Prima pagină » CL Târgu Mureș. Chiar suntem penibili acuma. Trebuie să votăm, procedural, pauză

CL Târgu Mureș. Chiar suntem penibili acuma. Trebuie să votăm, procedural, pauză

de redactia

Consilierii locali din Târgu Mureș au avut mari bătăi de cap cu un articol dintr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local. Este vorba de Articolul 2 din proiectul de HCL, referitor la mandatarea lui Tatár Béla, Directorul General al S.C. Transport Local S.A., să facă demersuri către Ministerul Dezvoltării pentru a se putea face angajări pe 71 de posturi, inclusiv 45 de posturi de șofer de autobuz. 

Articolul prevedea desemnarea unui reprezentant al CL Târgu Mureș „în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. Transport Local S.A., de a vota „pentru” în sensul celor aprobate prin prezenta hotărâre.”

Frunda Csenge, consilier local din partea UDMR, l-a propus pe Portik Vilmos (UDMR). Călin Moldovan, consilier local din partea Pro România, l-a propus pe Claudiu Maior, colegul său de partid. 

Într-o intervenție, Sergiu Papuc (PSD) i-a spus președintelui de ședință, Kelemen Attila-Márton (UDMR), că va fi nevoie de buletine de vot pentru ca consilierii să aleagă între cei doi nominalizați: Portik Vilmos și Claudiu Maior.

Să fie 3

Kiss Zoltán (PMP) a propus să rămână ambii consilieri nominalizați, în condițiile în care Claudiu Maior a spus răspicat să nu se retrage. Apoi, s-a discutat despre faptul că ar trebuie să fie un număr impar în AGA. Kelemen Attila-Márton (UDMR), președintele de ședință, le-a solicitat colegilor consilieri locali să mai facă o propunere, în așa fel încât Consiliul Local să aibă 3 reprezentanți.

Pápai László (POL) a intervenit: „AGA nu e formată din cei 23 de consilieri locali? Atunci ce delegăm? Noi suntem acționari unici.” Sergiu Papuc (PSD) a fost de acord și a subliniat că deja toți consilierii locali fac parte din AGA Transport Local. 

A intervenit și președintele de ședință, Kelemen Attila-Márton: „Trebuie reformulat. Nu este clar. Doamna secretar, luați legătura cu ăștia acuma, dacă se poate. (…) Chiar suntem penibili acuma. (…) Trebuie să votăm, procedural, pauză.”

Până la urmă, s-a luat o pauză, și, apoi, s-a renunțat la nominalizări. Hotărârea de Consiliu Local a fost adoptată, după ce s-a votat eliminarea Articolului nr. 2, în cadrul ședinței de CL din 30 ianurie. 

Între timp, o parte dintre consilierii locali au ridicat și întrebări referitoare la funcționarea Transport Local. 

Alte probleme

Pápai László a susținut că „ar trebui mărită frecvența cu care circulă autobuzele. Pe programul actual nu au cum să circule toate”. Înainte, Claudiu Maior l-a întrebat pe Portik Vilmos, viceprimar al Municipiului Târgu Mureș, dacă este adevărat că 40 dintre autobuzele cumpărate în trecut nu ies pe traseu din cauza scurgerilor de carburant, iar Horea Șarlea (PNL) l-a întrebat câte dintre autobuzele electrice au ieșit pe traseu, 18 sau 38. 

Întrebat și despre faptul că o parte dintre autobuze sunt garate inadecvat, Portik Vilmos a răspuns: „Este clar că Transport Local nu are spațiu unde să țină și să manevreze autobuzele. Trebuie cumpărat un teren. Există probleme cu unele autobuze, care se soluționează.” 

Radu Pescar (PMP) a replicat: „să fie parcate la capete de linie. Vreți neapărat să cumpărați un teren prea scump. Vă dau un desen cum să parcați” și a adăugat că Primăria Târgu Mureș are teren.  

Valentin COVACIU

Post-ul CL Târgu Mureș. „Chiar suntem penibili acuma. Trebuie să votăm, procedural, pauză” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: CL Târgu Mureș. Chiar suntem penibili acuma. Trebuie să votăm, procedural, pauză

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type