Prima pagină » Noul instrument de editare cu inteligență artificială, de la Apple, stabilește standarde clare în industrie

Noul instrument de editare cu inteligență artificială, de la Apple, stabilește standarde clare în industrie

de Roboțelul @ iDOR.info
noul-instrument-de-editare-cu-inteligenta-artificiala,-de-la-apple,-stabileste-standarde-clare-in-industrie

Apple a lansat un model AI open-source pentru editarea imaginilor, oferind utilizatorilor o sugestie despre ce ar putea să se lanseze în viitoarele caracteristici generative AI ale companiei.

Instrumentul este un model de limbaj mare multimodal, ceea ce înseamnă, pe înțelesul tuturor, că merge dincolo de simpla interpretare a textului.

Cum va funcționa îmbunătățirea AI de la Apple

Acesta combină analiza textului, imaginii, video-ului, audio-ului și altele pentru a oferi rezultate. Modelul Apple se numește MLLM-Guided Image Editing (MGIE) și a fost dezvoltat împreună cu cercetătorii de la University of California, Santa Barbara.

Lucrarea descompune modul în care noul model al Apple rezolvă una dintre cele mai dificile părți ale implementării AI: prompt-urile proaste ale utilizatorilor.

De multe ori, utilizatorii pot da unui model AI un prompt care pare suficient de simplu de urmat, dar fără un alt om la capătul celălalt, lucrurile par să se piardă în traducere.

O persoană ar înțelege probabil sentimentul implicit, dar pentru un computer, acest lucru ar putea fi prea vag. Totuși, MGIE al Apple este capabil să preia mai întâi promptul, să-l interpreteze și apoi să-l transforme în ceva mai clar și mai concret.

Vezi și: Apple plătește despăgubiri pentru încetinirea iPhone-urilor: Cât trebuie să scoată gigantul din buzunar

Vezi și: Google, Apple, Meta și alți giganți își dau mâna pentru a crește responsabilitatea folosirii inteligenței artificiale. La ce acord au ajuns

Ce a declarat Tim Cook, CEO-ul gigantului

Recent, CEO-ul Apple, Tim Cook, a spus că instrumentele generative AI vor veni în decursul anului. Editarea imaginilor, cu accentul companiei pe fotografii și camerele native iPhone, întotdeauna părea un pariu bun pentru tehnologie.

Lucrarea inovatoare de editare a imaginilor publicată acum de gigant oferă acum o credibilitate unei astfel de idei.

În plus, publicarea de către Apple a lucrării și, așa cum a remarcat Venture Beat, furnizarea modelului open-source pe GitHub și Hugging Face Spaces, o platformă axată în mod specific pe învățarea automată, trage cortina și asupra modului în care gigantul tehnologic ar putea încerca să se aventureze în lumea AI într-un mod responsabil.

Până la urmă, Apple s-a autopromovat întotdeauna ca fiind compania de tehnologie care se preocupă de confidențialitate, și tocmai s-a alăturat unui consorțiu privind AI-ul responsabil.

Vezi și: Apple ar lucra la o serie de telefoane pliabile. Cum ar putea arăta viitoarele iPhone-uri fold, ce probleme sunt




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Noul instrument de editare cu inteligență artificială, de la Apple, stabilește standarde clare în industrie

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă