Prima pagină » Cum o cheamă pe Maria Ciobanu, de fapt. Puțini îi știu numele real: Pe ea nu o cheamă Ciobanu

Cum o cheamă pe Maria Ciobanu, de fapt. Puțini îi știu numele real: Pe ea nu o cheamă Ciobanu

de Roboțelul @ iDOR.info
cum-o-cheama-pe-maria-ciobanu,-de-fapt.-putini-ii-stiu-numele-real:-pe-ea-nu-o-cheama-ciobanu

Maria Ciobanu este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară de la noi. Cu toate acestea, puțini știu cum o cheamă pe artistă, de fapt. Ciobanu este numele de scenă al cântăreței, și nu cel din buletin.

Cum o cheamă pe Maria Ciobanu, de fapt

Deși o țară întreagă o cunoaște pe văduva lui Ion Dolănescu sub numele de Maria Ciobanu, acesta este doar numele de scenă al artistei. Este adevărat că prenumele a rămas același, dar numele de familie din buletin este cu totul altul.

Interpreta de muzică populară, care s-a născut la 3 septembrie 1937, în Roșiile, județul Vâlcea, a primit la naștere numele Maria Diaconu. Potrivit dascălului Mihai Bădescu, ”Ciocârlia” a devenit celebră cu numele unui sat apropiat locurilor natale.

Cine ar fi iubita lui Bogdan Buta, patronul Untold. Reacția incredibilă pe care a avut-o în scandalul exploziv în care e implicat acesta

În plin scandal, patronul Untold se bucură de susținerea oamenilor dragi

Imagini inedite cu Shakira din adolescență. La 17 ani a jucat într-o telenovelă. Puțini știu cum arăta la începutul carierei artistice

Shakira și-a sărbătorit recent ziua de naștere. Celebra cântăreață columbiană a împlinit 47 de ani.

Citește și: Ce pensie are Maria Ciobanu. Suma neașteptată pe care îndrăgita artistă o încasează după o viață pe scenă

Mai exact, ea a fost inspirată de satul Ciobănești din județul Vâlcea pentru în alegerea numelui ei de artistă.

”Pe ea n-o cheamă Ciobanu în acte. Pe părinți îi chema Curea și Diaconu, iar ea și-a luat numele de la satul Ciobănești”, a dezvăluit, la un moment dat, dascălul Mihai Bădescu, unul dintre apropiații marii interprete.

Deși numele ei din buletin este Diaconu, îndrăgita interpretă a preferat, la lansarea ei în muzica populară, să fie cunoscută sub numele de Ciobanu.

Câți copii are Maria Ciobanu, de fapt

Maria Ciobanu a avut o viață amoroasă tumultuoasă. Ea a fost căsătorită de două ori și are trei copii din relații diferite. Primul soț cu acte al Mariei Ciobanu a fost un artist, pe nume Florea Burnea. Din rodul iubirii lor a rezultat o fată, Camelia. Dar în momentul în care cântăreața s-a măritat cu el, ea mai avea o fată, pe Leontina (Văduva), al cărei tată era din satul natal al Mariei Ciobanu.

Citește și: De ce s-au despărțit Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, de fapt. Adevăratul motiv al separării celor doi

A urmat apoi relația cu regretatul Ion Dolănescu. Cei doi au trăit o poveste de dragoste ca în filme și au devenit părinții unui băiat, Ionuț Dolănescu.

Toți cei trei copii ai artistei sunt oameni realizați. Fiica cea mare a interpretei de folclor, Leontina (62), este o soprană cunoscută în Franța, dar în tinerețe a cântat muzică populară, la fel ca mama ei.

Camelia Ciobanu (55), fiica mijlocie a Mariei Ciobanu, locuiește împreună cu mama sa în Statele Unite. Camelia este la al treilea mariaj, fiind căsătorită în prezent cu americanul Robert Saltz, căruia i-a dăruit un fiu. Aceasta mai are o fiică în vârstă de 23 de ani și un băiat din căsătoriile anterioare.

Cât despre Ionuț Dolănescu, artistul nu mai are nevoie de nicio prezentare. Fiul lui Ion Dolănescu și al Mariei Ciobanu este căsătorit cu Doina Dolănescu, artistă la fel ca soțul ei, și au împreună doi băieți, pe Iancu Nicolae și pe Vlad.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cum o cheamă pe Maria Ciobanu, de fapt. Puțini îi știu numele real: Pe ea nu o cheamă Ciobanu

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă