Prima pagină » Prea discretă și prea cuminte! Aiko e cea mai singură prințesă și la 22 de ani

Prea discretă și prea cuminte! Aiko e cea mai singură prințesă și la 22 de ani

de Roboțelul @ iDOR.info
prea-discreta-si-prea-cuminte!-aiko-e-cea-mai-singura-printesa-si-la-22-de-ani

Fiica Împăratului Naruhito trăieşte într-o izolare ciudată, care nu poate fi benefică unei tinere care are tot viitorul înainte.

Una dintre rarele sale apariții publice. FOTO: Profimedia

Prințesa Aiko a Japoniei, numită și Prinţesa Toshi, este unica fiică a Împăratului Naruhito și marea sărbătorită de zilele trecute de la Palatul Imperial din Tokyo. Tânără sfioasă, timidă și mult prea cuminte a Împăratului Japoniei a împlinit 22 de ani pe data de 1 decembrie.

Cu ocazia aniversării sale, Agenția Casei Imperiale a făcut public un nou set de fotografii cu Prințesa Aiko, realizat pe 24 noiembrie la Palatul Imperial. La fel ca și în alte ipostaze, Aiko are o atitudine foarte reținută, ușor timorată chiar, deși în câteva instantanee e surprinsă zâmbind.

Fiica Împăratului Naruhito este, în prezent, studentă în anul al patrulea la Facultatea de Litere a Universității Gakushuin, pe care o frecventează din primăvara anului trecut, după ce a urmat cursurile online în timpul pandemiei de coronavirus.

Din păcate, însă, viața de studentă nu pare s-o fi făcut pe Prințesa Aiko nici mai veselă, nici mai puțin singură, ea fiind în continuare o fire retrasă, fără prieteni și cu un viitor incert – întrucât, potrivit legii succesiunii, din 1947, femeile nu pot să acceadă la tron.

Prințesa Aiko a Japoniei, la 22 de ani. FOTO: Imperial Household Agency

Imaginea 1/5: Prințesa Aiko a Japoniei, la 22 de ani. FOTO: Imperial Household Agency

Unica fiică a lui Naruhito al Japoniei a fost crescută în stricteţea şi conservatorismul vechi nipon, ajungând să aibă o existenţă foarte singuratică şi chiar abstrasă lumii în care trăieşte. Felul în care se îmbracă, gesturile sale şi timiditatea excesivă trădează un caracter introvertit al unui copil crescut cu o mare severitate. Şi asta chiar dacă ea nu va fi niciodată la cârma ţării!

Ca să vă faceţi o idee despre cât de stricte sunt regulile de la Palat, aflaţi că în ziua în care tatăl ei a fost întronizat, la vârsta de 59 de ani, Prinţesa Aiko nici măcar nu a putut fi prezentă – la fel cum nici mama ei, împărăteasa Masako, măritată de 28 de ani cu Naruhito, nu i s-a permis să ia parte la eveniment. Şi asta din cauza faptul că tradiţia niponă spune că femeile nu au voie să fie prezente la acestă ceremonie.

Din aceleaşi considerente, Prinţesa Aiko, care altfel a fost încurajată să apară alături de părinţii săi la evenimentele publice încă de la vârsta de 15 ani, continuă să aibă o existenţă austeră şi dictată de cutume vechi între pereţii Palatului din Tokyo. Un motiv clar pentru care acum e cunoscută drept „cea mai singură prinţesă din lume”.  

FOTO: Profimedia, Imperial Household Agency




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Prea discretă și prea cuminte! Aiko e cea mai singură prințesă și la 22 de ani

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google