Prima pagină » Sparkasse spune la revedere numerarului: schimbare radicală pentru clienți – Ziarul Românesc

Sparkasse spune la revedere numerarului: schimbare radicală pentru clienți – Ziarul Românesc

de Roboțelul @ iDOR.info
sparkasse-spune-la-revedere-numerarului:-schimbare-radicala-pentru-clienti-–-ziarul-romanesc

09/02/2024 16:56 – ACTUALIZAT 09/02/2024 16:56

Dispare numerarul în Germania – Germanii iubesc numerarul. Dar Sparkasse continuă să explice clar: este doar o chestiune de timp până să dispară. Și acum restricționează accesul la numerar pentru mulți clienți. Acestea trebuie să se schimbe. Un sondaj realizat de centrele de consiliere pentru consumatori arată că aproape jumătate dintre respondenți au probleme în obținerea de numerar. Motivul principal: nu există bancomat în apropiere. Lipsa sucursalelor băncilor este, de asemenea, o problemă pentru mulți. Și ce face Sparkasse? Închide multe alte filiale. În schimb, clienții ar trebui să primească bani în autobuze și, de asemenea, să clarifice alte chestiuni aici, cum ar fi efectuarea de transferuri. (continuați să citiți)
Citiți și: Banca Centrală Europeană plănuiește cea mai mare schimbare a euro de la sfârșitul mărcii germane

Dispare numerarul în Germania

Sparkasse Köln-Bonn trebuie să economisească bani și, prin urmare, închide 22 de sucursale. Numai în zona orașului Köln, filialele dispar în 16 locații, după cum relatează Express. Cu toate acestea, banca de economii nu consideră închiderile ca fiind critice și încearcă să calmeze protestele oamenilor. Cele 22 de ramuri urmează să fie înlocuite cu autobuze. Dar aici e o problema. (continuați să citiți)
Citiți și: Schimbare costisitoare pentru șoferi: regulă nouă privind inspecția tehnică a mașinii

Banii vor fi distribuiți din autobuze, de două ori pe săptămână

Pentru că: Autobuzele Sparkasse vor fi la fața locului de două ori pe săptămână timp de două ore. Se promite: „Sucursalele mobile vor fi amplasate într-un loc central din raion sau la piața săptămânală, ușor accesibile clienților.” Dar unii clienți au acum opțiunea de a obține numerar doar de două ori pe săptămână într-un interval de două ore sau pentru a efectua un transfer. Dar asta și-au dorit clienții? Potrivit unui purtător de cuvânt al Sparkasse: da! (continuați să citiți)
Citiți și: Încă un producător german de automobile declară faliment: ce trebuie să știe clienții acum

Clienții trebuie să se adapteze

„Direcția este determinată de comportamentul schimbat al clienților pe care îl urmăm”, explică Ulrich Voigt, CEO al Sparkasse Köln-Bonn. În zilele noastre pot exista mulți oameni care își fac operațiunile bancare online și plătesc cu telefonul mobil sau cu cardul de debit . Dar aproape 20% din toți clienții Sparkasse au 70 de ani sau mai mult. Și, după cum raportează Oficiul Federal de Statistică, doar 31% dintre persoanele peste 65 de ani au folosit serviciile bancare online. Deci restul depinde de o filială din apropiere. Dar în 22 de locații din Köln și în jurul lor, acești oameni au doar două ore de timp în două zile pe săptămână.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Sparkasse spune la revedere numerarului: schimbare radicală pentru clienți – Ziarul Românesc

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google