Prima pagină » Cum arată tehnologia la CES 2024. De la televizoare transparente la mașini zburătoare

Cum arată tehnologia la CES 2024. De la televizoare transparente la mașini zburătoare

de Roboțelul @ iDOR.info
cum-arata-tehnologia-la-ces-2024.-de-la-televizoare-transparente-la-masini-zburatoare

10-02-2024 | 10:29

CES este cel mai important târg de tehnologie din lume. Odată pentru că aduce într-un singur loc mii de companii și zeci de mii de oameni, dar și pentru tema generală a discuției.  

autor

Marian Andrei

Adică, după ce pleci de la târg cu ce rămâi în cap? În alți ani au fost mașinile autonome, crypto, televizoare smart – anul acesta – inteligența artificială, integrată nu doar în aplicații, ci în obiecte din jurul nostru, chiar și în aragaz.

Avem tehnologie pe 23 de hectare, 4300 de companii și vreo 130.000 de vizitatori din vreo 150 de țări. Și e totul despre AI și ecrane – tot mai mari și pe tot mai multe dispozitive. Pe mașini sau aragaz. Și nu glumesc.

Un produs care ne-a atras atenția este Rabbit R1 – Care vine pe această lume ca asistent personal capabil nu doar să răspundă la întrebări, ci și să execute anumite comenzi pentru că poate umbla prin aplicații în locul nostru.

Fondatorul îi spune Large Action Model – și e important de ținut minte această expresie pentru că la fel vor face curând și Siri sau Google Assistant prin Bard ori BING. Rabbit R1 a fost lansat la CES la un preț de 200 de dolari iar în doar 8 zile au vândut 40.000 de bucăți. Acestea vor fi livrate în următoarele luni.
Acesta a fost produsul aparte al acestui târg – pentru că a venit de nicăieri. Dar, compania lucrează din 2021 la acest produs, dinainte să fie la modă Inteligența Artificială.

Citește și

Revenind la lucrurile normale… Hai să-ți arăt ce ne-a dat pe spate.

Acesta este un televizor OLED de 55 de inch, 4K. Dar, pentru că suntem la CES în 2024, are ceva special. Adică este primul ecran OLED transparent. Aceasta este magia tehnologiei OLED, căci orice bucată de sticlă am avea, cu led-uri organice, poate să arate așa. Avem contrast foarte bun, culori foarte vii și se vede chiar foarte bine deși putem să urmărim și ce este după televizor. ”

LG nu este singurul producător care a făcut televizorul transparent. Ci și Samsung. Tehnologia aceasta este scumpă și adaugă o nouă dimensiune televizorului, dar

Reprezentant Samsung: Poți vedea prin televizor. Punem la dispoziția utilizatorilor o serie de experiențe interactive, unice. După cum puteți vedea, acum este o piesă de artă în spatele meu.

Televizoarele care nu sunt transparente sunt mai mari, mai luminoase.

Jessica Ciarczynski – Hisense
: „În spatele meu este cel mai mare și mai luminos televizor Hisense. 10.000 nits luminozitate maximă și 40.000 de zone de atenuare pentru lumină.

Pentru că fiecare zonă este controlată individual, zonele întunecate pot fi stinse, ca la un OLED – dar fără costurile unuia.

După trend-ul de la CES, pare că ochelarii vor înlocui ecranele – Avem realitate augmentată, virtuală sau mixtă, în funcție de preferințele fiecăruia. Sunt producători noi care încearcă să ia fața Meta cu Oculus Quest sau Apple cu proaspăt lansatul Vision Pro. E uimitor curajul unora de a încerca produse noi, nemaiîntâlnite, ca acest laptop care vine cu ochelari în loc de ecran.

Poate părea că mă uit la cameră dar sunt atent la un joc video pe un ecran de 2 metri. Ecranul este proiectat de ochelarii smart care par să fie de soare, dar în zona lentilelor au două ecrane. Le folosesc ca să mă joc, prin acest cablu USB-C, ochelarii sunt conectați la consolă și mă joc The Witcher.

Ne-a plăcut mult și acest produs de la HoloConnect – care creează pe loc holograme fără prea multă știință în spate, ci are nevoie doar de lumină bună și un ecran mare care vine predefinit cu acest efect tridimensional.

Instalăm acum în aproximativ 30 de hoteluri din Scandinavia. Oamenii folosesc Holobox ca să facă check-in și să-i întâmpine în hotel și ne mutăm cu ele și în domeniul medical și retail.

Legat de mașini? Am văzut multe – de la mașini zburătoare, care prea curând nu vor ajunge pe piață, la prototipuri care par gata de ieșit pe șosele. Unul este acest concept de la Mobion.

Și că tot suntem la capitolul transport – ce ziceți de acest mic exoschelet care ajută la ridicarea picioarelor.

În engleză se numește wearable robot. În română nu cred că avem o definiție foarte clară pentru acest termen. Este un robot care mă ajută să merg mai mult și mai repede, fără obosesc. Mai zilele de târg. Practic, avem două brațe telescopice care recunoaște mișcarea și îmi ridică picioarele.

Nici electrocasnicele nu o duc rău. Căci, sunt mai eficiente și mai smart – vorbesc cu noi prin aplicații ca să ne anunțe când rămânem fără legume. Practic, toată aparatura din casă comunică în rețea pentru integrare smart.

Iar parte din aceste informații pot fi afișate și pe aragaz. Așa arată tehnologia în 2024.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: masini, tehnologie, televizoare, ces 2024,

Dată publicare: 10-02-2024 10:28

Articol recomandat de sport.ro

Citește și…

Recomandări

Un nou sezon „România, te iubesc!” începe duminică, cu o anchetă despre dezvoltarea haotică a litoralului

Stiri actuale

Un nou sezon „România, te iubesc!” începe duminică, cu o anchetă despre dezvoltarea haotică a litoralului

Duminică (11 februarie), la ora 18:00, emisiunea „România, te iubesc!” începe un nou sezon, cu o anchetă despre dezvoltarea haotică a litoralului.

Rusia a lansat un nou atac lângă România. Ciolacu dezvăluie locul în care este amplasat un sistem antidrone

Stiri actuale

Rusia a lansat un nou atac lângă România. Ciolacu dezvăluie locul în care este amplasat un sistem antidrone

Rusia a atacat, din nou, Ucraina, cu zeci de drone. Cel puțin șapte oameni inclusiv un bebeluș și doi copii, au murit la Harkov. Au fost atacate și porturile ucrainene de la Dunăre aflate la câteva sute de metri de România.

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, a demisionat pe fondul unui scandal de abuz sexual: „Am făcut o greșeală”

Stiri externe

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, a demisionat pe fondul unui scandal de abuz sexual: „Am făcut o greșeală”

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, şi-a anunţat, sâmbătă, demisia, după o presiune crescută pentru graţierea unui bărbat condamnat şi implicat într-un caz de abuz sexual într-o casă de copii, relatează Reuters.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cum arată tehnologia la CES 2024. De la televizoare transparente la mașini zburătoare

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă