Prima pagină » Nu viteza ucide ci oprirea bruscă. Titi Aur dă exemplul mersului cu avionul și explică de ce se strică mașinile chiar și la cel mai mic impact / Video

Nu viteza ucide ci oprirea bruscă. Titi Aur dă exemplul mersului cu avionul și explică de ce se strică mașinile chiar și la cel mai mic impact / Video

de Roboțelul @ iDOR.info
nu-viteza-ucide-ci-oprirea-brusca.-titi-aur-da-exemplul-mersului-cu-avionul-si-explica-de-ce-se-strica-masinile-chiar-si-la-cel-mai-mic-impact-/-video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp

Titi Aur, specialist în siguranță rutieră și conducere defensivă, a  fost invitat la emisiunea „De Ce Conducem“, de la DC News și DC News TV, unde a vorbit despre motivul pentru care mașina se strică mult în cazul unui impact. 

Titi Aur, în exclusivitate pentru DC News și DC News TV, de ce mașinile sunt din ce în ce mai „stricabile”. 

„Ar trebui luate măsuri ca să scadă numărul general de accidente și să scadă și gravitatea accidentelor, dacă ne raportăm fie și la sumele plătite sau despăgubirile plătite de asigurători. Aici este într-un fel firesc să crească sumele pentru că mașinile sunt nu numai din ce în ce mai scumpe, sunt și din ce în ce mai „stricabile”.

O mașină din anii ’50-’60 dădeai cu ea, demolai gardul, demolai pădurea și nu se strica mașina pentru că era acea bară de protecție, era din inox, era gândită. Mașina era o valoare extraordinară în acea perioadă și trebuia protejată. Dar o mașină care e foarte rigidă, când se oprește în ceva brusc, omoară sau accidentează grav pe cei din mașină.”, a spus Titi Aur. 

„Mașina se strică mult ca să nu te strici tu mult!”

„În ziua de astăzi, mașina este gândită ca să se strice mult în cazul unui impact. Vin și îmi spun unii: „Am dat pe mașina asta 60.000 de euro, nu am lovit-o atât de tare și uite cât de tare s-a stricat, că mă costă 20.000 reparația.”

Răspunsul meu este simplu: mașina se strică mult ca să nu te strici tu mult! Cu cât mașina se strică mai puțin, cu atât te strici tu mai mult. De ce? Pentru că oprirea bruscă te omoară. Apropo de asta, acel slogan al Poliției că „Viteza ucide”. Sloganul e foarte în regulă, dar nu viteza ucide. Când mergem cu avionul mergem cu 800-100 km/h, piloții de aviație merg cu 2000-3000, cei de supersonic. Nu viteza ucide, ci oprirea bruscă!

Mașina este gândită, în ziua de astăzi, ca atunci când se oprește să nu se oprească brusc. Ce înseamnă asta? Se rup anumite componente, se rupe motorul de cutia de viteze, se desprind tampoanele de motor, se strică șasiul în așa fel încât să nu vină peste tine, ci să se ducă în lateral, se strică mult ca să te protejeze.

Atunci ne ducem în acea statistică… De asta scade numărul de morți nu pentru că facem noi accidente mai puține sau mai puțin grave, ci pentru că mașina ne protejează mai bine.”, a spus Titi Aur la emisiunea „De Ce Conducem“, de la DC News și DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Nu viteza ucide ci oprirea bruscă. Titi Aur dă exemplul mersului cu avionul și explică de ce se strică mașinile chiar și la cel mai mic impact / Video

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă