Prima pagină » Șpicherul lui Dumnezeu

Șpicherul lui Dumnezeu

de Roboțelul @ iDOR.info

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dumnezeu alege uneori cele mai neașteptate ființe pentru a-ți trimite un mesaj. Odată, când zăceam frânt pe bancă cu capul în mâini, gândind febril cum să joc tie-break-ul final după peste 3 ore de meci dur, am auzit vocea răgușită, dar surprinzător de clară, a unui bețiv de pe terasa cârciumii de lângă teren: „Hă, unu cân trage să moară, altu p..a i să scoală…”. O liniște stranie mi-a cuprins fulgerător mintea. Forța colosală a frazei m-a făcut să nu mă mai gândesc la nimic, m-am ridicat, am jucat și am câștigat. 

Același șoc asurzitor m-a lovit anul acesta la auzul zicerii veneratei cutre ceaușiste, domnul Neamitică Dragomir, bulbucatul Mare Maestru al Matrapazlâcurilor: „Poporul român e un popor care vrea să fie fericit. Și domnu Cristian Tudor Popescu nu-l lasă”.

Năucitor, da, domnule, are dreptate, o dreptate formidabilă! Am simțit, probabil, ceva asemănător revelației orbitoare a lui Paul din Tars pe calea Damascului, la întrebarea hologramei lui Iisus: „Saule, Saule, de ce Mă prigonești?”.

Mai ales că Neamitică e și Oracol, din Bălcești.

La mulți ani fericiți!

Urmǎriți Republica pe Google News

Urmǎriți Republica pe Threads

Urmǎriți Republica pe canalul de WhatsApp

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

RVM LIDL

Marea realizare a fost să nu mai arunc ambalajele de plastic la ghenă, în ideea că „le iau ei”. Eu colectez de câțiva ani „selectiv”, adică pun plasticul, sticla și dozele de aluminiu într-un singur sac „de reciclat” pe care sper că băieții de la Salubritate îl vor lua și-l vor duce „unde trebuie”.

Citește mai mult

Flip

În luna octombrie, Flip, tânărul start-up românesc care încurajează economia circulară și practicile responsabile de consum prin recondiționarea electronicelor pe care le reintroduc pe piață ca noi, a organizat primul eveniment propriu, dedicat soluțiilor oferite de economia circulară companiilor din România – Flip Sustainability in Business Talks.

Citește mai mult

ESG companii

În lumea de astăzi, toți trebuie să fim foarte atenți la ce, cât și cum consumăm atât din resursele proprii cât și din cele ale planetei. Nu doar indivizii dar și companiile care produc bunurile sau serviciile pe care noi le folosim în viața de zi cu zi. În felul acesta a apărut conceptul de „ESG” despre care tot auzim în ziua de astăzi, adică ceva despre mediu, ceva despre societate și ceva despre guvernanță corporativă. Pentru unii este o modă, pentru mulți dintre noi este ceva destul de abstract. Foto – Martin Barraud/ Caia Image/ Profimedia

Citește mai mult

Vocea Kaufland

Kaufland România lansează un nou proiect inovator, realizat cu ajutorul tehnologiei AI (Inteligența Artificială). “Vocea Kaufland”, noua identitate sonoră a echipei, simbolizează diversitatea echipei și spiritul de inovație, fiind o oportunitate inedită de a sărbători fiecare membru al echipei Kaufland.

Citește mai mult

Salvați Copiii- Crăciun

De altfel, România continuă să fie statul membru al Uniunii Europene cu cel mai mare nivel al riscului de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor – 41,5% dintre aceștia, adică 1,5 milioane de copii, ceea ce înseamnă că aceștia trăiesc în gospodării cu un nivel scăzut al veniturilor. Foto: Inquam Photos

Citește mai mult




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Șpicherul lui Dumnezeu

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google