Prima pagină » Arma cu microune trece un nou test. De ce ar putea schimba fața războiului

Arma cu microune trece un nou test. De ce ar putea schimba fața războiului

de Roboțelul @ iDOR.info
arma-cu-microune-trece-un-nou-test.-de-ce-ar-putea-schimba-fata-razboiului

Foto: U.S. NAVAL RESEARCH LABORATORY

Este posibil ca o idee mei veche, cea de a utiliza energia dirijată pentru apărarea aeriană să fi trecut de un prag important. 

În cadrul unei serii de teste efectuate de către Laboratorul de Cercetare al Forțelor Aeriene din SUA, microundele experimentale CHIMERA au reușit să urmărească și să mențină un fascicul de mare putere pe o varietate de ținte statice și aeriene, a anunțat luni RTX.

Acesta este un pas important către o armă de apărare punctiformă care poate provoca daune utile unei rachete care se apropie sau componentelor electronice ale acesteia, a declarat Paul Head, care conduce Next Generation Technologies la Raytheon Missiles & Defense.

„Ne-am dezvoltat pentru a ajunge la raze de acțiune relevante din punct de vedere tactic, astfel încât să poți avea suficient timp pentru a afecta acele amenințări care vin, iar apoi să ai timp să evaluezi ce ai făcut cu aceste amenințări și să le oferi luptătorilor timp pentru ca, dacă trebuie să aleagă un curs alternativ de acțiune”, a declarat Head într-un interviu.

De ce contează

Doborârea dronelor cu rachete este un lucru costisitor. În ultimele câteva luni, în Marea Roșie, de exemplu, marina americană a folosit rachete Standard Missile-2, care costă mai multe milioane de dolari, pentru a doborî dronele furnizate de Iran, care pot costa doar 2.000 de dolari. 

Diferența de cost este motivul pentru care armata americană dezvoltă și experimentează de mai bine de un deceniu tehnologii cu energie dirijată pentru doborârea dronelor. Există, de asemenea, bruierea sau piratarea dronelor, dar, din ce în ce mai mult, dronele moderne nu necesită nicio intrare din partea operatorului odată ce li s-a dat o țintă, astfel încât nu există niciun semnal între operator și dronă care să fie bruiat. 

Laserele se confruntă cu două mari provocări. În ciuda anilor de cercetare, acestea nu sunt încă la niveluri de putere adecvate pentru a fi eficiente împotriva dronelor care se deplasează deosebit de rapid. În plus, deoarece fasciculul este foarte precis, acestea sunt mai puțin utile împotriva unui număr mare de drone, de genul celor pe care diverse grupuri susținute de Iran le-au lansat împotriva forțelor americane și a altor ținte din Orientul Mijlociu. 

Microundele se confruntă cu un obstacol similar în ceea ce privește puterea, a mai explicat reprezentantul Next Generation Technologies la Raytheon Missiles & Defense.

Acest fapt a limitat utilizarea de microunde de mare putere în armată la lucruri precum oprirea unui grup de oameni pe jos de a ataca o poartă de securitate. 

Raytheon plănuiește să livreze două noi prototipuri, unul în acest an și altul în 2026.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Arma cu microune trece un nou test. De ce ar putea schimba fața războiului

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google