Prima pagină » Oppo și Hasselblad bat palma pentru a crea o cameră foto revoluționară. Cum va schimba telefoanele mobile

Oppo și Hasselblad bat palma pentru a crea o cameră foto revoluționară. Cum va schimba telefoanele mobile

de Roboțelul @ iDOR.info
oppo-si-hasselblad-bat-palma-pentru-a-crea-o-camera-foto-revolutionara.-cum-va-schimba-telefoanele-mobile

Oppo și Hasselblad, parteneri încă din 2022, vor dezvolta împreună ceea ce numesc „următoarea generație de sisteme de cameră HyperTone” care, odată finalizată, va „deschide o nouă eră în fotografie”.

Vezi și: Cum au furat rușii tehnica Leica și au adaptat-o așa cum s-au priceput. Ce putea Zorki, caramida sovietică

Parteneriatul dintre Oppo și Hasselblad merge mai departe

Potrivit anunțului de la Paris Photo 2023, o expoziție anuală internațională de artă fotografică, cele două companii vor colabora pentru a dezvolta în comun acest sistem și îl vor lansa într-un viitor smartphone din seria flagship Find.

„Prin combinarea esteticii clasice de imagine cu tehnologia mobilă, Oppo și Hasselblad au dezvoltat un sistem estetic adaptat imaginii mobile”, se arată în comunicat.

În 2024, cele două companii vor lansa HyperTone Camera Systems de următoare generație și experiența de cameră Hasselblad care promit să continue să stabilească noi standarde în industrie, susține, de asemenea, Oliver Zhang, Director de Imagistică la Oppo.

Cele două companii intră în al doilea an al parteneriatului de trei ani și își poziționează camera HyperTone drept principalul lor obiectiv pentru anul 2024.

Vezi și: Leica M3, „Dumnezeul” camerelor de fotografiat: scurt istoric, de ce nu are egal

Ce este Camera HyperTone, de fapt

Cele două companii spun că dezvoltarea camerei HyperTone „urmează estetic”, ceea ce înseamnă în principal că se abate de la urmarea tradițiilor industriale.

Sistemul HyperTone Camera este descris ca fiind format din trei părți: Sistemul de Camera Principală HyperTone All, Motorul de Imagine HyperTone și Display-ul HyperTone ProXDR.

Aceste trei componente lucrează împreună pentru a oferi ceea ce cele două companii descriu drept „imagine la nivel de sistem de la un capăt la altul”.

Sistemul de Camera Principală HyperTone All este descris ca fiind o premieră în industrie și permite calități ridicate ale imaginii pentru fiecare distanță focală, fie zi, fie noapte.

Oppo și Hasselblad spun că Motorul de Imagine HyperTone rezolvă multe probleme în fotografia tradițională și obține mai puține artefacte digitale datorită unor niveluri mai mari de calcul.

„Algoritmul Extra HD, de exemplu, îmbunătățește claritatea cu 30%, reducând zgomotul cu 60% prin utilizarea tehnologiei AI RAW fusion.

Noul algoritm necesită o putere de calcul cu 400% mai mare, dar rezultă în detalii mai curate și mai clare după procesare”, susțin companiile.

Ultima piesă de rezistență a sistemului este display-ul, iar cele două companii spun că HyperTone ProXDR Display este o tehnologie „de vârf în industrie”, care poate înregistra precis luminozitatea a 12 milioane de pixeli și, prin urmare, deblochează până la opt ori mai mult dinamică pe ecran.

Vezi și: Camera foto revoluționară care îi împiedică pe alții să-ți folosească fotografiile. Cum funcționează Leica M11-P, de fapt




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Oppo și Hasselblad bat palma pentru a crea o cameră foto revoluționară. Cum va schimba telefoanele mobile

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google