Prima pagină » Softronic livrează în Suedia încă 4 locomotive Transmontana, produse la Craiova, în România | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Softronic livrează în Suedia încă 4 locomotive Transmontana, produse la Craiova, în România | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

de Roboțelul @ iDOR.info
softronic-livreaza-in-suedia-inca-4-locomotive-transmontana,-produse-la-craiova,-in-romania-|-piataauto.md-–-site-ul-lumii-auto-din-moldova

23 Noiembrie 2023, 15:47
Redacţia PiataAuto.md

Încă 4 locomotive româneşti Softronic Transmontana, fabricate la Craiova, iau calea livrării spre Suedia, intrând în flota operatorului feroviar suedez Green Cargo. Primele locomotive româneşti Transmontana au deja câţiva ani de când operează în Suedia, transportând mărfuri pe căile ferate, iar Softronic are un contract încheiat cu compania suedeză, care prevede fabricarea şi livrarea a 100 de locomotive până în anul 2030. Numărul total al locomotivelor livrate până acum în Suedia a depăşit 20 de unităţi.

Transmontana e o locomotivă electrică, concepută la Craiova de către cei de la Softronic, fiind echipată cu 6 electromotoare, câte unul pentru fiecare ax al său. Fiecare motor are 1.000 kW putere, astfel încât puterea totală ajunge la 6.000 kW, sau 8.152 CP. Mai mult ca atât, puterea maximă, pe care o poate asigura locomotiva în decursul a maxim o oră, e de 6.600 kW, sau aproape 9.000 CP.

Locomotiva românească dispune de recuperare a energiei la frânare sau coborâre în pante, furnizând energia recuperată în sistemul electric. Forţa de tracţiune a locomotivei Transmontana e de 435 kN, fiind astfel compatibilă cu sarcini complexe, inclusiv în relief dificil. Locomotivele livrate în Suedia sunt adaptate şi certificate să funcţioneze până la -40 grade Celsius.

Întrucât are un contract de livrare a 100 locomotive în Suedia, compania românească a inaugurat şi două centre de mentenanţă în această ţară scandinavă, în Lulea şi Borlange.

Cele 4 locomotive fabricate acum au numerele de ordine 076, 077, 078 şi 079 în nomenclatorul celor de la Softronic şi, respectiv, Mb 4019-4022 în cel al Green Cargo. Cifrele din nomenclatorul suedez indică, de fapt, şi numerele de ordine ale locomotivelor Softronic livrate către suedezi, cu cele 4 locomotive de acum ajungându-se la 22 locomotive livrate din cele 100 contractate până în 2030.

Locomotivele româneşti sunt certificate şi pentru conformitatea cu interoperabilitate conform cerinţelor sistemului feroviar al Uniunii Europene. Mai multe despre istoria creării locomotivelor Softronic la Craiova şi ingineria lor poţi citi în articolul dedicat acestui subiect, pe care l-am publicat acum câteva luni.

Înapoi

ŞTIRI DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Softronic livrează în Suedia încă 4 locomotive Transmontana, produse la Craiova, în România | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google