Prima pagină » Ajută atunci când conduceți noaptea: există o pârghie sub oglinda mașinii pentru aceasta – Ziarul Românesc

Ajută atunci când conduceți noaptea: există o pârghie sub oglinda mașinii pentru aceasta – Ziarul Românesc

de Roboțelul @ iDOR.info
ajuta-atunci-cand-conduceti-noaptea:-exista-o-parghie-sub-oglinda-masinii-pentru-aceasta-–-ziarul-romanesc

01/02/2024 13:06 – ACTUALIZAT 01/02/2024 13:06

Conducerea nocturnă poate fi adesea afectată de luminile orbitoare de la vehiculele din spate. Dar există o soluție la această problemă. Oglinda retrovizoare este unul dintre cele mai importante dispozitive ale mașinii. Aceasta permite șoferilor să stabilească dacă este sigur să schimbe benzile sau dacă există alte mașini în apropiere. Oglinda ajută și la depășiri sau la parcare în marșarier. Poate fi poziționată la unghiul necesar fie prin pivotarea oglinzii, fie manual, fie electric. Poate ai observat pârghia de pe oglinda retrovizoare: Există o mică manetă care se află de obicei pe partea inferioară a oglinzii retrovizoare și poate fi înclinată înainte sau înapoi. Despre ce este vorba?
Citește și: Deținătorii acestor mașini trebuie să meargă urgent la un atelier auto specializat – „Riscă anularea înmatriculării”

Pârghia de pe oglinda retrovizoare: acesta este rolul ei

Cu această manetă, poți întuneca oglinda și să te asiguri că nu ești orbit de luminile mașinilor din spatele tău în întuneric.

Forma oglinzii retrovizoare este așadar o prismă de sticlă în formă de pană, care a fost lipită de o oglindă placată cu argint. Acest lucru poate reflecta foarte bine imaginile. Dacă este înclinată cu ajutorul manetei, oglinda se află într-o poziție în care lumina este refractată cu ajutorul geamului oglinzii și astfel reflectată doar parțial către șofer. Deosebit de practic: câmpul vizual nu se modifică; Oglinda nu trebuie reajustată în ciuda funcției de estompare.
Citește și: Acestea sunt cele mai ieftine zece mașini mici din Germania. Surpriza de pe locul 1

Funcția de reglare automată a luminii la mașinile mai noi

Unele modele de mașini mai noi au acum un mod de reglare electrică. Doi senzori foto încorporați în oglindă măsoară incidența luminii, adică diferența de luminozitate dintre zona de trafic din fața și din spatele mașinii. Dacă lumina care vine din spate este mai mare decât din față, oglinda se întunecă automat.

În acest scop, oglinda are un strat electrocromatic special pe sticlă. Conține electroliți formați din cristale uniforme, similare unui afișaj LCD de pe un televizor sau telefon mobil, potrivit chip.de.
CITIȚI: Mașina nu pornește: iată ce puteți face

ortel

Dacă aplicați tensiune electrică acestui strat, cristalele se aliniază la un anumit unghi. Acest lucru duce la o întârziere fără întârziere și, în funcție de incidența măsurării luminii și a senzorului, și la un efect de întunecare continuă. Mâinile șoferului rămân pe volan în timp ce oglinda se întunecă imediat, iar farurile vehiculelor din spate nu mai pot orbi.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ajută atunci când conduceți noaptea: există o pârghie sub oglinda mașinii pentru aceasta – Ziarul Românesc

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă