Prima pagină » TSMC va produce noul CPU Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4; Avem primele detalii cu privire la puternicul cipset

TSMC va produce noul CPU Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4; Avem primele detalii cu privire la puternicul cipset

de Roboțelul @ iDOR.info
tsmc-va-produce-noul-cpu-qualcomm-snapdragon-8-gen-4;-avem-primele-detalii-cu-privire-la-puternicul-cipset

Recent au apărut pe web informații legate de Snapdragon 8 Gen 5, zvonuri conform cărora Samsung ar vrea să producă acest cipset. Până în 2025, însă, va debuta Snapdragon 8 Gen 4, iar acest CPU de top ar fi bazat pe un proces de litografiere TSMC. Au apărut primele informații pe web, deși e nou încă chiar și Snapdragon 8 Gen 3, nefiind văzut pe prea multe telefoane. Mai jos avem detalii.

Informații sosesc prin intermediul tipster-ului Revegnus de pe Twitter. Acesta spune că Snapdragon 8 Gen 4 va fi un cipset bazat pe un proces de litografiere de 3nm de la TSMC. Se pare că designerul de cipseturi a decis că TSMC este compania potrivită care va livra noile cipseturi de top și în 2024. S-ar plănui integrarea core-urilor Oryon în cazul noului cipset întrucât compania nu dorește să compromită nici puterea de procesare, nici eficiența cipseturilor. 

Există totuși o strategie duală de producție. Ce înseamnă asta? Snapdragon 8 Gen 4 va fi produs în variantă „clasică” în fabricile TSMC, însă Samsung va fabrica versiunea „For Galaxy” pentru terminalele sale. Știu că Samsung dorește să concureze cu TSMC pe această nișă de producție a CPU-urilor, doar că Qualcomm nu prea are încredere în compania sud-coreeană.

De ce spun asta? Snapdragon 8 Gen 1 a fost produs în fabricile Samsung și a avut câteva probleme legate de eficiență energetică și supraîncălzire. Varianta „Plus” a cipsetului a fost produsă de către TSMC, iar problemele au dispărut. E clar că gigantul taiwanez are ceva mai multă experiență și reușește să producă CPU-uri mai calitative. E posibil ca lucrurile să se schimbe în viitor, însă nu avem alte informații momentan.

Snapdragon 8 Gen 4 va debuta abia peste un an, deci ar trebui să aflăm mai multe detalii în lumile ce urmează.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: TSMC va produce noul CPU Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4; Avem primele detalii cu privire la puternicul cipset

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google