilitatea de a trimite fișiere media, locații și are și criptare end-to-end. 

Pentru a putea vedea dacă ți-au fost citite mesajele trimise, trebuie să ceri permisiunea persoanei care le-a primit. Doar așa poți verifica această funcție, dacă te-ai întrebat cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android. 

Pentru a o folosi, deschide aplicația Messages pe Android. Apasă pe imaginea contului, din colțul dreapta sus. După aceea, selectează setările Messages și funcțiile Chat. De aici, poți activa Send read receipts. 

Cum verifici mesajele citite pe WhatsApp

Opțiunea de read receipts diferă pe WhatsApp, față de Messages. Atunci când trimiți un mesaj pe WhatsApp, apare o singură bifă gri, ce indică faptul că mesajul a ajuns la serverele companiei. 2 bife gri indică faptul că mesajul a fost trimis către telefonul persoanei respective. Atunci când cele 2 bife devin albastre, înseamnă că mesajul a fost citit. 

WhatsApp îți permite să ascunzi citirea mesajelor pe contul tău. Astfel, cei care îți trimit mesaje nu vor vedea când le-ai citit – dar nici tu nu poți vedea când le citesc pe ale tale. Atunci când dezactivezi/activezi această opțiune, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Dacă te-ai întrebat cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe WhatsApp, aplicația oferă o metodă ușoară. 

Apasă pe meniul cu 3 puncte, din colțul dreapta sus. Deschide Setările și accesează meniul Privacy. După aceea, poți activa sau dezactiva Read receipts. 

Dacă persoane care primește mesajele tale are această funcție dezactivată, atunci nu vei putea verifica dacă mesajul a fost citit. 

Cum verifici mesajele citite pe Facebook Messenger 

Facebook Messenger folosește simboluri pentru a-ți arăta când îți citește cineva mesajul. Un cer gol cu o bifă albastră înseamnă că mesajul a fost trimis. Atunci când cercul se umple, înseamnă că acesta a ajuns în inboxul persoanei respective. 

Aplicația înlocuiește cercul plin cu o mică poză a contului care a primit mesajul atunci când persoana respectivă a citit ce ai trimis. Poți și apăsa pe un mesaj pentru a verifica statusul Seen. Spre deosebire de WhatsApp și Messages, Facebook Messenger nu îți permite să dezactivezi această opțiune. Utilizatorii pot activa, însă, criptarea end-to-end.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android. Semnele la care trebuie să fii atent – UseIT.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă