Prima pagină » ChatGPT (OpenAI) îşi face motor de căutare, punând probleme celor de la Google

ChatGPT (OpenAI) îşi face motor de căutare, punând probleme celor de la Google

de Roboțelul @ iDOR.info
chatgpt-(openai)-isi-face-motor-de-cautare,-punand-probleme-celor-de-la-google

Google domină de mai bine de 2 decenii piaţa motoarelor de căutare, deşi părea la un moment dat că va avea probleme cu alte Yahoo sau Bing. Nici pomeneală, rămânând lider în domeniu, dar acum ar putea avea în sfârşit un competitor pe măsură. De ce spunem asta? Pentru că OpenAI, creatorul ChatGPT e chitit să lanseze propriul motor de căutare.

Surse apropiate de compania lui Sam Altman afirmă că OpenAI lucrează la un nou motor de căutare pe Internet. Puteţi deja caută informaţii cu ajutorul lui ChatGPT, deci ideea nu e 100% nouă. Modelul AI va căuta pe întreg Internetul pentru a vă da un răspuns, dar această nouă experienţă online va funcţiona ca un motor de căutare ceva mai… convenţional.

The Information scrie că OpenAI lucrează la un produs de tip „web search„, iniţial aliniat cu Microsoft Bing. Microsoft e investitor major în OpenAI, cu multe miliarde aruncate în acest proiect şi nu cred că i-ar conveni să apară un motor de căutare rival chiar în ograda să. Aici apar două teorii: fie va fi înglobat în Bing, fie Bing e retras în favoarea noului produs OpenAI, care îi ia locul.

Abonaţii ChatGPT Plus au deja la dispoziţie o funcţie Browse With Bing, dar rămâne de văzut cât de diferit va fi noul produs. În principiu o bară de căutare, rezultate mai pertinente, mai puţine recomandări plătite şi o interfaţă minimalistă şi deja va sta mai bine decât Google.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: ChatGPT (OpenAI) îşi face motor de căutare, punând probleme celor de la Google

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă