Prima pagină » Ploiești investiții de peste 300 de milioane de euro în cartiere și blocuri cu dotări și facilități de ultimă generație – Observatorul Prahovean

Ploiești investiții de peste 300 de milioane de euro în cartiere și blocuri cu dotări și facilități de ultimă generație – Observatorul Prahovean

de Roboțelul @ iDOR.info
ploiesti-investitii-de-peste-300-de-milioane-de-euro-in-cartiere-si-blocuri-cu-dotari-si-facilitati-de-ultima-generatie-–-observatorul-prahovean

Peste 150 de milioane de euro, fonduri private, au fost investite în Ploiești și zona metropolitană, în ultimii cinci ani. Suma este avansată doar de dezvoltatorii intervievați de noi, care sunt și printre cei mai puternici din zonă. Și mai spectaculos este că aceiași investitori au alocat un buget record, de peste 160 de milioane de euro pentru următorii trei ani pentru cartiere și clădiri noi, în Ploiești și zona metropolitană.

O explicație pentru boom-ul imobiliar al Ploieștiului o reprezintă investițiile publice masive în infrastructura utilitară și de sănătate, anunțate de autoritățile județene. Județul Prahova beneficiază de un buget istoric, de aproximativ două miliarde de euro, o bună parte a lucrărilor fiind deja licitate sau aflându-se în procedura de licitație.

Salarizarea și oferta de joburi fac ca Ploieștiul să fie unul dintre puținele orașe din proximitatea Bucureștiului care atrage și reține forță de muncă din alte regiuni ale țării.

Investițiile în infrastructura publică atrag forță de muncă, motiv pentru care Prahova are una dintre cele mai reduse rate ale șomajului din țară, 2,44% în luna noiembrie 2023, conform Ministerului Muncii.

Conform estimărilor agențiilor imobiliare locale, piața imobiliară a Ploieștiului și a zonei metropolitane a acestuia are în acest moment un deficit de aproximativ 20.000 de unități locative noi. Cifra de peste 150 de milioane de euro investiți în proiecte imobiliare în ultimii cinci ani, confirmă apetitul ploieștenilor pentru achiziția de locuințe noi.

La fel și bugetele alocate de principalii dezvoltatori pentru următorii trei ani: peste 160.000 de milioane de euro.

Două zone ale orașului sunt astăzi magnet pentru investitori: centrul, unde sunt dezvoltate primele două proiecte destinate zonei de cumpărători cu venituri peste medie, și nordul, zona de expansiune a proiectelor destinate  clasei mijlocii, cu venituri medii și peste medie.

Această piață este și una dintre cele mai pretențioase, cumpărătorii având așteptări din ce în ce mai ridicate de la viitoarele lor locuințe sau birouri. Prețul pus de cumpărători pe calitatea infrastructurii și a spațiilor comune, obligă dezvoltatorii să vină cu oferte din ce în ce mai interesante.

”Față de anii anteriori, am observat la cumpărătorii noștri o atenție mai mare pentru ceea ce primesc odată cu apartamentul cumpărat. E vorba despre facilitățile spațiilor comune/comunitare.

Pentru proiectul ”Grădinile MRS” alocăm un buget record, de euro, doar pentru infrastructura cartierului. 80% din acesta va fi o adevărată grădină botanică, deoarece majoritatea locurilor de parcare, inclusiv două străzi și sensuri giratorii, vor fi subterane.

Acest lucru ne permite să creăm probabil cel mai verde cartier al orașului, sub forma unui parc ce va fi străbătut de un râu artificial. Ca să vă faceți o idee, doar proiectarea grădinilor, care este făcută de firma Aventus Design, Arhitecture BESLIU Arhitecture S.R.L., SERVTOP S.R.L., SF Landscape Design Arhitecture, ne costă 1.778.000 euro”, spune Dan Aldea, directorul executiv al MRS.

Doar pentru prima etapă a cărei finalizare este estimată pentru finalul anului 2025, MRS a alocat un buget de 35 de milioane de euro, iar bugetul total pe care compania estimează că îl va investi în Ploiești și zona metropolitană în următorii trei ani este de 100 de milioane de euro.

Tot în zona de nord, Edificia Das Imobiliare, construiește ansambluri rezidențiale mai mici, pentru cumpărători cu bugete peste medie. În ultimii trei ani, compania a construit blocuri și case într-una dintre cele mai exclusiviste zone ale orașului.

Pentru următorii doi ani are în proiect construcția a cel puțin alte două blocuri, în aceeași zonă.

Dezvoltatorul le propune clienților soluții arhitecturale inedite, cum ar fi apartamente interconectate pe verticală și spații cu funcționalități atent gândite, materiale și accesorii premium.

”Chiar dacă prețurile nu sunt cele mai mici, vindem foarte ușor pentru că ne-am făcut un renume prin calitate și seriozitate. Pentru următorii doi ani, avem deja vândut din fază de proiect unul dintre blocurile pe care le construim în apropierea Ploiești Shopping City, iar pentru celelalte nu ne facem griji”, declară reprezentantul Edificia.

În centrul Ploieștiului, chiar în zona zero, în vecinătatea parcului Mihai Viteazul, parcul central al orașului, două proiecte imobiliare unice se adresează celor cu bani. Dezvoltatorii vor să-și convingă clienții să cumpere oferindu-le o serie de facilități în premieră pe piața din Ploiești.

Primul dintre ele este Bucegi12 Central Residence. Situat pe o străduță care se termină în parc, blocul care are la vânzare 98 de apartamente și birouri premium, le propune viitorilor locatari o soluție revoluționară de încălzire: pompa de căldură acționată de panouri solare.

”Datorită acestui sistem creat special pentru noi de o firmă din Spania, care activează de 65 de ani în domeniul sistemelor de încălzire și pionier în domeniul tehnologiei pompelor de căldură.

Conform calculelor, estimăm că proprietarii vor plăti cu 30% mai puțin pentru energie prin comparație cu cei care folosesc surse convenționale. Nu mai discutăm despre impactul redus asupra mediului pe care îl are acest sistem.

De asemenea, am investit foarte mult în infrastructură și în structura de rezistență. Dar nu acestea sunt singurele noastre atuuri.

Prețurile pe care le avem sunt mai mari decât ale majorității pieței din motive foarte întemeiate. În afară de poziția unică, Bucegi12 are două etaje de parcări subterane, trei lifturi, dintre care unul de marfă iar în construcție am folosit numai materiale și instalații premium.

Toate sunt gândite pentru a crea siguranță, confort și, foarte important, intimitate, iar acestea sunt investiții care costă, dar care îți oferă o calitate a vieții deosebită.

Din fericire, clienții știu acest lucru așa că ne-am bucurat de atenția cumpărătorilor încă din faza de proiect”, spune Aurel Amuza, proprietarul companiei Verytas, dezvoltatorul proiectului.

Blocul va fi dat în folosință la sfârșitul acestui an, iar valoarea finală a imobilului va depăși 15 milioane de euro.

Cel mai nou proiect din Zona Zero a Ploieștiului este Feruccio Tower, un bloc de 11 etaje. Dezvoltatorul, Grupul Feruccio, tocmai a demarat o investiție de 100 de milioane de euro într-o fabrică de profiluri din beton la Ariceștii Rahtivani și este unul dintre principalii jucători de pe piața de construcții civile și industriale din Prahova.

Pornit anul trecut, la finalul verii, blocul a ajuns, deja, la etajul cinci al structurii de rezistență. Aceasta înseamnă că cele trei etaje subterane de parcări și infrastructura aferentă sunt, deja, aproape finalizate.

”Feruccio Tower este clădirea emblematică a Grupului nostru și, cu siguranță, va fi una dintre clădirile etalon ale centrului orașului, spune Aurelian Alexandru, CEO al Feruccio Group. Pentru ridicarea lui ne folosim de experiența acumulată prin construirea a nu mai puțin de 600 de unități locative noi în ultimii ani, doar în Ploiești.

Feruccio Tower va fi un turn de oțel și sticlă, cu recepție de cinci stele și spații versatile la parter, cu trei niveluri destinate birourilor și cu apartamente unice prin concepție și design.

Clienții noștri își vor putea alege propriile materiale sau accesorii pentru decorarea și dotarea apartamentelor, iar fiecare spațiu va fi dotat cu sisteme ”smart living” de ultimă generație.

De exemplu, intenționăm să le oferim posibilitatea ca, printr-o simplă apăsare de buton, să-și poată transforma apartamentul în birou, prin introducerea unor sisteme mobile de pereți și mobilier.

În afara investițiilor în facilități de producție, Grupul nostru a alocat un buget de 50 de milioane de euro pentru investiții imobiliare în următorii trei ani în Ploiești și zona metropolitană”, spune Aurelian Alexandru.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ploiești investiții de peste 300 de milioane de euro în cartiere și blocuri cu dotări și facilități de ultimă generație – Observatorul Prahovean

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google