Google Maps Weather

Google Maps îmbunătățește funcționalitatea oferită pe Android, adăugând în modul de navigare și informații despre vreme actualizate în timp real.

La fel ca rivalul Apple Maps, Google Maps va avea de acum și un cartonaș cu informații esențiale despre vreme și calitatea aerului. Odată activat prin actualizarea aplicației, noul widget apare sub bara de căutare și redă temperatura curentă, împreună cu un simbol descriptiv pentru indicele de calitate a aerului. Iar dacă îl activezi cu o atingere pe interfața touch vei vedea un cartonaș cu prognoza meteo pentru locația selectată ca destinație. De asemenea îl poți folosi pentru a explora condițiile de mediu din diverse regiuni geografice, selectând pur și simplu o locație de pe hartă.

Widget-ul pentru vreme se actualizează dinamic pe măsură ce navighezi către destinația selectată, reflectând condițiile meteorologice în schimbare. Spre deosebire de folosirea aplicației Google Weather, informațiile afișate pe Google Maps apar într-o formă condensată, spre a nu interfera prea mult cu scopul principal al aplicației de navigare.

Google Maps Weather

Noua caracteristică Google Maps este prezentă începând cu versiunea 11.113.x a aplicației de Android, însă disponibilitatea informațiilor ar putea varia de la o regiune la alta, pe măsură ce serverele Google sunt actualizate pentru transmiterea informațiilor despre vreme. Cert este că Maps nu este singurul serviciu Google în care poți găsi astfel de informații, pe listă intrând și motorul de căutare, widget-ul Android și aplicația Weather, Google dezvoltând pentru asta propria platformă de prognoză, MetNet-3. Bazat pe algoritmi sofisticați de inteligență artificială, sistemul poate genera prognoze personalizate pentru aproape orice locație de pe glob, precise până la o durată de cel puțin 12 ore.

Aceasta nu este singura îmbunătățire Google Maps, aplicația primind recent opțiune pentru salvarea locației de parcare, funcție disponibilă inclusiv în modul Android Auto. Opțiunea afișată după ce ajungi la o destinație poate fi bifată pentru a salva în mod automat poziția curentă ca locație de parcare a mașinii tale în Google Maps. Ulterior poți folosi Google Maps pentru a naviga direct la parcarea respectivă sau pentru a regăsi mașina parcată acolo.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.