Prima pagină » Google Pixel 8 Pro Unboxing: miroase a „telefonul anului”, AI-ul ajunge puternic pe Android 14

Google Pixel 8 Pro Unboxing: miroase a „telefonul anului”, AI-ul ajunge puternic pe Android 14

de Roboțelul @ iDOR.info
google-pixel-8-pro-unboxing:-miroase-a-„telefonul-anului”,-ai-ul-ajunge-puternic-pe-android-14

Niciun alt telefon scos de mine din cutie toamna asta nu mi-a dat mai mult senzaţia de potenţial „telefon al anului 2023” ca Google Pixel 8 Pro. Anunţat la început de octombrie, terminalul este un flagship pentru Android 14 şi vine cu o cameră cu zoom optic 5X, cu procesor Google Tensor G3 şi cu cu… senzor termometru în spate. Are certificare IP68, o baterie mare şi o sumedenie de funcţii smart bazate pe AI. Primeşte şi 5 ani de actualizări Android şi îl găsiţi la Quickmobile la sub 4850 de lei, dacă aplicaţi codul „QUICK202„.

Unboxing

Am cumpărat şi un alimentator de 30W separat de telefon, de vreme ce nu primim aşa ceva în cutie. E unul original, de la Google. În cutia telefonului se află un cablu de la USB-C la USB-C, un adaptor de la USB-C la USB-A, util pentru a transfera datele de pe telefonul vechi pe cel nou, dar şi manualul (cel mai mic văzut de mine).

Design

Pixel 8 Pro păstrează în mare abordarea predecesorului şi cu ochii închişi mă duce cu gândul la un HTC Touch HD, doar când îl ţin în mână. Nu e chiar coincidenţă, echipa Pixel e compusă din mulţi oameni de la HTC. În ciuda masivităţii clare a terminalului, el este comod de manevrat, prin curbura marginilor spatelui, dar şi prin faptul că te sprijini cu degetele de modulul foto „visor” din spate.

Google Pixel 8 pro

Telefonul e disponibil pe albastru, negru/gri şi bej. Noi avem versiunea neagră. Îmi place mult senzaţia oferită de materialul spatelui telefonului, e plăcut la atingere. Sticlă mată e foarte elegantă. Măsoară 8.8 mm în talie, cântăreşte 213 grame şi e certificat IP68. Are Gorilla Glass Victus 2 în spate şi faţa, iar rama e fabricată din aluminiu.

E comod de manevrat şi butoanele sunt puse la îndemână, chiar dacă uneori am apăsat din greşeală pe Power în loc de volum şi invers.

Display şi hardware

Telefonul are ecran OLED de 6.7 inch, un LTPO care coboară mult cu refresh rate-ul, economisind energie şi coborând la 1 Hz când afişează imagini statice. Suportă rezoluţie de 2992 x 1344 pixeli şi are aspect 20:9. Oferă luminozitate de 2400 de nits, e foarte luminos din ce am văzut până cum şi se descurcă excelent la soare, din punct de vedere al contrastului.

Muchiile sunt simetrice, decupajul camerei selfie e măricel aş zice. Ca procesor primim un Google Tensor G3 de 4 nanometri, iar gurile rele spun că ar fi un Exynos rebranduit, care trebuia să ajungă pe seria Galaxy S23. Are 9 nuclee şi vine cu GPU Immortalis G7153 MC10. Văd că are şi throttling serios, dar despre asta mai multe în recenzie.

Google Pixel 8 pro

Primim şi 12 GB RAM, 128, 256, 512 GB de stocare sau chiar 1 TB UFS 3.1.  Bateria de 5050 mAh se încarcă la 30Wpe fir şi la 23W wireless, având şi încărcare wireless inversă, pentru ceasuri, alte telefoane, căşti. La bord mai găsim şi difuzoare stereo, dar nu şi jack audio. Nici slot microSD, apropo. Pe partea de conectivitate avem 5G (acum merge, nu mai sunt problemele iniţiale de la Pixel 7 Pro), Wi-Fi 7/6e, Bluetooth 5.3, GPS dual band, Glonass, Galileo, QZSS, NFC şi există şi un port USB-C 3.2 jos, dar şi suport UWB. 

Senzorii? O grămadă! Inclusiv cititor de amprente optic în ecran, busolă, barometru, dar şi o noutate cu rol de gimmick, un senzor-termometru sub blitzul camerei. Măsoară temperatura obiectelor sau pielii (sau orice) cu o singură apăsare, cu o aplicaţie dedicată. Nu pare prea precis, dar ai şabloane predefinite de obiecte.

Cameră

Google Pixel 8 Pro dispune de o cameră selfie de 10.5 MP, cu filmare 4K la 60 FPS, cu deschidere F/2.2 şi PDAF. Are şi HDR. Lucrurile devin mai complicate în spate, cu un senzor principal de 50 de megapixeli, cu deschidere F/1.7, tehnologie Dual Pixel PDAF, stabilizare optică şi un telemetru special laser Multi Zone.

Apoi vine camera de 48 de megapixeli telephoto, cea cu zoom optic 5X şi deschidere F/2.8, dar are şi Dual Pixel PDAF. A treia cameră e cea de 48 de megapixeli ultrawide, cu deschidere F/2.0 şi Dual Pixel PDAF. Avem parte şi de blitz dual LED, tehnologie Pixel Shift, Ultra HDR şi Best Take. Filmează HDR 10 bit, apropo.

Google Pixel 8 pro

Nu se termină lucrurile aici, interfaţa camerei e generoasă cu opţiunile, de la Panorama la Night Sight, Portrait, Long Exposure, Action Panning (o filmare dramatică cu rol de panoramare). E şi un soi de mod Pro cu opţiuni ISO, shutter, focalizare, balans de alb, umbre şi luminozitate. Primim şi video cu fundal blurat, Time Lapse, captura RAW şi 3 moduri de stabilizare:

  • Locked
  • Standard
  • Active

Unele implică şi un soi de zoom şi fixare pe subiect. Am mai găsit şi video cu focalizare Macro, dar şi amplificarea vorbirii umane şi zoom audio.

Sistem de operare

Ei bine aici lucrurile devin interesante: avem Android 14 stock, extrem de stock. Veţi primi 5 ani de actualizări software şi 7 ani de actualizări de securitate. Americanii primesc şi Call Screening, adică un AI preia apelurile telefonice. Noi avem traducere în timp real, declanşată prin Google Assistant şi Interpreter şi când zic în timp real, chiar vorbesc serios, e totul instant. Fie din romana în franceză, franceza în engleză sau zeci de alte limbi.

Ca look şi feel Android 14 e Android 13, fără modificări vizuale. Ce e nou ce că în zona de notificări o să fie afișate aplicaţiile care fac tot soiul de activităţi în fundal. YouTube descarcă ceva la un moment dat, spre exemplu. Lockscreen-ul e mai personalizabil, cu fonturi, widgeturi, ceasuri. Putem crea acum un wallpaper folosind AI generativ şi doar pornind de la cuvinte de bază. 

Google Pixel 8 pro

Alte noutăţi în Android 14? Nu mai sunt suportate aplicaţiile din Android 5.1 Lollipop sau mai vechi, avem în schimb suport pentru audio lossless la căştile pe fir. Traducerea în timp real se aplică la nivel de SMS-uri, Live Caption pentru video-uri, de cameră prin Lens, dar şi la nivel de Interpreter, adică acel translator amintit mai devreme.

Android 14 îţi permite să ţi se citească cu voce tare un articol deschis în Chrome, ba chiar cu traducere în timp real. În SUA, nu la noi e şi sumarizat articolul cu liniuţa de la capăt, prin AI. Google Photos îţi permite acum să înlături persoane şi obiecte cu acel Magic Erase şi are o sumedenie de opţiuni de editare foto şi efecte, unele cu AI.

Impresii

Google Pixel 8 Pro este telefonul inteligenţei artificiale, al camerei cu extra AI, al AI-ul care te ajută când eşti turist în afară. E reîncarnarea HTC că design şi are un ecran foarte luminos. Îl trage în jos doar procesorul aş spune şi unele alegeri ciudatele în interfaţa camerei, care e peste mâna pe alocuri. Vom reveni cu review, dar în afară de CPU chiar miroase a „telefonul anului 2023„, sau măcar un top 3. 

Google Pixel 8 Pro, prețuri actualizate:

Google Pixel 8 Pro Unboxing:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Google Pixel 8 Pro Unboxing: miroase a „telefonul anului”, AI-ul ajunge puternic pe Android 14

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type