Prima pagină » Adio „Cache” în Google: compania retrage o funcție cheie din motorul său de căutare

Adio „Cache” în Google: compania retrage o funcție cheie din motorul său de căutare

de Roboțelul @ iDOR.info
adio-„cache”-in-google:-compania-retrage-o-functie-cheie-din-motorul-sau-de-cautare

Google tocmai a pus punct funcției de cache din căutările sale, iar Danny Sullivan, vocea Google în lumea SEO, ne zice că era timpul pentru asta. Pe scurt, funcția de cache, acea chestie care îți arăta paginile web prin ochii Google, nu mai e pe masa de joc. Era folosită de toată lumea, de la specialiștii SEO, care își verificau și spionau concurența, până la jurnaliști, care prindeau știri fierbinți direct din schimbările de pe site-uri.

Adio

În ultima vreme, Google a început să scoată pe furiș butonul de cache din căutări, iar acum Sullivan confirmă că și trucul ăla cu prefixul „cache:” înainte de URL-uri e pe cale să dispară. E clar că nu se grăbesc să ne ofere altceva în loc, dar Sullivan lasă să se înțeleagă că ar putea lucra cu Internet Archive pentru a ne da o metodă alternativă de a vedea cum se schimbă paginile web în timp.

Deci, Google face curățenie și se adaptează la cum folosim internetul azi. Chiar dacă funcția de cache nu mai e, ideea de a avea acces la istoricul web nu e complet aruncată la gunoi. Sullivan sugerează că ar putea veni ceva nou, dar totul depinde de discuții și colaborări viitoare.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Adio „Cache” în Google: compania retrage o funcție cheie din motorul său de căutare

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google