Prima pagină » CampaniaDin grijă pentru tine. Consultații medicale gratuite pentru mureșeni

CampaniaDin grijă pentru tine. Consultații medicale gratuite pentru mureșeni

de Vasilescu Amalia
campaniadin-grija-pentru-tine.-consultatii-medicale-gratuite-pentru-mureseni

Mai sunt câteva zile până încep înscrierile în campania de educație și prevenție, ”Din grijă pentru tine”,  în cadrul căreia toți participanții vor putea beneficia de consultații medicale de specialitate în mod gratuit. Campania „Din grijă pentru tine” este inițiată și organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, asistente medicale și voluntari, timp de trei zile, vor efectua în mod gratuit investigații medicale și ecografii în 40 de specialități medicale la peste 3.000 de pacienți. Vorbim, așadar, despre un maraton de voluntariat, un efort complex și o mobilizare extraordinară de forțe și resurse. Acțiunea va avea loc la Sala Polivalentă în perioada 10-12 martie.

Mai sunt 5 zile până la startul înscrierilor

Începând cu data de 27 februarie de la ora 10.00 se vor putea face programări pe platforma online www.dingrijapentrutine.ro sau la numărul de telefon 0376 50 60 70. Timpul de consultație este de 20 de minute, motiv pentru care și programările se fac la aceeași distanță, potrivit detaliilor  aflate în ediția podcastului Made în UMFST din seara de marți 20 februarie, moderată de Teodora Mândru.

”Avem cei mai buni medici specialiști din clinicile din Târgu Mureș, începând cu șefii de secție și aproape toți membrii echipei, ceea ce este extraordinar. Știam că am colegi deosebiți, dar acum am înțeles că am colegi extraordinari. Pentru că, atunci când am chemat unul, au venit cinci. Au venit șefii de secție cu tabele în care ei au programat medicii pe zile și pe ore, poate unii vin din curioziatte, unii vin din drag de oameni, cert este că e o mobilizare extraordinară a Universității, a celor două spitale din Târgu Mureș, parțial și a privatului. Ne-am dat mâna și suntem peste 150 de cadre medicale care vom lucra în cadrul acestui proiect în Târgu Mureș”, a menționat prof. univ. dr. Simona Gurzu, medic primar anatomie patologică, coordonator spital ambulant în campania Din grijă pentru tine.

Mureșenii care se vor înscrie vor beneficia de 50 de cabinete de consultații, 24 de ecografe, un aparat performant de screening al bolilor cardiovasculare, un osteodensitometru, medicină dentară, medicină generală, medicină internă, nefrologie, neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, ORL, se vor face analize medicale, cu alte cuvinte tot spectrul specialităților este acoperit. Va fi și un tir ambulant unde se vor face mamografii, totul gratuit, bazat pe voluntariat.

Într-o zi de primăvară, la Cluj

Ajunsă la cea de-a XVII a ediție, campania a debutat la Cluj Napoca, s-a extins în zonele limitrofe, apoi a continuat la Bacău, Iași, Timișoara, Craiova, la București și Botoșani, iar acum la Târgu Mureș. Poate cea mai vibrantă și sensibilă imagine este aceea a numărului mare de cadre medicale care au răspuns fără nici cea mai mică ezitare la susținerea proiectului. Este un proiect în care societatea se implică unitar, universități, prefectura, primărie, spitale județene. Teama de a merge la medic reprezentă o realitate a societății noastre, însă ultimii trei ani au acutizat puternic aceasta problemă, odată cu experiența Covid. Mulți români nu au timp, nu au bani și nu au curaj să afle ce îi doare, și tocmai acesta este unul din obiectivele acestei campanii, apropierea bolnavului de sistemul medical. Medicul este și trebuie să reprezinte un stâlp al societății, un reper de încredere.  Avem medici responsabili, oameni dedicați profesiei medicale, care își fac datoria cu implicare, competență și corectitudine.

”Motorul acestei campanii este dragostea față de oameni, este o campanie inspirată de Dumnezeu, care dorește să ne vadă sănătoși și fericiți. Era în apropierea zilei de 8 martie și ne-am gândit ce am putea face noi pentru femeile din Cluj?! Simplul gest de a le oferi o floare este unul frumos, dar cu o floare nu se face primăvară și nici nu aduce un mare ajutor femeilor. Ceea ce lipsește unei femei este timpul pentru ea. Dacă nu are timp să meargă la coafor sau la shopping, consecințele nu sunt atât de grave, dar atunci când nu are timp să meargă la medic, consecințele pot fi dezastruoase, atât pentru ea, cât și pentru copiii ei și întreaga ei familie. Motiv pentru care am hotărât să oferim femeii din Cluj o consultație gratuită. S-au înscris foarte multe doamne și domnișoare, am fost uimită de disponibilitatea medicilor de a se implica în proiect”, menționează dr. Ana-Maria Zanfir, medic primar chirurgie vasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca , director Departament Sănătate Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, coordonator al campaniei „Din grijă pentru tine”.

Când și cum ne putem programa?

În perioada 10-12 martie, la Sala Polivalentă va avea loc campania Din grijă pentru tine unde, atenție! pacienții nu pot veni fără programare. Ei trebuie să se încrie online sau la un secretariat ce va fi amenajat la fața locului. Fiecare pacient va fi întâmpinat de o persoană de protocol, tineri liceeni, care prei pacientul de la secretariat și îl duce la cabinet, unde va beneficia de consultația dorită și va fi ajutat să-și înțeleagă problemele de sănătate și planurile de tratament. Organizarea este concepută astfel încât mureșenii să se simtă implicați și conectați.

Nu este necesar cardul de sănătate și nici bilet de trimitere, este un proiect social, serviciile nu trebuie decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Este totuși necesar prezentarea unui act de identitate pentru corelarea cu sistemul de programări și orice alte documente pe care le considerați de folos, fișe medicale, analize, sunt binevenite. Programările se pot face doar pentru o ecografie și o consultație care nu presupune o ecografie, pentru a putea avea acces cât mai multe persoane.

Campania Din grijă pentru tine face parte din Campania ”ÎMPREUNĂ pentru oameni”, un proiect amplu de prevenție și promovare a sănătății, în cadrul căruia vor avea loc o serie de activități din domeniile medical, social și educațional și va debuta în ziua de 3 martie cu crossul caritabil Alerg pentru mama. Inițiată de Asociația Amicus, competiția se va desfășura în centrul orașului, iar dacă anii trecuți a adunat la linia de start un număr de 2500 de participanți, anul acesta numărul lor este preconizat a fi mult mai mare. Fondurile vor merge la ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. În perioada anilor 2009 – 2021, aici au fost asistate peste 3.552 de victime ale violenței în familiei, mame și copii, dintre care 1.015 au primit găzduire la ”Casa ADRA”.

Din anul 1920, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este cult recunoscut de statul român și le prezintă oamenilor principii pentru o viață sănătoasă și plină de sens împreună cu speranța unei lumi mai bune, posibilă prin întoarcerea lui Isus Hristos pe pământ. Un adventist își dorește o viață liberă de dependențe, face o prioritate zilnică din rugăciune și din studiul Bibliei și, la sfârșitul fiecărei săptămâni, își rezervă o zi completă de sărbătoare și odihnă. Îndrăgește voluntariatul,  un efort plin de satisfacții, cu numeroase beneficii și găsește sens în a dărui celor în nevoie.

Post-ul Campania”Din grijă pentru tine”. Consultații medicale gratuite pentru mureșeni apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: CampaniaDin grijă pentru tine. Consultații medicale gratuite pentru mureșeni

Autor/editor: Vasilescu Amalia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă