Prima pagină » Dacia Duster 3 ar putea fi lansată săptămâna aceasta. Ce preț și ce motorizări va avea noul SUV

Dacia Duster 3 ar putea fi lansată săptămâna aceasta. Ce preț și ce motorizări va avea noul SUV

de Roboțelul @ iDOR.info
dacia-duster-3-ar-putea-fi-lansata-saptamana-aceasta.-ce-pret-si-ce-motorizari-va-avea-noul-suv

Publicat de:

Răzvan Mihalașcu

A treia generație a Dacia Duster urmează să fie prezentată în săptămâna aceasta. Lansarea noul SUV al producătorului de la Mioveni este prevăzută să aibă loc, miercuri, 29 noiembrie, scrie publicația franceză L’argus. Noua mașină ce are la bază conceptul Bigster va beneficia și de o motorizare hibridă, în condițiile în care Dacia a anunțat deja că va renunța la motoarele pe motorină.

După șase ani de comercializare, Dacia Duster 2 va lăsa locul unui nou model ce va fi fabricat începând din 2024. Acesta va fi prezentat, miercuri, iar producătorul de la Mioveni își propune să surprindă publicul prin designul noii mașini. Cu peste 2,2 milioane unități comercializate de la lansarea în 2010, Duster a devenit modelul cel mai bine vândut din gama Dacia.

Înainte de lansare, publicația Rnews.cz a prezentat imagini cu Dacia Duster 3, despre care susține că le-a obținut de la un birou de brevete.

Dacia Duster 3, inspirată din conceptul Bigster

Pentru a dezvolta Dacia Duster 3, echipele de designeri coordonate de David Durand s-au inspirat de la conceptul Bigster, care a fost prezentat publicului în ianuarie 2021. În partea frontală, noua mașină va avea o bară de protecție verticală de mari dimensiuni și o capotă proiectată pentru a sublinia aspectul robust al SUV-ului. Blocurile optice cu o semnătura luminoasă în formă de Y reprezintă noua identitate vizuală a mărcii, introdusă pe actualul Duster în vara lui 2022.

De asemenea, noul SUV va dispune de un spoiler în partea superioară a hayonului, iar numele mărcii este inscripționat central pe portabaj. Stopurile conțin și ele o semnătură luminoasă în formă de Y.

Din punct de vedere tehnic, cea de-a treia generație Duster folosește noua platformă CMF-B, care echipează deja Jogger și Sandero.

Dacia Duster 3, motorizări și noi dotări tehnice

Platforma pe care Dacia o împarte cu Renault permite ca noul Duster să beneficieze de o nouă punte spate multi-link care se va regăsi pe viitoarele R5, R4 și Alpine A290), precum și de o nouă arhitectură electronică ”Sweet 400”. Acest lucru va permite introducerea sistemelor de asistență la condus, obligatorii pentru a respecta norma GSR.2, care intră în vigoare la 1 iulie 2024.

Mai mult, Dacia Duster 3 va dispune și de un instrumentar de bord digital, precum și de un touchscreen în zona centrală, așa cum a fost regăsit la conceptul Bigster.

Duster 3 nu va avea motoare diesel

Noul SUV nu va dispune de motoare diesel. Astfel, Duster 3 va fi echipat cu noi motorizări, inclusiv cu versiunea hibridă 1.6 de 140 CP, prezentă deja pe Jogger.

În schimb, modelul de intrare în gamă va fi în continuare dotat cu GPL, cu unitatea 1.0 ECO-G de 100 CP. Totodată, va exista și un motor 1.2 mild-hybrid 48V de 130 CP. Acesta va fi însoțit de o cutie de viteze manuală, însă va fi iferit în mai multe niveluri de putere și va fi cuplat la noua transmisie automată DW23. Această cutie de viteze a fost introdusă pe piața din Brazilia, mai exact în cazul lui Renault Kardian, un SUV urban destinat piețelor emergente.

La momentul lansării Duster în anul 2010, fanii off-road au putut beneficia de un sistem 4X4, împrumutat de la modele existente în alianța Renault-Nissan. Pe fondul diminuării emisiilor de dioxid de carbon, această versiune mecanică a transmisiei integrale va fi înlocuită în anul 2025 de tehnologia e-AWD. Dezvăluită în octombrie pe conceptul de pick-up Renault Niagara, aceasta implică folosirea unei componente electrice pe puntea spate, cuplată la motorul hibrid pe benzină 1.2 48V.

Dacia Duster 3, preț sub pragul de 20.000 de euro

Potrivit sursei citate, prețul noii Dacii Duster ar urma să fie mai mare decât al modelului actual, însă nu ar trebui să depășească pragul de 20.000 de euro pentru modelul de bază, față de 17.990 de euro pentru versiunea ECO-G Essential în prezent.

Presa de specialitate din Franța estimează că versiunea hibridă ar trebui să pornească de la 26.000 de euro. Concurența a fost deja avertizată: povestea de succes a lui Duster nu are sfârșit.

Dacia Duster 3, lansat pe piață din 2025

”Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025. Cu doar un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster.

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs”, se arată într-un comunicat al Dacia.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Dacia Duster 3 ar putea fi lansată săptămâna aceasta. Ce preț și ce motorizări va avea noul SUV

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type