Prima pagină » Inteligența Artificială de la Google Rezolvă o Problemă Matematică de un Secol

Inteligența Artificială de la Google Rezolvă o Problemă Matematică de un Secol

de Roboțelul @ iDOR.info
inteligenta-artificiala-de-la-google-rezolva-o-problema-matematica-de-un-secol

Într-o realizare remarcabilă, Google DeepMind a soluționat o problemă matematică nerezolvată de un secol, folosind un model de limbaj de mari dimensiuni (LLM). Această descoperire, publicată în revista „Nature”, reprezintă prima oară când un model de limbaj de această amploare a fost folosit pentru a descoperi soluții noi și valoroase în matematica pură.

FunSearch, un instrument dezvoltat de Google DeepMind, combină Codey, o versiune ajustată a PaLM 2 de la Google, cu alte sisteme care resping răspunsurile incorecte sau lipsite de sens și reintegrează cele adecvate. Această metodologie pare să rezolve problema „halucinațiilor” – producerea de informații false – frecvent întâlnită în modelele mari de limbaj.

Inovație în Rezolvarea Problemelor

Google DeepMind

Echipa de cercetători a început prin a schița problema în limbajul de programare Python, lăsând anumite secțiuni nespecificate. FunSearch a intervenit, sugerând coduri pentru completarea acestor goluri. Un algoritm secundar a evaluat și punctat aceste sugestii, iar cele mai promițătoare au fost reintroduse în Codey pentru îmbunătățiri ulterioare.

Rezultate Impresionante

După milioane de sugestii și zeci de iterații, FunSearch a identificat o soluție corectă și inedită pentru „problema setului de capace”, o problemă complexă în teoria mulțimilor. În plus, când a fost testat pe problema „bin-packing”, o provocare majoră în informatică, FunSearch a descoperit o metodă mai rapidă decât soluțiile dezvoltate de oameni.

Această realizare nu doar demonstrează capacitatea IA de a genera cunoștințe noi și valoroase, dar deschide și noi perspective în abordarea problemelor nerezolvate din matematică și alte domenii științifice.

Sursa: Google

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Inteligența Artificială de la Google Rezolvă o Problemă Matematică de un Secol

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type