Prima pagină » Colosul Mercedes-Benz renunță la mașinile electrice: Clienții și condițiile de piață decid – Ziarul Românesc

Colosul Mercedes-Benz renunță la mașinile electrice: Clienții și condițiile de piață decid – Ziarul Românesc

de Roboțelul @ iDOR.info
colosul-mercedes-benz-renunta-la-masinile-electrice:-clientii-si-conditiile-de-piata-decid-–-ziarul-romanesc

23/02/2024 19:27 – ACTUALIZAT 23/02/2024 19:30

Colosul Mercedes-Benz renunță la mașinile electrice. Renumitul producător de automobile Mercedes-Benz și-a dat seama că viitorul mașinilor electrice nu e foarte promițător. Cu toate că în 2021 compania a declarat că va trece complet la vehicule complet electrice până în 2030. Acum dă înapoi. (Continuă după fotografie)
>>> Citiți și: Sondaj: mai mult de jumătate dintre germani regretă că au cumpărat o mașină electrică

Mercedes-Benz a lăsat o portiță deschisă în urmă cu trei ani. Trecerea la mașinile electrice ar trebui să aibă loc doar pe piețele „care o permit”. 3 ani mai târziu, se pare că piețele nu permit încă acest lucru. Compania a anunțat recent că, potrivit calculelor sale, doar 50% din mașinile vândute în 2030 vor fi vehicule electrice, scrie futurezone.at.

Prin urmare, vehiculele pe benzină și cele hibride vor rămâne în portofoliul Mercedes-Benz chiar și după 2030. „Clienții și condițiile de piață decid, ele vor determina ritmul de transformare”, scrie Mercedes în raportul său. „Compania intenționează să fie capabilă să satisfacă diferite nevoi ale clienților până în anii 2030, fie că este vorba de o propulsie pur electrică sau de un motor cu combustie electrificat”. (Citește în continuare)
>>> Citiți și: Noua metodă de supraveghere a traficului la poliția germană: drone cu radare de viteză

Nici măcar în Europa, unde vânzările de mașini electrice sunt semnificativ mai mari decât în SUA, constructorul auto nu intenționează să facă trecerea. În SUA, automobilele electronice au reprezentat aproape 8% din totalul mașinilor vândute anul trecut, față de 13% în Europa. Cu toate că vânzările sunt încă ridicate, acestea au înregistrat recent o oarecare scădere. Cumpărătorii au devenit mai atenți la preț și, în același timp, își exprimă îngrijorarea cu privire la timpii de încărcare și la fiabilitate.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Colosul Mercedes-Benz renunță la mașinile electrice: Clienții și condițiile de piață decid – Ziarul Românesc

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google