Prima pagină » Se caută doi medici de familie în comuna Beica de Jos, din judeţul Mureş – Radio Romania Targu Mures

Se caută doi medici de familie în comuna Beica de Jos, din judeţul Mureş – Radio Romania Targu Mures

de Roboțelul @ iDOR.info
se-cauta-doi-medici-de-familie-in-comuna-beica-de-jos,-din-judetul-mures-–-radio-romania-targu-mures

Publicat in 31 ian. 2024 ora 1:12 pm de APETRI MARGARETA

Aceştia vor avea la dispoziţie un dispensar modern, dotat cu toate cele necesare, care a fost realizat prin proiectul Sate Sănătoase

Recepția lucrărilor de Renovare a Dispensarului Medical din Căcuciu, jud. Mureș, a fost realizată în luna decembrie, în prezent fiind în derulare procedurile de achiziţie a aparatelor si echipamentelor medicale specifice cabinetelor.

Scopul principal al renovării dispensarului constă în deschiderea a două cabinete medicale, unul de Medicina Familie și altul de Obstetrică Ginecologie.

Medicul ginecolog a fost găsit, dar mai este nevoie de un medic de familie la dispensarul medical de la Căcuciu și unul la Dispensarul Medical Uman din Beica de Jos.

Primarul Comunei, Maria Moldovan:

Căutăm medici de familie, doi, pentru că noi atunci când am scris proiectul aveam 3 medici de familie, dar doar unul era cu acte în regulă. Pacienţi vor avea deoarece la Căcuciu vin oameni din 5 sate, le-ar fi mai aproape acolo să meargă la medic.

Proiectul „Sate sănătoase” în valoare de 820.000 de euro, a fost câștigat de comuna Beica de Jos, iar perioada de implementare este de 2 ani.

Aceste condiții sunt asigurate prin investiții în infrastructură realizate în cadrul proiectului „Sate Sănătoase”, scopul acestuiea este de prevenție în domeniul sănățătii și asigurarea de servicii medicale de calitate pentru locuitorii din zonă comunele Beica de Jos, Chiheru de Jos, Petelea – Satul Habic. Aceste investiții sunt pentru cetățeni, iar primăria comunei Beica de Jos, după finalizarea implementării proiectului, se implică și în sustemabilitatea investiției pe o perioadă de cel puțin 5 ani. Date relevante despre proiect și condițiile de lucru se pot vizualiza si pe pagina de facebook – sate sănătoase – sau pagina de web a proiectului wwww.satesanatoase.ro.

Persoanele interesate rugăm a contacta pe Managerul de Proiect nr. tel. 0745314122 sau primarul comunei Beica de Jos la nr. Tel. 0753039794.

Activitatea s-a derulat în cadrul „AP1.13 „Sate Sănătoase” Apelul de proiecte Nr. 1 „Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, program coordonat de Ministerul Sănătății și derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Beica de Jos, apel finanțat în cadrul Programului „Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

Autor: Sanda Vițelar




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Se caută doi medici de familie în comuna Beica de Jos, din judeţul Mureş – Radio Romania Targu Mures

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google