Prima pagină » Huawei lansează căștile FreeClip cu un design deschis

Huawei lansează căștile FreeClip cu un design deschis

de Roboțelul @ iDOR.info
huawei-lanseaza-castile-freeclip-cu-un-design-deschis

Nici nu știam că există astfel de tipuri de căști. Le-am văzut ieri pentru câteva minute și cred că au șanse cu ele pe piața noastră. Căștile FreeClip sunt deschise, design open cum se zice în engleză, în sensul că nu se introduc pe canalul urechii, nici măcar în lobul acesteia.

Există un mic difuzor care stă la distanță de ureche, aproximativ jumătate de centimetru. Tu auzi bine muzica redată din căști, dar și alte zgomote ambientale din jur.

Practic, FreeClip se adresează unor oameni care:

  • nu suportă căști care le stau în ureche sau le cad des căștile din urechi.
  • vor să audă ce se întâmplă totuși în jurul lor, ceea ce poate fi util în multe scenarii. Ai call-uri toată ziua, dar vrei să auzi și ce-ți spun colegii de birou din când în când. Alergi, dar vrei să auzi mașinile sau oamenii din jurul tău.
  • te temi că-ți strici auzul folosind căști care redau sunetul direct pe canalul auditiv.

FreeClip arată astfel:

Au un difuzor sferic care este legat printr-o punte elastică de o pastilă ce conține bateria și unitatea de procesare. Puntea elastică părea bine gândită, elastică exact cât trebuie pentru a ține căștile bine fixate de ureche în mișcare, dar fără a te deranja.

Căștile se controlează prin apăsare pe ele, oriunde, și au o autonomie de 8 ore și 36 de ore în total cu cutiuța lor (care se încarcă prin USB-C sau wireless). Muzica se auzea bine. Au protecție IP54 la stropi de apă și praf.

Par a fi și niște dezavantaje, așa la o primă vedere. Întrucât nu izolează nici măcar prin acoperirea urechii zgomotele din jur, nu sunt căști pentru purtat pe avion sau în alte medii zgomotoase. Apoi, cei din jur aud că redai muzică. Nu prea se prind exact ce muzică este (difuzoarele căștii sunt bine direcționate spre tine), dar își dau seama că asculți ceva, ceea ce i-ar putea deranja.

Prețul mi s-a părut mare, costă 999 lei, bani la care iei căști cu anulare de zgomot performantă. Bănuiesc că este o nișă a celor care preferă căști deschise și Huawei lor li se adresează cu acest model. De remarcat și că, la achiziția prin Huawei Store, au o ofertă bună: 28 de lei în plus pentru a avea garanție extinsă și 20 de lei în plus pentru ca, dacă pierzi una dintre căști în decurs de un an, să-ți dea alta la schimb.

Ultima extraopțiune este foarte bun. Dai 1000 de lei pe căști, mai dai 20 și pentru a te proteja de riscul de pierdere. Simt că posibilitatea va fi abuzată de toți cei care își scapă casca în baltă sau o calcă sau o defectează în alte moduri, dar Huawei își asumă asta.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Huawei lansează căștile FreeClip cu un design deschis

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type