Prima pagină » Fabrica de tractoare de la Reghin, comandă specială de la Braşov | Buna ziua Brasov

Fabrica de tractoare de la Reghin, comandă specială de la Braşov | Buna ziua Brasov

de Roboțelul @ iDOR.info

Sunteti aici: Home // Arhiva // 2024 // Editia 8106 // Fabrica de tractoare de la Reghin, comandă specială de la Braşov

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 23 ianuarie 2024

Sisteme prin care urşii să fie hrăniţi fără contact uman

Fabrica de tractoare de la Reghin, comandă specială de la Braşov

Producătorul de tractoare IRUM Reghin îşi extinde gama de produse cu un sistem inovativ, destinat hrănirii urşilor, informează Agenţia de presă Rador. Compania a răspuns provocării unui administrator al unui areal de protecţie a urşilor din zona Braşov, care va realiza un spaţiu îngrădit de peste 60 hectare într-o zonă de pădure. Aici se doreşte introducerea puilor de urşi orfani sau a exemplarelor care pătrund în zonele populate de oameni şi creează probleme de siguranţă.
„Datorită faptului că avem centrul de cercetare-dezvoltare propriu, putem să avem o anumită flexibilitate în realizarea unor proiecte inedite, strict cu focus pe anumite chestiuni. Pe lângă această oportunitate, avem şi rapiditatea cu care putem răspunde cerinţelor pieţei”, susţine directorul IRUM Reghin, Mircea Oltean.
Instalaţia cuprinde cărucioare mobile care au capacitate de descărcare comandată şi sunt ataşate pe sistemul de cabluri a funicularului. Acest sistem permite hrănirea într-un mediu controlat, de la o distanţă de până la 1000 m, a animalelor sălbatice. Mircea Oltean, directorul IRUM Reghin.
„Are o unitate centrală, este cu un motor diesel şi, de acolo, pe nişte cabluri, pleacă nişte dispozitive, containere, care ele ajung la punctul fix, fără să fie nevoie ca omul să interacţioneze cu animalele. În momentul în care ajunge acolo, poate fi comandat să se declanşeze o clapetă prin care mâncarea ajunge la animale”, spune Oltean.
Deja au fost livrate două sisteme de hrănire prin funicular.
Centrul de reabilitare a urşilor e amenajat pe o suprafaţă de 61,18 hectare, pe Valea Timişului, în fondul forestier administrat de Regia Pădurilor Kronstadt din Braşov. Aici vor fi aduşi pui de urs, ursoaice cu pui şi masculi maturi, care creează probleme în zonele locuite şi nu mai pot fi relocaţi, din cauza comportamentului deviant.   
Capacitatea parcului din Braşov va fi de aproximativ 60 exemplare, iar hrănirea acestora fără contact uman este esenţială pentru formarea lor şi deconectarea de obiceiul de a căuta hrană în zone populate de oameni.

Comentarii




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Fabrica de tractoare de la Reghin, comandă specială de la Braşov | Buna ziua Brasov

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type