Prima pagină » Prezentare Garmin LILY 2 Classic: Unul dintre cele mai elegante smartwatch-uri pentru femei, cu design regândit, NFC pentru plăți și suport pentru conectarea senzorilor externi

Prezentare Garmin LILY 2 Classic: Unul dintre cele mai elegante smartwatch-uri pentru femei, cu design regândit, NFC pentru plăți și suport pentru conectarea senzorilor externi

de Roboțelul @ iDOR.info
prezentare-garmin-lily-2-classic:-unul-dintre-cele-mai-elegante-smartwatch-uri-pentru-femei,-cu-design-regandit,-nfc-pentru-plati-si-suport-pentru-conectarea-senzorilor-externi

Anul trecut a sosit la mine unul dintre cele mai elegante smartwatch-uri feminine de pe piață. E vorba despre modelul LILY de la Garmin. Ei bine, în 2024 compania a lansat un succesor upgradat, chiar mai elegant, mai bine finisat și mai bine gândit. Noul Garmin LILY 2 Classic suportă conectarea unor senzori externi, la fel ca în cazul celorlalte smartwatch-uri din portofoliu. Are acum o curea ce se poate detașa și schimbă ușor și aduce senzori pentru monitorizarea sănătății și a activității sportive.

E evident că nu l-am putut testa eu, ca bărbat, însă o prietenă s-a oferit să ajute, astfel că l-a folosit preț de câteva zile. Ceasul nu a sosit singur, ci alături de o centură pentru puls HRM-Fit, despre care vom discuta mai jos.

Unboxing

Ceasul vine într-o cutie de dimensiuni mici, alungită, diferită de ceea ce ne-a obișnuit Garmin. Smartwatch-ul stă bine în interior, e protejat în timpul transportului. În cutie vom găsi un cablu de încărcare cu USB-C mai „special”. Are un conector proprietar Garmin ce se prinde asemenea unui clește pe spatele ceasului pentru realizarea încărcării.

Am mai văzut o astfel de abordare din partea Garmin în cazul altor modele din portofoliu. Șansele sunt mai mici ca alimentarea să fie întrerupă în cazul în care miști ceasul în timpul încărcării. În cutie mai găsim doar manuale de utilizare + un ghid de pornire rapidă. 

Design

Garmin LILY 2 Classic rămâne, asemeni predcesorului, un ceas inteligent modern, de mici dimensiuni. La test a sosit varianta Crem Auriu ce primește o curea maro din piele. Înca de la primul contact remarcăm o modificare importantă în cazul mecanismului de prindere a curelei. E inclus aici un telescop similar ca design cu al ceasurilor clasice, așa că brățările / curelele se înlocuiesc mult mai ușor decât în cazul predecesorului. 

Merită menționat ca ceasul se vinde într-o variantă Standard și una Classic, cea sosită și la noi pentru test. Cea din urmă beneficiază de NFC pentru plăți contactless prin Garmin Pay. Avem un corp ce măsoară 35.4 x 35.4 mm, talie de 10.1 mm și o greutate de doar 21.4 grame. E destul de bizat să vezi un smartwatch fără butoane, acest model adoptând un singur buton capacitiv în partea din față.

Primim corp din aluminiu anodizat, spate din policarbonat ranforsat cu fibre, certificare 5 ATM pentru rezistență la apă (până la 50 de metri adâncime).

Display și interacțiune

Display-ul integrat aici e similar cu cel integrat pe predecesor și protejat Corning Gorilla Glass 3. Vorbim despre un panou tactil care se află sub acest model elegant. Practic sunt iluminate anumite porțiuni cheie atunci când alegem să utilizăm acest ecran. Nu primim butoane fizice pe laterală, aprinderea display-ului realizându-se odată cu rotirea încheieturii mâinii. 

Display-ul măsoară 0.84 inch în diagonală și are o rezoluție de 240 x 201 pixeli. Ar fi vorba despre un panou tactil TFT LCD ce beneficiază de iluminare de culoare albă. Îl simt cumva mai luminos față de predecesor, mai ales în bătaia directă a razelor solare. Panoul afișează anumite informații cu privire la dată, oră, notificări, remindere pentru băut apă. Folosind butonul capacitiv din partea de jos navigăm mai ușor prin meniul smartwatch-ului, el având funcție „back / home”. 

Iată modul în care interacționăm cu acest smartwatch:

  • Homescreen – Oră, dată, pedometru și alte indicative, în funcție de watch face-ul ales
  • Swipe de sus în jos – zonă de setări rapide: notificări, alarmă, player muzical, Do Not Disturb, nivel baterie
  • Buton capacitiv – Acces spre meniu: Setări, activități, watch face, alarmă, cronometru, Heart Stats

Modul de funcționare și interacționare e precis, rapid, aș zice că cei de la Garmin au lucrat și la animații, acestea fiind mai fluide decât în cazul predecesorului. Poți accesa rapid informații, textul e lizibil și nu sunt probleme în bătaia directă a razelor solare. Cel mai mutl a fost folosit pe auto, însă iluminarea poate fi setată pe 7 trepte.

Funcții

A venit momentul să discutăm și despre funcțiile smartwatch-ului. Garmin LILY 2 Classic este un hibrid. Oferă funcții smart similare cu ale unui smartwatch cu display normal, însă cadranul și modul de afișare amintesc de un ceas convențional. În continuare nu avem Wi-Fi, însă față de predecesor apar noutăți importante.

Varianta Classic primește NFC pentru plăți prin Garmin Pay + posibilitatea de a conecta senzori externi precum HRM Fit – monitor cardiac pentru jogging sosit alături de acest smartwatch la test. Avem un mod SOS pentru a alerta contactele salvate în cazul în care ne accidentă și în mod evident apar opțiuni obișnuite precum timer, temporizator, alarmă. 

Pentru poziționare globală suntem dependenți de smartphone, LILY 2 măsurând viteza și distanța în baza GPS-ului telefonului. Apar și remindere pentru băut apă, remindere de sedentarism + alerte cu privire la ciclul menstrual pentru femei, evident.

Aplicație

Pentru configurarea smartwatch-ului am avut nevoie de aplicația Garmin Connect. Ceasul nu are parte de butoane fizice, iar pentru a-l porni a trebuit să îl conectez la o sursă de alimentare folosind cablul din pachet. Odată pornit, am fost ghidat cu instrucțiuni clare pentru conectarea purtabilului la smartphone. Am descărcat aplicația „Garmin Connect” (disponibilă în App Store sau Google Play), iar urmând pașii am reușit să configurez rapid smartwatch-ul.

Aplicația e deja cunoscută. E împărțită în 5 secțiuni, include un profil de utilizator ce include date precum data nașterii, înălțime, greutate. Poți crea activități sportive manual, iar în cazul sesiunilor de alergare în aer liber sau ciclism vei vedea traseul parcurs pe hartă dacă telefonul e conectat cu LILY 2 în permanență. În aplicație avem 5 secțiuni:

  • Ziua mea – cu detalii despre parcursul zilei (date despre puls, energie, stres, calorii, respirație, activitate, greutate, hidratare) + un istoric pentru ziua precedentă
  • Competiții – te poți înscrie la competiții sportive și întrece cu prietenii
  • Calendar – cu detalii despre activitățile desfășurate în fiecare zi
  • Flux Știri
  • Altele – activități, statistici sănătate, setări și altele 

Sănătate și fitness

Cel mai mare upgrade sosit odată cu noua generație Garmin LILY e pusă pe seama faptului că acum putem conecta senzori externi la acesta. În acest sens a sosit pentru această prezentare și Garmin HRM-FIT, un monitor cardiac care se atașează în partea de jos a bustierei și oferă informații în timp real despre puls. Prin intermediul acestui accesoriu monitorizăm pași, calorii și minute de intensitate. Acest gadget are o baterie ce ține un an, astfel că nu va trebui să îl încărcăm frecvent.

Privind spre smartwatch aflați că Garmin LILY 2 Classic integrează o bună parte din senzorii găsiți pe smartwatch-uri mai generoase din punct de vedere al dimensiunilor. Deși vorbim despre un smartwatch atât de compact compania a adus aici senzor pentru monitorizarea continuă a pulsului, senzor Pulse OX, accelerometru pentru calcularea distanțelor la interior fără a fi nevoie de un senzor de picior + senzor de lumină ambientală pentru reglarea automată a luminozității. Nu avem WiFi sau GPS, dar apare NFC pentru realizarea plăților contactless (atenție, doar în cazul variantei Classic din serie). 

Garmin

Ceasul oferă funcție „Body Battery” prin care e indicat nivelul de energie al corpului. Pulsul e verificat constant, iar LILY 2 ne oferă ocazional și alerte cu privire la stres, sugerând exerciții de respirație pentru calmare. Smartwatch-ul oferă și opțiune de monitorizare a somnului. Privind spre exercițiile sportive disponibile remarc existența antrenamentelor preîncărcate precum yoga, exerciții de forță, cardio, înot în bazin, alergare, chiar dans sportiv. 

Autonomie

Remarc că la nivel de autonomie nu sunt modificări față de predecesor. Vorbim despre o utilizare medie de 5 zile cu luminozitate setată pe modul „Auto”. În termenii Garmin această utilizare medie se traduce prin 90 de notificări pe zi, 80 de interacțiuni pe zi, 9 alerte generate de ceas pe zi, în jur de 2 ore de utilizare afară monitorizând o activitate sportivă.

Merită menționat că în mod predefinit avem senzorul Pulse OX dezactivat, iar activarea acestuia scade câteva ore din autonomia oferită de smartwatch. Alimentatorul oferit în pachet reușește să încarce device-ul rapid, în aproximativ o oră și jumătate.

Parcă m-aș fi așteptat la un upgrade la nivel de autonomie, dar având în vedere că vorbim despre un smartwatch compact cu funcții similare cu ale predecesorului și chiar opțiuni extra, sunt mulțumit că rămânem la aceeași viață a bateriei.

Impresii

Noua generație de smartwatch-uri LILY e cu siguranță destinată publicului feminin. Aș zice că LILY 2 rămâne unul dintre cele mai elegante accesorii smart pentru femei, cel puțin dacă ne referim la cele disponibile în portofoliul Garmin. Au apărut upgrade-uri ici-colo, dar esența a rămas aceeași. Vorbim despre un purtabil elegant care cu siguranță va atrage priviri în grupul tău de prietene. 

Pe lângă faptul că arată bine, e și performant. Îți vei monitoriza exercițiile, sănătatea, rămâi la curent cu starea de bine și cu notificările din online. Dacă vrei să conectezi un accesoriu / senzor extern acum poți, iar adiția NFC-ului pentru realizarea de plăți contactless via Garmin Pay cu siguranță e utilă. Atenție însă la acest lucru, primești funcționalitatea doar în cazul variantei Classic din serie.

Este un smartwatch destul de simplist ce oferă o înțelegere rapidă a modului de utilizare și control, dar cu siguranță îți va fi un companion de încredere zi de zi. E ușor, comod, elegant, iar acum curelele pot fi modificate rapid și ușor pentru a se asorta la orice ținută. Aș zice că poate fi un cadou excelent pentru persoană iubită, mai ales că se apropie data de 14 februarie.

Preț și disponibilitate

Garmin LILY 2 Classic este deja disponibil în România și îl vei găsi la următorii retaileri din online:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Prezentare Garmin LILY 2 Classic: Unul dintre cele mai elegante smartwatch-uri pentru femei, cu design regândit, NFC pentru plăți și suport pentru conectarea senzorilor externi

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type