Google Android Wi-Fi Sharing

Google este pe cale să extindă suportul cross-device permițând utilizatorilor de Android să preia apeluri de voce de pe alt dispozitiv conectat, să împartă cu acesta conexiunea la rețea sau hotspot-ul Wi-Fi.

Vrei să folosești tableta într-o încăpere cu semnal Wi-Fi deficitar? Curând vei putea folosi smartphone-ul cu Android și în rolul de repetor pentru conexiunea wireless, așezat mai aproape de routerul Wi-Fi. Partajarea conexiunii la internet sau a rețelei Wi-Fi poate fi deosebit de utilă în anumite situații, dar funcționalitatea oferită până acum utilizatorilor de Android era cumva incompletă. Da, există opțiunea Hotspot, dar aceasta emulează mai degrabă funcționalitatea unui router Wi-Fi, decât să permită asocierea simplă și eficientă a două dispozitive de care te folosești în mod alternant. Parte din noul pachet de funcții Cross-Device, Wi-Fi Sharing ar trebui să rezolve acest neajuns.

Disponibilă deja posesorilor de tablete și telefoane Samsung, funcția Call Cast îți va permite să preiei apelurile primite pe telefon folosind orice alt dispozitiv cu Android pe care îl ai la îndemână. De asemenea, vei putea iniția de pe tabletă apeluri folosind numărul cartelei SIM a telefonului, iar apelurile aflate în desfășurare vor putea fi comutate fără întreruperi de la un dispozitiv la altul.

Noile opțiuni vor fi adăugate în completarea funcționalității Cross Device, disponibilă deja utilizatorilor de telefoane cu Android și dispozitive Chromebook.

Cross Device Services in Google Play Services

✓ Call Cast
✓ Wifi Sharing
✓ Hotspot Sharing

Might be enabled in upcoming beta version of Play Services. Screenrecord is from version 24.06.12, enabled with a lot of flags.#Google #Android pic.twitter.com/bvUbnYbB9d

— AssembleDebug (@AssembleDebug) February 9, 2024

Simplificând partajarea funcțiilor cheie, Google dorește să facă ușoară și convenabilă folosirea acestor dispozitive împreună, ecosistemul Android fiind destul de mult în urma iOS la acest capitol. Modificările necesare vor fi aplicate prin actualizarea componentei Google Play Services, noile funcții apărând fără a fi nevoie de actualizarea Android la nivel de firmware.

Modul de utilizare nu va fi prea complicat, opțiunile relevante apărând la secțiunea Devices & Sharing a meniului Settings, într-un nou tab Cross Device Services. Tot ce vei avea de făcut este să înrolezi dispozitivele autentificate deja cu același cont Google într-un grup și să bifezi funcțiile pe care le vrei sincronizate.

Deși încă nu a fost anunțat de Google, suportul Cross Device probabil că va fi inclus cu următorul Feature Drop Android, planificat pentru luna martie.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.