Prima pagină » Atac cibernetic asupra mai multor spitale din țară

Atac cibernetic asupra mai multor spitale din țară

de redactia
atac-cibernetic-asupra-mai-multor-spitale-din-tara

Mai multe spitale din România au fost ținte ale unui atac cibernetic de amploare, afectând un program informatic esențial folosit pentru raportarea serviciilor medicale.

Potrivit biziday.ro, incidentul a cauzat cozi și blocaje în camerele de gardă, iar în prezent spitalele operează în mod offline, deoarece sistemul a fost afectat. Cu toate acestea, pacienții nu au fost trimiși acasă. Conform Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), se investighează incidentul, iar Ministrul Sănătății a confirmat situația, precizând că între 15 și 20 de spitale din întreaga țară sunt afectate.

Informația a fost confirmată și de Ministrul Sănătății care a transmis pentru Agerpres: „Este adevărat. Sunt mai mult spitale care întâmpină probleme cu utilizarea unui program informatic important în funcţionarea spitalelor – se numeşte Hiprocrate. Nu ştim exact câte spitale sunt în momentul de faţă. Nu avem informaţia, dar lucrăm împreună cu Centrul Naţional de Securitate Cibernetică pentru elucidarea cauzelor şi remedierea acestora. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă este că sunt afectate între 15 şi 20 de spitale din întreaga ţară”.

Potrivit aceleiași surse, reprezentantul oficial al Spitalului „Bagdasar Arseni” a comunicat că sistemul informatic Hiprocrate a fost afectat de atacul cibernetic și că accesul la internet a fost întrerupt, determinând spitalul să funcționeze în mod offline în prezent. Este important de menționat că pacienții nu au fost trimiși acasă.

(Redacția)

Sursa foto: psnews.ro

Post-ul Atac cibernetic asupra mai multor spitale din țară apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Atac cibernetic asupra mai multor spitale din țară

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă