Prima pagină » Oppo A18: entry-level cu LCD luminos; cum ni se pare device-ul

Oppo A18: entry-level cu LCD luminos; cum ni se pare device-ul

de Roboțelul @ iDOR.info
oppo-a18:-entry-level-cu-lcd-luminos;-cum-ni-se-pare-device-ul

Uite Oppo A18 pareri si pret Romania. Demaram aceasta noua saptamana cu un terminal entry-level interesant si destul de bun 🙂 Subiectul zilei de azi este smartphone-ul A18 al brand-ului chinezesc Oppo.

Device-ul se evidentiaza prin cateva aspecte. El are o carcasa eleganta (echipata cu protectie la apa/praf), chipset decent, stocare generoasa, panou LCD cu refresh de peste 60Hz si conectivitate ok.

Legat de cat costa telefonul, A18 este la vanzare in Italia (mediaworld.it) pentru pretul de 119 euro. Smartphone-ul va ajunge curand in Romania pentru suma de aproximativ 590 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Oppo A18 pareri

CELE MAI OK ASPECTE HARDWARE

# Design – spate plat, profil slim 8.16mm, protectie IP54 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Configuratie – procesor MediaTek Helio G85, 4GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare eMMC 5.1

# Display – panou LCD 6.56 inci, 1612×720 pixeli, refresh 90Hz, spectru culoare 100% DCI-P3, luminozitate max 720 niti, culori pe 8 bit, notch in V

# Baterie – 5000mAh, incarcare 10W

# Conectivitate – 4G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.3, USB C 2.0, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS, scanner amprente (in butonul de power), deblocare faciala, diversi senzori (compas, lumina, proximitate, accelerometru, pedometru)

Oppo A18 pareri – CATEVA OBSERVATII

Prima data haideti sa trecem in revista cateva pareri despre design 🙂 Partea din spate a device-ului arata foarte bine. Se face remarcata camera principala, care este incorporata intr-un decupaj cu nuanta de culoare usor mai accentuata decat restul partii din spate. Spatele cu suprafata plata este un plus iar prezenta protectiei IP54 primeste aprecieri din partea noastra.

Legat de configuratie, pentru un telefon de acest tip (entry-level), ea este perfect decenta 🙂 Cum noi am testat Motorola Moto G23 (are Helio G85), va putem spune ca motorizarea Helio G85 asigura performante bune (250.000 puncte in Antutu 9).

Apoi, ne pare bine sa vedem ca producatorul nu a cazut in capcana echiparii terminalului cu 8GB de RAM. Pentru procesorul Helio G85, 8GB de RAM sunt inutili (chipset-ul nu este suficient de performant pentru a utiliza eficient memoria). In configuratia actuala, pentru cat de rapid este procesorul, setup-ul 4GB RAM + 128GB este perfect adecvat 🙂

Surpriza placuta este furnizata de ecran. Datorita functiilor precum refresh 90Hz, luminozitate max 720 niti si spectru culoare DCI-P3, putem spune ca avem de-a face cu un panou LCD premium 🙂

In ceea ce priveste bateria, setup-ul 5000mAh + incarcare 10W este unul decent. Cu toate acestea, Oppo putea face un efort si echipa device-ul cu cel mai slab fast charging (15W).

Oppo A18 pareri

Oppo A18 pareri – LUCRURI DE LUAT IN CALCUL

# Camere echipate cu putini megapixeli – principala 8MP + 2MP (AF, video 1080p 30fps), selfie 5MP (FF, video 1080p 30fps)

# Nu are NFC

# Nu are boxe stereo

CATEVA OBSERVATII

Intelegem ca device-ul este unul entry-level. Insa, camera principala 8MP prezenta pe telefon nu lasa o impresie buna.

Suntem constineti de faptul ca o camera de 50MP utilizata pe un smartphone entry-level precum Motorola G14 este mai mult marketing. Insa, decat o camera 8MP, mai bine o camera 50MP echipata cu tehnologie pixel binning (poze cu rezolutie efectiva de 12.5MP). Trebuie spus faptul ca tehnologia pixel binning ajuta destul de mult la fotografierea in conditii low light.

Avand in vedere profilul entry-level al terminalului Oppo, probabil va intrebati de ce am scos in evidenta faptul ca device-ul nu are NFC si boxe stereo ? Terminalul Moto G14 are pret similar (600 lei) si dispune de conectivitate NFC si sistem audio dotat cu boxe stereo.

Oppo A18 pareri – GANDURI DE FINAL

Noi consideram ca Oppo A18 este un telefon decent. Terminalul surprinde placut prin panoul LCD iesit din comun de luminos pentru un entry-level 🙂

Mica problema a device-ului este pretul (119 euro – in jur de 590 lei). Pentru un pret similar (600 lei), este disponibil smartphone-ul Motorola G14. Per total, modelul Moto este net superior (ecran FHD+, stocare UFS 2.2, boxe stereo, NFC, camera principala 50MP cu PDAF, camera selfie 8MP).

Avand in vedere cele precizate, noi consideram ca 550 lei este un pret corect si potrivit pentru terminalul Oppo. Ar fi nedrept sa avem pretentia ca device-ul sa coboare sub 550 lei. Pana la urma, avem procesor Helio G85, ecran bun (spre excelent), stocare generoasa etc.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13 cu interfata ColorOS 13.1
  • Carcasa din plastic, 188 grame; culori – negru, albastru
  • Accesorii – husa, incarcator

Sursa




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Oppo A18: entry-level cu LCD luminos; cum ni se pare device-ul

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type