Prima pagină » Google continuă presiunea pentru a limita ad blockerele, umblă acum la extensiile Chrome

Google continuă presiunea pentru a limita ad blockerele, umblă acum la extensiile Chrome

de Roboțelul @ iDOR.info
google-continua-presiunea-pentru-a-limita-ad-blockerele,-umbla-acum-la-extensiile-chrome

Google a anunţat că va închide Manifest V2 în iunie 2024 şi va trece la Manifest V3, adică o nouă versiune de specificaţie pentru extensiile Chrome. Ea va limita serios ad blockerele şi face parte din războiul dus de Google şi YouTube cu acestea.

În special YouTube se războieşte cu ad blockerele, aşa mult încât a început să saboteze chiar experienţa de vizualizare a utilizatorilor, cu întârzieri de 5 secunde. Manifest V2 e versiunea veche de specificaţie a extensiilor din Chrome. Ei bine Chrome Web Store nu mai suporta extensii de genul, dar browserele încât le pot folosi. Deocamdată Manifest V3 e suportat în Chrome 88 şi versiuni ulterioare şi va fi baza tranziţiei din iunie 2024.

Un tip popular de extensie Chrome este ad blockerul. Aceste ad blockere funcţionează pe bază de liste de blocare, care includ domenii, sub-domenii, adrese IP, filtrate din traficul tău web. Aceste liste sunt cunoscute ca „rulesets”. Fiecare extensie putea include 50 de rulesets statice şi 10 dintre ele se puteau activa simultan.

Asta se schimbă la 50 de extensii simultan şi 100 în total. Extensiile pot adăuga până la 5000 de reguli dinamic şi Google poate detecta abuzul mai uşor. Google a decis totuşi că „block” şi „allow” nu sunt uşor de abuzat şi va permite ca până la 30.000 de reguli să fie adăugate dinamic. E totuşi departe de potenţialul complet al celor mai bune ad blockere pe care le avem acum. 

Schimbarea nu e ţintită clar spre ad blockere, dar e o schimbare majoră, care face request-urile de blocare mai puţin flexibile. Limitează grav totuşi API-urile folosite de ad blockere, aici e problema. Google afirmă că prin limitarea de extensii, Chrome e mai light, consumă mai puţin RAM şi protejează intimitatea mai bine.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Google continuă presiunea pentru a limita ad blockerele, umblă acum la extensiile Chrome

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type