Prima pagină » Ministrul pentru Migrație din Suedia susține că Europa nu este pregătită pentru extinderea Schengen: „Sistemul trebuie reformat”

Ministrul pentru Migrație din Suedia susține că Europa nu este pregătită pentru extinderea Schengen: „Sistemul trebuie reformat”

de Redacția @ digi24.ro
ministrul-pentru-migratie-din-suedia-sustine-ca-europa-nu-este-pregatita-pentru-extinderea-schengen:-„sistemul-trebuie-reformat”

În ziua în care România așteaptă să obțină un vot pentru aderarea la Schengen, subiectul a fost scos de pe agenda de la Bruxelles și apar noi voci care se opun accesii țării noastre în spațiul de liberă circulație. Din declarația ministrului pentru Migrație din Suedia făcută marți, înainte de reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne. reiese că Suedia este reticentă în privința extinderii Schengen, având îngrijorări asupra capacităților europene de a controla migrația și de a-și apăra granițele externe. „Vorbim despre o extindere a Spațiului Schengen, dar înainte trebuie reformat sistemul în sine. Europa trebuie să fie și ea pregătită. Este un sentiment al urgenței, dar toată lumea știe că este un moment crucial”, a spus oficialul înainte de reuniunii JAI.

Aceasta este preluată prin Roboțelul iDOR.info!
Sursa acest stiri: Ministrul pentru Migrație din Suedia susține că Europa nu este pregătită pentru extinderea Schengen: „Sistemul trebuie reformat”
Autor/editor:
Redacția: Redacția @ Digi24

S-ar putea să-ți placă