Prima pagină » Cu toți banii din lume, acești nou îmbogățiți n-o să ajungă niciodată oameni bogați

Cu toți banii din lume, acești nou îmbogățiți n-o să ajungă niciodată oameni bogați

de Roboțelul @ iDOR.info
cu-toti-banii-din-lume,-acesti-nou-imbogatiti-n-o-sa-ajunga-niciodata-oameni-bogati

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Iulian Dumitrescu - Foto - G4media

Foto – G4media.ro

Modul în care o persoană se raportează la bogăție (proprietăți/ averi/ bani) spune multe (poate chiar totul) despre ea.

Cunosc oameni foarte bogați care nu-și afișează niciodată statutul în mod ostentativ. Poartă (de obicei, timp de mai mulți ani) haine de calitate fără brand sau înscrisuri.

În tot ceea ce consumă, criteriile de căutare sunt legate de utilitate și calitate. Merg la restaurantele unde li se pare că au cel mai bun raport preț-calitate, apreciază anumite feluri de mâncare, sunt interesați de originea ingredientelor.

Stau în apartamente sau case pe care le folosesc cu sens, conduc mașini în care se simt în siguranță sau care răspund unor nevoi clare.

Merg în vacanțe discret, nu-și fac selfie-uri din locuri exotice, citesc mult, călătoresc în toate felurile, caută să înțeleagă, să învețe, să citească. Și mai au o calitate, într-un grup, de obicei, vorbesc cel mai puțin și pretind că știu cel mai puțin. Îi ascultă pe ceilalți, analizează înainte de a trage și emite concluzii.

Nu-i vezi, nu-i auzi, nu-ți sar în ochi decât prin decență, dacă ai ochi să-i vezi. Ține de educație.

Indivizi precum acest Iulian Dumitrescu fac parte din categoria ”new rich people” / ”les nouveaux riches”. „Au făcut bani”- unii cu vreo afacere, alții cu vânzări de imobiliare sau vreo moștenire, alții din tunuri și comisioane, alții din corupție, afaceri cu statul și politică.

Sunt mulți ca ei, dar parcă prea mulți în politică.

Și sunt mulți și la semafoare, dar și pe trotuarele din fața școlilor de fițe, așteptându-și, cu motoarele tancurilor pornite, progeniturile.

Fiți blânzi cu ei, atât pot ei, atât înțeleg din tot ce-i înconjoară. Probabil că aceasta reprezintă o etapă din evoluția (sau involuția) noastră ca societate- să ne arătăm, obscen, goliciunea, după ce-am ieșit din bezna peșterilor comuniste, brusc, la lumina orbitoare a libertății.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Subiecte din acest articol


Îți recomandăm

RVM LIDL

Marea realizare a fost să nu mai arunc ambalajele de plastic la ghenă, în ideea că „le iau ei”. Eu colectez de câțiva ani „selectiv”, adică pun plasticul, sticla și dozele de aluminiu într-un singur sac „de reciclat” pe care sper că băieții de la Salubritate îl vor lua și-l vor duce „unde trebuie”.

Citește mai mult

Flip

În luna octombrie, Flip, tânărul start-up românesc care încurajează economia circulară și practicile responsabile de consum prin recondiționarea electronicelor pe care le reintroduc pe piață ca noi, a organizat primul eveniment propriu, dedicat soluțiilor oferite de economia circulară companiilor din România – Flip Sustainability in Business Talks.

Citește mai mult

ESG companii

În lumea de astăzi, toți trebuie să fim foarte atenți la ce, cât și cum consumăm atât din resursele proprii cât și din cele ale planetei. Nu doar indivizii dar și companiile care produc bunurile sau serviciile pe care noi le folosim în viața de zi cu zi. În felul acesta a apărut conceptul de „ESG” despre care tot auzim în ziua de astăzi, adică ceva despre mediu, ceva despre societate și ceva despre guvernanță corporativă. Pentru unii este o modă, pentru mulți dintre noi este ceva destul de abstract. Foto – Martin Barraud/ Caia Image/ Profimedia

Citește mai mult

Vocea Kaufland

Kaufland România lansează un nou proiect inovator, realizat cu ajutorul tehnologiei AI (Inteligența Artificială). “Vocea Kaufland”, noua identitate sonoră a echipei, simbolizează diversitatea echipei și spiritul de inovație, fiind o oportunitate inedită de a sărbători fiecare membru al echipei Kaufland.

Citește mai mult

Salvați Copiii- Crăciun

De altfel, România continuă să fie statul membru al Uniunii Europene cu cel mai mare nivel al riscului de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor – 41,5% dintre aceștia, adică 1,5 milioane de copii, ceea ce înseamnă că aceștia trăiesc în gospodării cu un nivel scăzut al veniturilor. Foto: Inquam Photos

Citește mai mult




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cu toți banii din lume, acești nou îmbogățiți n-o să ajungă niciodată oameni bogați

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă