Prima pagină » Fundstrat: „Preţul aurului se îndreaptă către noi recorduri istorice”

Fundstrat: „Preţul aurului se îndreaptă către noi recorduri istorice”

de Roboțelul @ iDOR.info
fundstrat:-„pretul-aurului-se-indreapta-catre-noi-recorduri-istorice”

Preţul aurului se îndreaptă către noi maxime istorice, crede Mark Newton, Managing Director/Global Head of Technical Strategy al firmei de analiză şi strategii de piaţă Fundstrat, conform Business Insider.

Recent, cotaţia contractelor futures pe aur a depăşit, pentru scurt timp, pragul psihologic de 2.000 de dolari pe uncie, iar o închidere peste 2.006 dolari ar duce preţul metalului galben la cel mai ridicat nivel din primăvară încoace.

„Este un semnal tehnic destul de pozitiv şi cred că aurul şi-a început drumul către noi maxime istorice”, a scris analistul într-o notă, adăugând că o mişcare peste cotaţia de 2.009 dolari pe uncie ar trebui să ducă preţul aurului în intervalul 2.060 – 2.080 de dolari.

Trecerea de rezistenţa de la 2.080 de dolari ar semnala „un breakout tehnic clar”, conform analistului Fundstrat, care se aşteaptă ca aurul să treacă de acest prag, ceea ce va duce rapid preţul şi mai sus.

Maximul istoric al aurului diferă în funcţie de furnizorul de date, dar în toate cazurile recordul este cel din vara anului 2020. Dow Jones Market Data indică un maxim intraday de 2.089,2 dolari pe uncie, conform Refinitiv recordul a fost de 2.072,5 dolari, în vreme ce la datale Bloomberg arată un maxim de 2.075,47 dolari, potrivit publicaţiei americane.

Newton crede că, în cele din urmă, preţul aurului va depăşi cu mult aceste niveluri. „Ţinta mea tehnică pentru aur este de 2.500 de dolari/uncie. Perspectivele metalelor preţioase par atrăgătoare, având în vedere scăderea ratelor reale (n.r. ale dobânzilor), ciclurile de creştere (n.r. ale metalelor) şi conflictul geopolitic”, a scris analistul, citat de Business Insider, adăugând că nu este vorba despre o ţintă de preţ pentru finalul anului, ci este un „obiectiv intermediar”.

Ieri, în jurul prânzului, contractele futures ale aurului cu scandeţa în decembrie se tranzacţionau la circa 1.994 de dolari pe uncie, la ICE, conform datelor Investing.com.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Fundstrat: „Preţul aurului se îndreaptă către noi recorduri istorice”

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google