Prima pagină » Bogățiile găsite în Zambia de o companie susținută de Bill Gates. Este cel mai mare zăcământ descoperit în ultima sută de ani

Bogățiile găsite în Zambia de o companie susținută de Bill Gates. Este cel mai mare zăcământ descoperit în ultima sută de ani

de Roboțelul @ iDOR.info
bogatiile-gasite-in-zambia-de-o-companie-sustinuta-de-bill-gates.-este-cel-mai-mare-zacamant-descoperit-in-ultima-suta-de-ani

O companie minieră susținută de miliardarii Bill Gates și Jeff Bezos a anunțat că a descoperit un vast zăcământ de cupru în Zambia, potrivit Financial Times.

Descoperirea ar putea impulsiona eforturile Occidentului de a reduce dependența de China pentru metale vitale pentru decarbonizarea tuturor produselor, de la mașini la sisteme de transmisie a energiei.

KoBold Metals a anunțat luni că a descoperit cel mai mare zăcământ de cupru din Zambia din ultimul secol, estimând că situl Mingomba va deveni una dintre primele trei mine de cupru de înaltă calitate din lume.

Descoperirea are loc în contextul în care guvernul SUA și-a îndreptat atenția către Africa, în încercarea de a concura cu China, care a pus stăpânire pe mare parte din mineralele esențiale pentru mai multe industrii – apărare, energie regenerabilă și vehicule electrice.

Guvernul SUA sprijină dezvoltarea căii ferate Lobito, o linie de transport al metalelor din regiune care leagă Republica Democrată Congo și Zambia de portul Lobito din Angola.

În timp ce se preconizează că cererea de cupru va crește, pe măsură ce statele depun eforturi pentru a-și electrifica sistemele de transport și pentru a se orienta către energia regenerabilă, cele mai mari companii miniere din lume se luptă să găsească zăcăminte de înaltă calitate.

Experții estimează că va exista o explozie a cererii pentru cupr în perioada următoare, deoarece este foarte utilizat pentru cablurile de electricitate, la vehiculele electrice și în turbinele eoliene.

Sursa: Financial Times

Etichete:

Dată publicare: 06-02-2024 21:41

Articol recomandat de sport.ro




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Bogățiile găsite în Zambia de o companie susținută de Bill Gates. Este cel mai mare zăcământ descoperit în ultima sută de ani

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google