Prima pagină » Lumea roboților: chat în orice limbă în jocuri, tradus automat de AI

Lumea roboților: chat în orice limbă în jocuri, tradus automat de AI

de Roboțelul @ iDOR.info
lumea-robotilor:-chat-in-orice-limba-in-jocuri,-tradus-automat-de-ai

Cred că unii dintre voi ați înțeles direct din titlu la ce mă refer, dar gândiți-vă cât de bună și de utilă este această aplicație pentru jocuri.

Despre ce vorbesc: aplicațiile de tradus funcționează mult mai bine atunci când sunt susținute de un large language model, care înțelege mesaje complexe scrise într-un limbaj natural. Ați văzut deja cum ChatGPT sau Bard înțeleg ceea ce le cereți, dar și aplicații precum în noul Samsung S24 Ultra, unde interpretorul AI-powered poate face traducere în timp real când vorbești la telefon cu cineva, dar și în aplicații de mesagerie.

Uitați însă o aplicație și mai bună. Să zicem că te joci ceva multiplayer masiv, poate un World of Warcraft sau Counter-Strike sau Battlefield. Ai zeci de jucători cu tine pe hartă și poate sunt de 15 naționalități și cumva trebuie să te înțelegi uneori cu ei, dacă vrei să iasă jocul mai bine.

Și totuși, tehnologia modernă face posibil ca tu să scrii în chat-ul jocului un mesaj în română, iar respectivul mesaj să fie tradus automat în limba fiecărui jucător. Francezii de pe server îl vor vedea în franceză, suedezii în suedeză, coreenii în coreană, filipinezii în tagalog. Pot răspunde în limba lor natală și tu vezi mesajul în română. Sweet! Imaginați-vă același lucru și prin chat vocal și sintetizarea în limba vorbită de fiecare.

Un astfel de AI ar face de fapt jocurile mai accesibile tuturor și le-ar face mai satisfăcătoare. Odată ce comunici mai ușor cu ceilalți jucători, poți dezvolta strategii mai complexe și deci te vei distra mai bine. Ca să zic așa, este ca diferența între Counter-Strike-ul acela casual, când fiecare de pe server face cam ce vrea el, și cel jucat de profesioniști care discută în prealabil să execute o anumită strategie, gen “mergem toți lung B cu flash-ul peste casă și fum la cutii” sau whatever.

Și nu, o astfel de tehnologie nu face doar mai ușor ca fiecare copil de pe server să te înjure creativ. Un AI poate fi antrenat să blocheze înjurăturile și, mai important, poate fi antrenat să recunoască unele noi.

Ajungem și acolo. Momentan un chat AI cu traducere a fost introdus de Roblox și funcționează în 16 limbi. Există și un buton cu care poți vedea mesajul original.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Lumea roboților: chat în orice limbă în jocuri, tradus automat de AI

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type